Álomalak mindenáron?! Sztárok, akik bevállalták, hogy a cukorbetegeknek készült gyógyszerrel fogytak le

Álomalak mindenáron?! Sztárok, akik bevállalták, hogy a cukorbetegeknek készült gyógyszerrel fogytak le
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

A hírességek míg korábban "csak" durva diétákkal sanyargatták magukat, addig ma már egy cukorbetegeknek készült gyógyszerben látják a gyors alakformálás kulcsát.

Minden kornak megvoltak azon sztárdiétái, melyek bár elsőre kétségtelenül szuperhatásosnak bizonyultak, ám részleteiben nézve már számos kérdést vetettek fel, de talán mind közül ez a legújabb cukorbetegeknek szánt gyógyszerekre épülő úgymond "csodafogyókúrás" módszer az, ami minden túlzás nélkül nemzetközi szinten is kiverte azt a bizonyos biztosítékot.

Az utóbbi hónapokban egyre több pletyka kelt szárnyra azzal kapcsolatban, hogy a sztárok látványos és gyors fogyását az egyébként a cukorbetegeknek szánt Ozempicnek, illetve az ahhoz nagyon hasonló összetevőkkel dolgozó szereknek köszönhetik, mint például a Saxenda, amit azóta már át is minősítettek a testtömeg csökkentésére kifejlesztett gyógyszerré. Mondanunk se kell, hogy ez az egész őrület ma már egy olyan trenddé nőtte ki magát, hogy a TikTokon az #ozempic hashtag már több mint 439 millió megtekintésnél jár, miközben a Facebookon gombamód szaporodtak el az ezzel foglalkozó csoportok, biztos és hatásos tippeket adva a lelkes fogyasztóknak a témában.

Mi is pontos ez a cukorbetegeknek szánt fogyasztó gyógyszer?


A külföldön elterjedt Ozempic egy diabétesz elleni gyógyszer (de mellette több más készítmény is kapható), amelyet megfelelő étrend és testmozgás mellett alkalmaznak a nem megfelelően kontrollált 2-es típusú diabéteszben szenvedő felnőtteknél. Hatóanyaga a szemaglutid, amely egy „GLP-1 receptor agonista”. Ugyanúgy fejti ki hatását, mint a GLP-1 (a bélben termelődő hormon), azaz növeli a hasnyálmirigy által a táplálékhatására kiválasztott inzulin mennyiségét. Ez hozzájárul a vércukorszint kontrollálásához. Az Ozempic-kezelés súlycsökkenéshez is vezet, ami további előny a cukorbetegségben szenvedők számára. Az Ozempic hatékonynak bizonyult a diabétesz súlyos szövődményei, köztük a szívinfarktus és a stroke előfordulásának csökkentésében.

Forrás: ema.europa.eu

Sajnos annak ellenére is egyre többen ülnek fel örömmel erre az alakformáló hullámra, hogy az Ozempic és Saxenda alkalmazása számos komoly egészségügyi kockázatokkal jár. Mert bár a szer hatására a fogyasztók tény és való, hogy gyorsan érik el a jóllakottság érzését, ám ezért drága árat kell fizetniük. Az emésztési mellékhatások mellett sokszor vese- és hasnyálmirigy-gyulladást, illetve rákot is tud okozni ez a gyógyszer az egyébként egészséges emberi szervezetben. A magyar sztárok közül még senki sem vallotta be, hogy ezzel a gyógyszerrel fogyott volna, ám külföldön már sokkal kevésbé számít tabunak ez a téma, bár találgatásból ott is több van, mint tényből.

Hogy mely külföldi hírességek azok, akik még ezen káros tényezők mellett is az Ozempic vagy hasonló összetételű medicina mellett teszik le a voksukat? Galériánkra kattintva megtudhatod!

Galéria / 8 kép

Sztárok, akik bevállalták, hogy a cukorbetegeknek készült gyógyszerrel fogytak le

Megnézem a galériát

És ezt láttad már?

Galéria / 10 kép

A történelem 10 legeszementebb diétája

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

Akkor és most: Így változott meg Madonna arca 25 év alatt

Madonna hihetetlen átalakulását már a legnagyobb rajongói sem tudják szívből jövő lelkesedéssel fogadni.

Kép
Sztárok

Fény derült rá, mikor mutatja meg Borbély Alexandra az ikerlányait: Elzát és Francit

Bár több fotón is szerepeltek már a kicsik, az arcukat eddig még nem láthattuk.

Kép
Sztárok

Bámulatos átalakulás: Mutatjuk, hogyan fogyott el Adele 10 év alatt

Adele már több mint 45 kiló mínusznál jár!

Kép
Sztárok
Kép
Stílus

3 népszerű trendőrület, ami már nem lesz divatos 2023-ban - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

A mikrotrendek bár mindig csak egy aprócska szerepet vállalnak magukra a divatirányzatok között, ettől függetlenül nagyon is kijár nekik az a bizonyos figyelem.

Kép
Szépség

A szemsmink, amit a szakértők szerint 30 felett nagy ívben kerülj el - éveket öregíthet rajtad!

Úgy érzed már a kisujjadban van a sminkelés? Nos, az idő múlásával nem árt egy pár dologra kicsit jobban figyelned!