Tartályok vizuális ellenőrzéséhez használatos armatúrák

Tartályok vizuális ellenőrzéséhez használatos armatúrák
Forrás: Photo by Luca Bravo on Unsplash
Facebook
Twitter
Pinterest

Ebben a cikkben az armatúrák egyik csoportját ismertetjük. Az alábbiakban olvashat a sokoldalúan alkalmazható benéző üvegek használatáról, a bevilágító lámpákról, a műszaki üvegekről és a kémlelő almatúrákról. Ezeket az eszközöket a tartályok szintjének külső ellenőrzése céljából használják.

A kémlelő armatúrák bemutatása

Benéző üveg és armatúrák kombinációja: eltérő méretekben gyártják, különböző üzemi körülményekhez, az eltérő üzemi nyomásnak és hőmérsékletnek megfelelően.

Változatos alap- és fedőkarima anyagminőségben, hegeszthető, metaklampos kivitelben készülnek, de egyedi kivitelben is kérhetők.

Formájukat tekintve lehetnek derékszögű, ovális és kör alakú kémlelő armatúrák. Kerámia, zafír, quartz boroszilikát üveggel gyártják, és le tudják szállítani ablaktörlővel is.

A kémlelő armatúrák közé sorolják az átfolyás figyelőt is. Az átfolyás figyelő mindkét oldalán karimás csatlakozású kémlelő armatúra van, amely a csővezetékbe építhető.

Bevilágító lámpák

A kémlelő armatúrák karimájára különböző típusú lámpák könnyedén felszerelhetők egy csuklópánt segítségével, de egyéb módon is rögzíthetők.

Az alábbi lámpatípusok szerelhetők fel: ATEX kivitelű és minősítésű lámpák a robbanásveszélyes helyekre, non-Ex lámpa, halogén izzós vagy LED világítású, nyomógombos kivitelek is. Méretüket tekintve a legkisebb, kompakt lámpáktól a nagyobbakig minden megtalálható. A kisebb, csuklópánttal a karimára rögzíthető lámpák lehetővé teszik, hogy egyazon kémlelő armatúrán keresztül nézzünk és világítsunk.

Műszaki üvegek

A műszaki üvegek jellemzője, hogy szemben a hagyományos benéző üvegekkel, nagyobb erőhatásoknak, nyomásnak, hajlításoknak is ellenállnak. Használata egyszerű, biztonságos, ezáltal sok kellemetlenségtől megkímélheti magát a felhasználó. Ellenállóságuknak köszönhetően nem kell többletköltségekkel számolni.

Amikor a benéző üveg választására kerül a sor, az alábbi szempontokat érdemes megvizsgálni az adott körülményeknek megfelelően:

  • üzemi hőmérséklet
  • vegyszerállóság
  • hősokkal szembeni ellenállás
  • üzembiztonsági követelmények
  • beüzemelési feltételek

A Monojet a különböző armatúra típusok széles választékát kínálja, teljes körű szakmai tanácsadással kiegészítve. Több mint 40 éves ipartechnikai tapasztalattal mindent megtesznek annak érdekében, hogy rövid időn belül megtalálják az Önnek leginkább megfelelő terméket. Nagy hangsúlyt fektetnek az egyedi igények kielégítésére. Tekintse meg a termékpalettát, és keresse fel bátran munkatársaikat!

Tovább olvasok
Kép
Sztárok

Szabályok, amiket Diana hercegné és Meghan Markle is megszegtek

Diana hercegné és Meghan Markle egyaránt híresek arról, hogy időnként megszegik a királyi család szabályait. Most összegyűjtöttünk néhány szabályt, ami ellen mindketten fellázadtak már.

Kép
Vegyélhazait

Lakatos Márk: 12+1 szuper ötlet karácsonyra a #vegyélhazait csoportból

Megnyílt a #vegyélhazait online adventi vására. Válogass hazai alkotók kincseiből, és lepd meg vele szeretteidet karácsonyra!

Kép
Badass

„Tudni kell szeretni magunkat smink és photoshop nélkül is” - Ördög Ivett transzaktivista

Ördög Ivett egész eddigi élete azt bizonyítja, hogy van karrier az előbújás után is, sőt nem is akármilyen. Ízig-vérig nő, pedig csak két éve váltott nemet, és ma magasabb beosztásban, magasabb fizetésért dolgozik, mint azelőtt.

Kép
Sztárok

Botrány: Sia visszatért, de ennek nem mindenki örül

Már a premier előtt botrányt okozott a rendezőként visszatért énekesnő, Sia első filmje

Kép
Shopping

Jótékony művészet: magyar művészek alkotásaival segíti a Levis az Autistic Artot

Remek lehetőség az adományozásra a divat szerelmeseinek!

Kép
Életmód

Minden, amit a divat jövőjéről tudni akartál - azt magától Anna Dello Russotól is megtudhatod!

Fenntartható és környezettudatos divatipar? Már nem lehetetlen! Tudj meg róla többet te is a Budapest Fashion & Tech Summiton!

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem