Így szabadulj meg a rezes, vöröses színtől szőke haj esetén!

Így szabadulj meg a rezes, vöröses színtől szőke haj esetén!
Forrás: Unsplash

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Persze, szőkített hajra lila sampont kell használni, mindenki tudja, na de hogy miért és milyen rendszerességgel? Mely márkák a legjobbak? Mi van, ha zöld lesz a hajad? Körbejártuk a kérdést.

Ha szőkítve vagy, jól tudod, hogy a festett blondiek legnagyobb mumusa a REZESEDÉS. Úgy röpködnek a szalonokban a hideg és hamvas szavak, mintha más szőke nem is létezne.

Kép
forrás: Pinterest

Tehát ha te is estél már át szőkítésen, tudod, hogy, miylen nehéz küzdeni a sárgás árnyalatok, vörös pigmentek ellen. De szerencsére azt is tudod, hogy a hajszín sárgás és narancsos tónusait a lila színpigmentek semlegesíthetik, így a lila színezékkel dúsított samponok nyújthatnak hatékony segítséget az utált színek ellen.

Egy kis színelmélet

Rég volt már az a suli, mi? Pedig ha szép hajszínt akarsz, nem árt, ha vágod picit a színelméletet, ha pedig el akarod kerülni a szőke haj bezöldülését, akkor például a kémiát is.

Hogy milyen módon nyújthatnak hatékony segítséget a lila samponok, azt a színkörben is színkörben láthatod: a sárga és a narancssárga komplementer (vagyis kiegészítő) színei a kék és a lila. A komplementer színek azok, amelyeknek keverékéből semleges szürkésfekete jön létre, vagyis kevésbé szakszerűtlenül szólva ezek a színek "kiütik" egymást. Tehát ha zavar a sárga vagy a narancs, jöhet rá a kék, illetve a lila.

Színkör
forrás: Pinterest
Színkör
Olvasd el ezt is!

Zöld haj, rezes haj, le veletek!

A különböző környezeti hatások, mint például a napsugárzás vagy a klóros víz módosíthatják a hajszínt, a szőke és ősz haj veszíthet természetes színéből, hamvasságából, s könnyen besárgulhat. Vagy bezöldülhet, klóros vízzel való találkozás esetén.

A kemény víz magas ásványianyag-, illetve vas tartalma is felelős lehet, emellett pedig a réz sem segít az ügyön. A medencék vize klóros, a klór pedig oxidálja a rézmolekulákat, amik a haj alkotóelemeihez kötődnek, ami végül a jó kis víziszörny-zöld színt eredményezi. Szerencsére ezt is küszöbölheted gondos ápolással.

Ha nagyon világos a hajad és túl sokáig hagyod rajta a lila sampont vagy maszkot, előfordulhat, hogy szürkés, zöldes lesz a hajad - nyugi, nem maradsz így! Néhány mosás elkélhet, de ki fog kopni a szín.

Galéria / 5 kép

A legjobb lila samponok és ápolók (nemcsak) szőkéknek!

Megnézem a galériát

De mitől lesz ilyen vagy olyan a hajszín?

Van a fekete (ez a legelterjedtebb a világon), a barna, a vörös, szőke és az ősz haj, mármint a természetes hajszínek között, festékkel nyilván bármilyen létező árnyalatot elérhetsz (persze ha a hajad is úgy akarja - erről később).

Kétféle melanin van, ezeket a melanociták termelik, amik a hajhagymákban találhatók, és az aminosavakat alakítják át színanyagokká.

Az eumelanin barna-fekete színű, és elsősorban azt határozza meg, hogy milyen sötét lesz a haj. A barna vagy a fekete hajban nagyobb szemcséket képez. A feomelanin vörös-arany színű, és a szőke vagy a vörös haj tartalmazza belőle a legtöbbet. Finomabb eloszlású, és szemcsemérete is kisebb.

Hogy milyen lesz a természetes hajszíned, azt ezek mennyisége és aránya határozza meg - nyilván nem csak homogén színek léteznek, gondolj csak a vörösesszőkékre vagy vöröses barnákra.

A hajszín élénksége

Ez pont olyasmi, amit nem a melanin okoz, hanem a haj felszínének felépítése. Hiszen ha a kis "pikkelyeid" (aka külső hámréteg, aka kutikula) elállnak, a hajszín matt lesz, míg ha szorosan összesimulnak, akkor élénk. Hogy milyan a hajad vastagsága és sűrűsége, mikor kezdesz őszülni, az miind genetikailag meghatározott.

Galéria / 7 kép

2019 őszi hajtrendek

Megnézem a galériát

A hamvasítő sampon nem csak a szőkéké!

A barna hajat éppúgy megkezdheti a nap és a klóros víz. Ha valamiért nagyon kivagy a rezes árnyalatoktól, akkor barna hajadon is bátran alkalmazd ezeket a hamvasító menőségeket.

Kép
forrás: Pinterest

Az ősz új trendszíne

A hamvas szőke mindig is menő lesz. De ha behódolsz a divatnak, idén ősszel olyan szőkére váltasz, amihez nem kell hamvasító! Ez a guszta kompozíció nem más, mint a GINGERBREAD CARAMEL.

Azaz a mézeskalács-karamell. És nem egy újabb habos kávékülönlegesség, simán csak meleg, elegáns és menő! Lehet melírozva, ombéként vagy teljesen új hajszínként is kísérletezni vele. Ez a mézes, karamelles, vöröses árnyalat kombinálható egy barnás alapszínnel is. Na de lássuk!

Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

3 fontos lecke, amit a Szívek Szállodája tanított nekünk a szerelemről

Akár a #TeamDean, a #TeamJess vagy a #TeamLogan csapatot erősíted, a Szívek szállodája Rory-jának kapcsolataiból mindenképpen sok fontos leckét kaptunk a szerelemről!

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!

Kép
Életmód

Ezeket próbáld ki reggel: 9 étel, ami nagyobb energialöketet ad, mint a kávé

Oké, talán a reggeli kávét nem kell velük kiváltanod, de napközben sokat segíthetnek.

Kép
Sztárok

Újabb baleset! Chris Pratt komolyan megsérült legújabb filmjének forgatásán, maga osztott meg fotót az állapotáról

Chris Pratt tegnap megsérült a Mercy 4. forgatási napján! Lehet csúszni fog a premier?

Kép
Életmód

6 csillagjegy, aki nagyon sok pénzhez juthat a következő hetekben - nekik szerencsét hoz a Jupiter-Uránusz együttállás!

Április 20-án érkezik a Jupiter-Uránusz együttállás, ami az év legjelentősebb asztrológiai eseménye. Tudd meg, hogy a te csillagjegyedre hatással lesz-e!

Kép
Stílus

Gigi Hadid bemutatja: A farmer, ami nélkül a divatos nők nem tudnák túlélni a tavaszt

A farmerek szára idén tavasszal ismét kicsit tágabb irányt vesz, és ami azt illeti elég jól is néz ki!