Szeptemberben magyar tervezők hódították meg Párizst és Milánót!

Szeptemberben magyar tervezők hódították meg Párizst és Milánót!

Promóciók

Life is a Celebration - Ünnepeld a hétköznapi pillanatokat is!

Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Promóciók

budmil Kabátok - Színekben gazdagon a szürke őszi-téli napokon!

Promóciók

Ünnepeld velünk a szépséget! - Prix de Beauté - A szépség nagydíja 2023

Stílus

Az olasz nők stílusának 7 titka, aminek utánozhatatlan megjelenésüket köszönhetik

Facebook
Twitter
Pinterest

Alig vette kezdetét az ősz, de a magyar tehetségek már Európa több nagyvárosában felvonultatták alkotásaikat, a Magyar Divat & Design Ügynökség egységes Budapest Select ernyőmárkája alatt.

Elsőként Párizsban, a méltán híres Maison&Objet designipari vásáron 10 kiváló magyar alkotó design remekeit – bútorokat, lámpákat és kerámiákat – tekinthették meg az érdeklődők. Ezt követően a Milano Fashion Week keretein belül 7 hazai divattervező mutathatta be 2022-es tavaszi/nyári kollekcióját Olaszország egyik divatfellegvárában.

Szeptemberben a Magyar Divat & Design Ügynökség őszi rendezvénysorozatának keretében olyan külföldi eseményeken jelentek meg a magyar tehetségek és alkotásaik, mint a Maison&Objet designipari szakvásár, vagy a Milano Fashion Week. A rendezvények alkalmával a magyar márkák ismét az MDDÜ egységes ernyőmárkája, a Budapest Select alatt vonultak fel, melynek célja, hogy a hazai tervezők egyéni márkajegyeiket megtartva, de egységes kommunikáció által nagyobb figyelemben részesüljenek a nemzetközi megjelenések során.

Kép

A Maison&Objet vásáron a 10 kiváló magyar alkotó designtárgyai a trenddiktáló márkák helyszíneként ismert Signature Hall-ban kaptak helyet. Az idei megújult standkoncepció sikert aratott, hiszen ötletes térelválasztó megoldásainak köszönhetően az egyedülálló alkotások még inkább érvényesültek és felkeltették a külföldi megrendelők, forgalmazók és viszonteladók érdeklődését, így számos egyeztetés és tárgyalás vette kezdetét a buyerek és tervezők között. Az eseményen való megjelenés hatására több mint 600 megkeresés érkezett a magyar formatervezők munkái iránt.

A Budapest Select stand mellett, a szakvásárral egy időben az MDDÜ design LAB inkubációs programjában résztvevő hét tervező-gyártó páros szériaérett termékeit a Valorisation de l'Innovation dans l'Ameublement (VIA) – francia designintézet – Le French Design Galerie épületében mutatták be a Paris Design Week alatt, mely a designhét egyik hivatalos helyszíne is volt.

Kép

A nemzetközi sajtóban is hamar felfigyeltek a magyar formatervezőkre. Még javában zajlott a designvásár, amikor a Marie Claire Maison megjelentette az általuk legjobbnak, legfrissebbnek tartott designerek listáját a dekoráció és design terén. A Budapest Select standon bemutatott Tangens Office Home bútorcsalád a megtisztelő 12. helyen szerepel az összeállításban, amelyet Kele Sára tervező a Rotte Groupal közös együttműködésben hozott létre az MDDÜ design LAB inkubációs programja során.

„Hatalmas büszkeség számunkra, hogy design és divat oldalon egyaránt sikeres nemzetközi szereplésekkel indíthattuk az őszt. Formatervezőink Párizsban, míg divattervezőink Milánóban mutatkoztak be a szakma és a nagyközönség előtt, és alapozták meg ezzel a nemzetközi piacra lépésüket”

– emelte ki Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója, majd folytatta:

„Ezek a világszínvonalú események kiemelt lehetőségek a márkák számára nemzetközi kapcsolataik építésére. Mind a Maison & Objet designvásáron, mind a Milano Fashion Weeken hatalmas volt az érdeklődés a magyar divat- és formatervezők iránt és több száz megrendelői egyeztetés indult el a forgalmazók és a designerek között.”

- Bata-Jakab Zsófia
Kép

A Milano Fashion Weeken a Camera Nazionale della Moda Italiana (CNMI) és az MDDÜ közös Nemzetközi Mentorprogramjának résztvevői kaptak lehetőséget, hogy bemutassák legújabb, 2022-es tavaszi-nyári kollekcióik darabjait. Az olasz divatfővárosban a Budapest Select Collective Fashion Show kifutóin négy magyar márka – ABODI, CUKOVY, Elysian és Kata Szegedi – kápráztatta el a nemzetközi közönséget kollekciójának darabjaival. A milánói divathét során a bemutató mellett a Fashion HUB kiállítóterében is megjelent négy hazai tervező – ALMA, Kata Szegedi, NINI és ZIA budapest – alkotása.

A kifutók mellett a nézőtéren olyan híres szakmabeliek képviselték magukat és figyelték a magyar márkák bemutatóját, mint Sara Sozzani Maino, a Vogue Talents vezetője, Riccardo Grassi, a Studio Zeta Milano alapítója, vagy Carlo Capasa, a CNMI vezetője. Az érdeklődés a magyar tehetségek iránt később is folytatódott, hiszen a Fashion HUB kiállítóterébe egész héten érkeztek a látogatók megnézni az alkotásokat, köztük olyan neves szakemberek, mint Suzy Menkes, újságíró és divatkritikus.

A márkák komoly értékesítési lehetőségekre is szert tehettek, ugyanis számos nemzetközi buyer látogatott el a Budapest Select Collective Fashion Show-ra és a Fashion HUB helyszínére egyaránt. Többek között képviseltette magát a Beams, a Biffi Milano, a Bloomingdale’s, a Concento, a Galeries Lafayette, a Rinasciente és a Selfridges, amelyek közül többen a tervezők kollekcióit külön-külön is megnézték. A Budapest Select Collective Fashion Show felvételei visszanézhetőek:

https://milanofashionweek.cameramoda.it/en/emerging-designers-hub/budapest-select/

Hazánkban tartogat még meglepetéseket az ősz, ugyanis a Magyar Divat & Design Ügynökség mostantól Budapesten várja az érdeklődőket tematikus rendezvénysorozatával.

Októbertől megérkeznek a divat- és designprogramok a fővárosba és ismét a tehetséges divat- és formatervezők, valamint elképesztő alkotásaik veszik át a főszerepet. A Fashion & Design Autumn olyan további eseményekből áll, mint a 360 Design Budapest kiállítás, a Budapest Central European Fashion Week, vagy a Budapest Fashion & Tech Summit.


A Magyar Divat & Design Ügynökségről

A Magyar Divat & Design Ügynökség azzal a céllal alakult meg 2018-ban, hogy előre meghatározott stratégiai pillérek mentén – szakmai koordináció, hazai termékek elérhetőségének és kereskedelmi lehetőségeinek javítása, oktatásfejlesztés, valamint gyártásfejlesztés – hatékony és strukturált támogatást nyújtson a divat és a design ágazat minden szereplője számára. A célkitűzések megvalósításának érdekében olyan hazai rendezvényeket valósítanak meg évről-évre, mint a régió központi divateseményének számító Budapest Central European Fashion Week vagy a nemzetközi díjakat nyert 360 Design Budapest kiállítás. Emellett olyan külföldi szakmai rendezvényeken biztosítanak megjelenési és bemutatkozási lehetőséget a magyar alkotók számára, mint a Milano Fashion Week vagy a Maison&Objet designvásár. Kiemelt feladataik közé tartozik a szakmai szervezetekkel való stratégiai együttműködés, az export növelése, továbbá mentorprogramjaik megvalósításával a hazai márkák szakmai fejlődésének támogatása.

Milano Fashion Week

A Magyar Divat & Design Ügynökség koordinációs központként segíti a különböző szereplők közötti információcserét, tudásmegosztást, valamint az együttműködési lehetőségek feltárását és megvalósítását. Az ágazatban betöltött szerepkörének fontos részét képezi a divatdiplomácia, amely más országok divatipari központjaival való szakmai kapcsolatok és stratégiai partnerségek kialakítására irányul. Az Ügynökség 2018-ban megállapodást kötött a Camera Nazionale della Moda Italianaval, amelynek keretében az olasz divatkamara stratégiai partnerként támogatja a magyar divat fejlődését, a nemzetközi színtérre való belépését. A felek közösen indított Nemzetközi Mentorprogramjának keretében szezonról-szezonra számos márka mutatkozhat be a Milano Fashion Week-en az Ügynökség által létrehozott Budapest Select ernyőmárka alatt, így a tervezők saját jegyeiket megtartva, egységes kommunikáció által kapnak nagyobb figyelmet a külföldi megjelenések alkalmával.

Maison&Objet

A Magyar Divat & Design Ügynökség egyik fő stratégiai célkitűzése, hogy erősítse a hazai divat- és designipari termékek nemzetközi elérhetőségét, mellyel hozzájárul a márkák gazdasági stabilitásához, valamint ösztönzi azok exportképességét is. Az Ügynökség olyan értékesítésfókuszú külföldi rendezvényeken biztosít szereplési lehetőséget a magyar márkáknak, mint a Maison&Objet designvásár, amelyet Európa három legmeghatározóbb belsőépítészeti rendezvényének egyikeként tartanak számon. A designmárkák párizsi megjelenése az Ügynökség egységes ernyőmárkája, a Budapest Select alatt valósul meg, így a tervezők saját jegyeiket megtartva, egységes kommunikáció által kapnak nagyobb figyelmet. Az ötnapos esemény közel 100 ezer főt vonz évente, nagy részben viszont eladók, gyártók és forgalmazók, akik kifejezetten az új márkák felfedezése miatt érkeznek. A rendezvény kiváló lehetőség arra, hogy a magyar formatervezők felkeltsék a külföldi megrendelők érdeklődését és ezzel megalapozzák a nemzetközi piacra lépésüket.

Nézd meg a magyar tervezők további bemutatott munkáit.

Galéria / 10 kép

Magyar tervezők Párizsban és Milánóban.

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Life is a Celebration - Ünnepeld a hétköznapi pillanatokat is!

Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Promóciók

budmil Kabátok - Színekben gazdagon a szürke őszi-téli napokon!

Promóciók

Ünnepeld velünk a szépséget! - Prix de Beauté - A szépség nagydíja 2023

Stílus

Az olasz nők stílusának 7 titka, aminek utánozhatatlan megjelenésüket köszönhetik

Kép
Szépség
Kép
Sztárok

Nem Diana és Károly az egyetlen! Minden idők 10 legszomorúbb királyi házassága

A történelem során sajnos nem egy rémesen rossz és szomorúan végződő királyi házasság köttetett.

Kép
Sztárok

7 bombasztikus 60 feletti nő, aki élő bizonyítéka annak, hogy az életkor tényleg csak egy szám

Ezek a szépséges nők bebizonyították, a nőiesség a vonzerő nem a kor függvénye. Nézd meg, kik ők!

Kép
Sztárok

6 sztárpár, akik hosszú évek óta boldog házasságban élnek: náluk tényleg működik!

A romantikus filmek végén a két főhős egymásra talál, összeházasodnak és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Persze tudjuk, hogy ez az életben nem ennyire egyszerű. Vagy mégis? Most olyan sztárpárokat gyűjtöttünk össze, akik többszörösen is rácáfolnak arra az elméletre, hogy a sztárok házassága csak a látszatra épít és hamar véget ér. Mert sokaknál tényleg működik a boldog és hosszan tartó házasság!

Kép
Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Vészesen közelednek az ünnepek, ezért érdemes már most beszerezni az ajándékokat! Most a beauty rajongóknak mutatunk pár tippet!

Kép
Stílus

Hailey Bieber gyerekkorunk egyik megosztó farmerját hozta újra divatba - és működik!

Hailey Bieber jó szokásához híven megint trendet teremt!