Legyen most már sajátod! – Szerszám-kisokos kezdőknek

Legyen most már sajátod! – Szerszám-kisokos kezdőknek
Forrás: getty images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

Csöpög a csap? Kilazult a szék lába? A képkeretek a falnak támasztva várják, hátha egyszer fel is kerülhetnek rá, és a kilincs már hetekkel korábban kiesett az ajtóból? Tervezed, hogy valaha is megszereled ezeket? Mi tart vissza? Ja, hogy nincs mivel? Felnőtt nőként ideje lenne már beszerezned a legfontosabb szerszámokat, és elvégezni velük a kisebb barkácsmunkákat az otthonodban. Mégsem csöngethetsz át folyton a szomszéd sráchoz. Nem igaz?

Az első és legfontosabb dolog, amit jó, ha észben tartasz, hogy ne ezeken az eszközökön akarj spórolni. A filléres szerszámok semmit nem érnek! Ezek nem segítenek a munkádban, maximum abban, hogy újra találkozhass a szomszédoddal. Ha végre rászántad magad, hogy beszerezz pár barkácseszközt, azok legyen legalább minőségiek.

Csavarhúzók

Ebből több fajtát és több méretet is érdemes tartanod. A legjobb, ha egy egész készletet beszerzel, amiben eltérő méretű csillag-, illetve laposfejű csavarhúzók egyaránt megtalálhatóak. Léteznek persze cserélhető fejű csavarhúzók is, amik ráadásul jóval kisebb helyet foglalnak, viszont jóval drágábbak.

De én ezeknél is jobban preferálom az elektromos csavarbehajtót!

Ez egy olyan kütyü, ami viszonylag pici, könnyen kezelhető, akár tízféle csavarhúzófejet is cserélgethetsz benne, és jóval gyorsabban, s persze kevésbé fárasztó módon pattinthatsz össze vele szinte bármilyen bútort, mint manuális társaival. Az akkumlátorát csak fel kell tölteni, és mehet is a maratoni szerelés! Azt gondolom, meg sem kell említenem, hogy szögekből és csavarokból is érdemes betáraznod…

Vízmérték

Ez abban az esetben jön jól, ha felszerelnél egy polcot vagy olyan más egyéb tárgyat, amit – talán nem meglepő – vízszintes helyzetbe kellene állítanod. Oké, ezt nem használjuk napi szintén, és igazából egy pohár víz is tökéletesen megfelel a célnak – amellyel beállíthatod ugyanezt. Abból azonban nem lehet baj, ha van egy ilyened is otthon.

Kép
forrás: barkacsbirodalom

Fúrógép

Ehhez a géphez elég ambivalensen állok. Igaz tartok otthon, mert kevés ennél hasznosabb kütyü van, de nem tagadom, kicsit félek tőle – így nem is nagyon használom. Utálom a hangját, túl nagy, és nem illeszkedik a kezembe. Ha fúrásról van szó, inkább szólok a pasimnak. Ettől függetlenül jó, ha tartasz otthon egy ilyen gépet, csak előtte járj utána, melyik lesz számodra a tökéletes darab – amelyik ergonómiailag tökéletesen illeszkedik a kezedbe –, nehogy úgy járj, mint én a kapott gépemmel.

Kalapács

Sosem értettem azokat, akik tudnak kalapács nélkül élni, habár láttam olyat, aki húsklopfolóval vert be egy szöget. Persze így is lehet, na de nem véletlenül találták fel ezt a hasznos kis kütyüt. Elég, ha egy közepes méretűt beszerzel belőle.

Harapófogó

Ahogyan a nevében is benne van, dolgokat lehet vele megfogni. Például elhajlott vagy épp rosszul bevert szögeket és hasonlókat. Kötelező darab minden háztartásban!

Kép
forrás: pylones

Mérőszalag

Sosem tudhatod, mit mikor kell lemérned, ezért akármikor szükséged lehet rá. Célszerű egy hosszabb, vagyis legalább egy 5 méteres verziót választani belőle, és olyat, ami egyetlen gombnyomással visszakerül a tokjába használat után.

Imbuszkulcs

Tudod, ez az az eszköz, amit a legújabb összeszerelhető bútordarabod mellé kapsz az üzletben. Olyasmi, mint a csavarhúzó, S alakú, hatszögletű, és a bútorszerelés mellett, a biciklid szereléséhez is nagyon hasznos. Különböző méretűek léteznek belőle, így érdemes egy egész szettet beújítanod, ha megkönnyítenéd a saját életedet.

Ezek közül hány szerszám található meg az otthonodban?

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Sztárok

Nők milliói értenek egyet! Margot Robbie elárulta, szerinte ki a filmtörténet legszexibb pasija!

Margot Robbie elárulta, hogy ki az ő filmes szerelme, mi pedig tökéletesen egyetértünk vele!

Kép
Életmód

A petrezselyem 7 jótékony hatása: védi a szívet, erősíti az immunrendszert, és rákellenes hatása is van

Alapvetően nem úgy szoktunk tekinteni a petrezselyemre és a szárára, mint értékes vitaminforrásra, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a szív egészségére van rendkívüli hatása, de bizony rákellenes tulajdonsáságról is ismert.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 6 izgalmas magyar filmes és színházi arc, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő filmes és színházi alakot!

Kép
Életmód

Nagy hatással lesz az emberekre ez az áprilisi égbolti jelenség: ezt érdemes tudni a rózsaszín holdról!

Különleges erőkre lehetsz figyelmes április 24-én, ugyanis ekkor lesz látható a rózsaszín hold. De mit is jelent ez? Mutatjuk!

Kép
Stílus

Tuti vételek! 10 kihagyhatatlan tavaszi ruhadarab 20 ezer forint alatt

Ezek között a tavaszi ruhák között szinte biztos, hogy találsz majd kedvedre valót.

Kép
Shopping

Több ezer vásárló esküszik erre a kevesebb mint 4 ezer forintos francia krémre - Sarah Jessica Parker is hű használója hosszú évek óta!

Megtaláltuk az igazit az érzékeny bőrűek számára! Kiváló ekcéma, szárazság és irritáció kezelésére is ez a francia krém!