Szülés után is formásan plasztikával – mi is az a mommy makeover?

Szülés után is formásan plasztikával – mi is az a mommy makeover?

Szépség

7 dolog, amivel bizonyítottan meghosszabbíthatod sejtjeid élettartamát

Promóciók

Forma és funkció kohéziója a Nothing új okostelefonjában

Promóciók

Rózsaszíntől a cseresznyepirosig: a CCC tavaszi Jenny Fairy, DeeZee és Nine West New York kollekciója elbűvölő színekben és formákban érkezik fantasztikus áron, 4995 Ft-tól

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Azok a hölgyek, akik nem olyan szerencsés genetikával rendelkeznek, mint Jessica Alba, vagy Beyoncé, azoknak az újdonsült anyukáknak alakjuk visszanyerésében segítséget jelenthet a plasztikai sebészet.

Több országban is készült reprezentatív felmérés a szülés utáni alakkorrekciót illetően. A várandós nők többsége már terhesség közben gondolkozik azon, hogy hogyan szabaduljon meg az itt-ott felhalmozódott feleslegektől és nagy százalékban tervezik a plasztikai sebészeti beavatkozást.

A várandósság ugyan a nők életében egy csodálatos időszak, ugyanakkor a terhesség a női test teljes átalakulásával is jár, megváltoznak a testarányok, a korábbi kontúrok eltűnnek, ami sokszor önbizalomvesztéshez, lelki problémákhoz vezethet.

A terhesség nyomai testünkön egyénenként eltérnek, ezért az is változó hogy milyen korrekcióra van szükség. Ezt plasztikai sebészeink az első konzultáció alkalmával megállapítják és személyre szabott szakvéleményt adnak a műtétre vonatkozóan. A szülés utáni alakkorrekció (Mommy Makeover) esetében mivel kombinált (több területet is érintő) plasztikai beavatkozásról van szó, a műtétet személyre szabottan, előre megtervezi a plasztikai sebész.

A terhesség időszaka elsősorban a mellet és hasat érinti. Sok szülés után lévő hölgynél marad fenn a megereszkedett, megnyúlt has és mell problémája. Alakkorrekciós plasztikai beavatkozással könnyen visszaállítható a mell és a has szülés előtti állapota. A Mommy Makeover plasztikai műtét több lépésből tevődik össze. A mellek állapotának helyreállítása a mell mirigyállományának nagyságától és az itt lévő bőr tónusától függ. Elegendő mirigyállomány esetén a plasztikai sebész mellfelvarrással, kevés mirigyállomány esetén mellfelvarrással és szilikon implantátum beültetéssel (kombinált mellplasztika) alakítja ki az ideális mellformát. Szoptatást követően megmaradt nagyméretű, elzsírosodott mirigyállomány mellkisebbítéssel csökkenthető, korrigálható. A szülést követően sok esetben a hasi terület korrekciójára is szükség van. A megereszkedett, striás bőr eltávolítása hasplasztikával lehetséges, amit kontúrjavítás miatt gyakran zsírleszívással egészítünk ki. A mellplasztika, a hasplasztika, illetve zsírleszívás kombinálható, így egyidejűleg több plasztikai műtét elvégzésére van lehetőség. Intézetünkben a tökéletes eredmény elérése érdekében felszívódó varratokkal dolgozunk.

Ha szülés utáni alakkorrekción gondolkodunk van néhány dolog, amit fontos tudni mielőtt belevágunk. A kombinált plasztikai műtétet megelőzően fontos hogy az édesanya érje el az ideális testsúlyt, nyerje vissza amennyire csak lehet a terhesség előtti súlyát. Mindez azért igen jelentős elvárás, hogy a plasztikai beavatkozás után a has bőre újból ne ereszkedjen meg, és biztosítsa a sikeres műtéti eredmény megtartását. Mellplasztika esetében a szoptatás befejezése után kb. 6 hónapnak kell eltelnie ahhoz, hogy mellműtétre kerüljön sor. A legtöbb anyukánál a has és mell korrekciójára van szükség, ezek a beavatkozások általában egy plasztikai műtét során elvégezhetők, de előfordulhat, hogy ennél több területről is szó van. Ebben az esetben orvosaink tudják eldönteni, hogy egy vagy két lépésben végezhető-e el a beavatkozás. A plasztikai műtétek között pedig kb. 6 hónapos szünettel kell számolnunk.

Ez a kombinált plasztikai sebészeti megoldás tehát igen kedvező azoknak az újdonsült anyukáknak, akik genetikai okokból nem képesek semmilyen módszerrel visszaállítani korábbi idomaikat. A hasplasztikai és mellplasztikai beavatkozásokról, valamint a szülés utáni alakkorrekcióról honlapunkon részletesebb információt talál. Vagy beszélje át a részleteket személyesen plasztikai sebészünkkel, kérjen időpontot ingyenes konzultációra a Dr. Rose Magánkórház Plasztikai sebészeti részlegére!

Tudj meg még többet!

Videók

Szépség

7 dolog, amivel bizonyítottan meghosszabbíthatod sejtjeid élettartamát

Promóciók

Forma és funkció kohéziója a Nothing új okostelefonjában

Promóciók

Rózsaszíntől a cseresznyepirosig: a CCC tavaszi Jenny Fairy, DeeZee és Nine West New York kollekciója elbűvölő színekben és formákban érkezik fantasztikus áron, 4995 Ft-tól

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

Hannibal Lectertől Batmanig – ikonikus filmes maszkok

A humorostól a komolyon át a rémisztőig igen sokféle maszkot láttunk már a mozitörténelemben. Ezek a legemlékezetesebbek.

Kép
Sztárok

Hivatalos: Őt tartják jelen pillanatban a legutálatosabb hírességnek a világon - több mint százezer szavazat érkezett!

Íme 2024 legutáltabb sztárjainak listája, több mint százezer szavazat! Egy-két néven még mi is meglepődtünk...

Kép
Shopping

9 outfit Rachel Green ruhatárából, ami 2024-ben divatosabb, mint valaha

Jennifer Aniston ikonikus karakterének nemcsak a frizurája divatos még ma is, hanem a '90-es évek trendjeit követő szettjei is. Szóval megéri inspirálódni Rachel gardróbjából!

Kép
Életmód

10 egészségesnek hitt étel, ami valójában nem az: ne higgy a népszerű hívószavaknak!

Joghurt, granola, lencse chips – mindegyik egészségesen hangzik, igaz? Sajnos, bármennyire is erényesnek hangzik egy étel – különösen a „teljesen természetes”, „gluténmentes” és „élő, aktív kultúrák” – olyan népszerű hívószavakkal együtt, még mindig rossz lehet a számodra.

Kép
Életmód
Kép
Sztárok

Ettől eláll a lélegzet! Ebben a mesebeli luxusingatlanban élt Gábor Zsazsa

Az ingatlan minden szegletéből árad az a bizonyos pompa, amiért Gábor Zsazsa és nővére, Magda annyira rajongott.