Sztárok, akik megküzdöttek az egyik legalattomosabb betegséggel, a bőrrákkal

Sztárok, akik megküzdöttek az egyik legalattomosabb betegséggel, a bőrrákkal
Forrás: GettyImages
Facebook
Twitter
Pinterest

Gondoltad volna, hogy őket már mind diagnosztizálták bőrrákkal?

Ha nyár, akkor nem mehetünk el egy olyan fontos téma mellett, mint a fényvédelem. Bár azt hihetnénk, hogy már mindent elmondtunk erről a témáról, sajnos a hétköznapokban azt tapasztaljuk, hogy a káros UV-sugaraknak sokan még mindig nem szentelnek kellő figyelmet.

Pedig a napozás káros hatásai már jól ismertek, a bőrrákkal küzdők száma évről évre csak nő. A bőrrák kockázata a leginkább világos bőrtípusú személyeknél áll fent, akik életükben sokat tartózkodtak napfényen, többször leégnek, vagy rendszeresen szoláriumoznak. Itt viszont nemcsak a direkt napozásra kell gondolni, hanem a szabadtéren végzett munka és egyéb szabadidős tevékenységek, például edzés, vagy akár egy egyszerű kutyasétáltatás is ide tartoznak, miközben sokan azt hiszik, a fényvédő és naptej csak a strandolásban gazdag nyaralások kelléke.

Tudtad?


Bár a melanoma különféle típusai a bőrből kiinduló rosszindulatú daganatoknak csak mintegy 3%-át teszik ki, mégis ezek a legveszélyesebbek. Nem maga az elsődleges daganat ugyanis a fő veszélyforrás, hanem a belőle igen agresszíven terjedő, és főképp a májban, az agyban és a tüdőben megjelenő áttétek jelentik a fő kockázatot.

A bőrrák pedig a sztárvilágban sem ismeretlen fogalom, hiszen az évek során számos hírességről kiderült már, hogy diagnosztizáltak nála rosszindulatú elváltozást, és sajnos olyanról is tudunk, akin az orvosok már nem tudtak segíteni.

Galéria / 8 kép

Sztárok, akik megküzdöttek a bőrrákkal

Megnézem a galériát

A megelőzésért viszont te is minden nap tehetsz, nincs másra szükséged, mint egy megfelelő, magas faktorszámú napvédőre, és ha hosszú ideig tartózkodsz a napon, akkor a lenge, ám egész testet takaró outfit is javasolt. És ahogy kedvenc sztárjaink is teszik, irány évente legalább egyszer a bőrgyógyász egy anyajegyszűrés erejéig!

Videók

Kép
Szépség

10 örökérvényű szépségtrükk, amit a Szex és New Yorkból tanultunk

A Szex és New Yorkban látott szépségtrükkök közel két évtized távlatában is ugyanolyan aktuálisak, mint egykoron voltak.

Kép
Sztárok

A 13 legőrültebb sztori a sztárvilágból, ami meglepő, de igaz

Tény és való, hogy a sztárok sok esetben olyanok, mint bármelyik ember, ám kivételek mindig vannak!

Kép
Szépség

Ókori szépségtippek! Így ápolta bőrét a páratlan megjelenésű Kleopátra

Vajon mivel ápolta a bőrét, hogy évezredekkel később is tökéletes megjelenéséről álmodozunk?

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát: Jennifer Lopez erre a kiegészítőre esküszik már több mint 20 éve

Teljesen érthető, ha már egyszer ráakadt az igazira, miért is cserélne le pár múlandó trend kedvéért?!

Kép
Szépség

Amire már évtizedek óta várunk: Madonna meghökkentő szépségtrükkjeitől leesik az állad

Madonna 2023 nyarán lesz 65 éves, most megmutatjuk, mivel tartja fiatalon magát.