Szülés után is formásan plasztikával – mi is az a mommy makeover?

Szülés után is formásan plasztikával – mi is az a mommy makeover?

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

Azok a hölgyek, akik nem olyan szerencsés genetikával rendelkeznek, mint Jessica Alba, vagy Beyoncé, azoknak az újdonsült anyukáknak alakjuk visszanyerésében segítséget jelenthet a plasztikai sebészet.

Több országban is készült reprezentatív felmérés a szülés utáni alakkorrekciót illetően. A várandós nők többsége már terhesség közben gondolkozik azon, hogy hogyan szabaduljon meg az itt-ott felhalmozódott feleslegektől és nagy százalékban tervezik a plasztikai sebészeti beavatkozást.

A várandósság ugyan a nők életében egy csodálatos időszak, ugyanakkor a terhesség a női test teljes átalakulásával is jár, megváltoznak a testarányok, a korábbi kontúrok eltűnnek, ami sokszor önbizalomvesztéshez, lelki problémákhoz vezethet.

A terhesség nyomai testünkön egyénenként eltérnek, ezért az is változó hogy milyen korrekcióra van szükség. Ezt plasztikai sebészeink az első konzultáció alkalmával megállapítják és személyre szabott szakvéleményt adnak a műtétre vonatkozóan. A szülés utáni alakkorrekció (Mommy Makeover) esetében mivel kombinált (több területet is érintő) plasztikai beavatkozásról van szó, a műtétet személyre szabottan, előre megtervezi a plasztikai sebész.

A terhesség időszaka elsősorban a mellet és hasat érinti. Sok szülés után lévő hölgynél marad fenn a megereszkedett, megnyúlt has és mell problémája. Alakkorrekciós plasztikai beavatkozással könnyen visszaállítható a mell és a has szülés előtti állapota. A Mommy Makeover plasztikai műtét több lépésből tevődik össze. A mellek állapotának helyreállítása a mell mirigyállományának nagyságától és az itt lévő bőr tónusától függ. Elegendő mirigyállomány esetén a plasztikai sebész mellfelvarrással, kevés mirigyállomány esetén mellfelvarrással és szilikon implantátum beültetéssel (kombinált mellplasztika) alakítja ki az ideális mellformát. Szoptatást követően megmaradt nagyméretű, elzsírosodott mirigyállomány mellkisebbítéssel csökkenthető, korrigálható. A szülést követően sok esetben a hasi terület korrekciójára is szükség van. A megereszkedett, striás bőr eltávolítása hasplasztikával lehetséges, amit kontúrjavítás miatt gyakran zsírleszívással egészítünk ki. A mellplasztika, a hasplasztika, illetve zsírleszívás kombinálható, így egyidejűleg több plasztikai műtét elvégzésére van lehetőség. Intézetünkben a tökéletes eredmény elérése érdekében felszívódó varratokkal dolgozunk.

Ha szülés utáni alakkorrekción gondolkodunk van néhány dolog, amit fontos tudni mielőtt belevágunk. A kombinált plasztikai műtétet megelőzően fontos hogy az édesanya érje el az ideális testsúlyt, nyerje vissza amennyire csak lehet a terhesség előtti súlyát. Mindez azért igen jelentős elvárás, hogy a plasztikai beavatkozás után a has bőre újból ne ereszkedjen meg, és biztosítsa a sikeres műtéti eredmény megtartását. Mellplasztika esetében a szoptatás befejezése után kb. 6 hónapnak kell eltelnie ahhoz, hogy mellműtétre kerüljön sor. A legtöbb anyukánál a has és mell korrekciójára van szükség, ezek a beavatkozások általában egy plasztikai műtét során elvégezhetők, de előfordulhat, hogy ennél több területről is szó van. Ebben az esetben orvosaink tudják eldönteni, hogy egy vagy két lépésben végezhető-e el a beavatkozás. A plasztikai műtétek között pedig kb. 6 hónapos szünettel kell számolnunk.

Ez a kombinált plasztikai sebészeti megoldás tehát igen kedvező azoknak az újdonsült anyukáknak, akik genetikai okokból nem képesek semmilyen módszerrel visszaállítani korábbi idomaikat. A hasplasztikai és mellplasztikai beavatkozásokról, valamint a szülés utáni alakkorrekcióról honlapunkon részletesebb információt talál. Vagy beszélje át a részleteket személyesen plasztikai sebészünkkel, kérjen időpontot ingyenes konzultációra a Dr. Rose Magánkórház Plasztikai sebészeti részlegére!

Tudj meg még többet!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Életmód

Nagy hatással lesz az emberekre ez az áprilisi égbolti jelenség: ezt érdemes tudni a rózsaszín holdról!

Különleges erőkre lehetsz figyelmes április 24-én, ugyanis ekkor lesz látható a rózsaszín hold. De mit is jelent ez? Mutatjuk!

Kép
Stílus

Tuti vételek! 10 kihagyhatatlan tavaszi ruhadarab 20 ezer forint alatt

Ezek között a tavaszi ruhák között szinte biztos, hogy találsz majd kedvedre valót.

Kép
Shopping

Több ezer vásárló esküszik erre a kevesebb mint 4 ezer forintos francia krémre - Sarah Jessica Parker is hű használója hosszú évek óta!

Megtaláltuk az igazit az érzékeny bőrűek számára! Kiváló ekcéma, szárazság és irritáció kezelésére is ez a francia krém!

Kép
Sztárok

Jake Gyllenhaal izmosabb, mint valaha: mutatjuk a legszexibb fotóit

Jake Gyllenhaal kocka hasáról nem tudjuk levenni a szemünket legújabb filmjében, de nem ez az első ilyen alakalom, mutatjuk a színész eddigi legvonzóbb szerepeit!

Kép
Sztárok

Így változott át Tóth Andi az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává - akkor és most fotók!

Tóth Andi 10 évvel azután, hogy 15 évesen feltűnt az X-Faktor színpadán, most a tehetségkutató mentoraként tér vissza! Így változott át az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává!

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 8 izgalmas magyar divattervező, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő alakot!