A szakértők szerint ez a legjobb alternatív tejpótló – nem mindegyik olyan egészséges, mint gondolnád!

A szakértők szerint ez a legjobb alternatív tejpótló – nem mindegyik olyan egészséges, mint gondolnád!
Forrás: Pexels

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Facebook
Twitter
Pinterest

A növényi italok népszerűsége az utóbbi években töretlen, ám nem mindegyik olyan egészséges, mint amennyire elsőre annak tűnik. Dietetikusok szerint ez a legtutibb választás!

Számos oka lehet annak, ha valaki kerüli a tejtermékeket, vagy legalábbis a tehéntejet. A különféle magokból készült italok éves átlagfogyasztása - melyeket a táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek szerint egyébként nem illet a növényi „tej“ kifejezés, hanem szigorúan növényi italnak kell őket nevezni - egy 2020-as felmérés szerint már világszinten megközelíti a hagyományos tejfogyasztás mértékét. Így természetesen a kutatókat is érdekli, hogy a számos lehetőség közül melyik a legegészségesebb.
A rizs-, zab-, mandula-, és szójaital mellett a kókuszból készült növényi ital az egyik legnépszerűbb a vásárlók körében, és nem is véletlen. Szakértők ugyanis a bélflóra egyensúlyának szempontjából a kókuszból készült tejtermék helyettesítőket tekintik a legjobb választásnak!

Kókuszjoghurt, kókuszkefír, kókusztejszín

Míg a mandula- és a zabkésztmények jellegzetes mellékíze miatt kevésbé számítanak közkedveltnek, addig a kókuszalapú termékek a semleges ízviláguk és állaguk miatt bárki számára tökéletes választásnak bizonyulnak. Nem utolsó sorban pedig egészségesek is!
Kutatások szerint ugyanis a valódi kókusztejből erjesztett kefír például jótékony bélbaktériumokban gazdag, ráadásul mikroorganizmusokat is tartalmaz. Könnyen felszívódik, így az emésztési folyamat nem terheli a szervezetet, ezzel segíti az egészséges bélműködés egyensúlyának megőrzését. A benne található probiotikumoknak és élesztőknek köszönhetően pedig felveszik a harcot a belekben lerakódott méreganyagokkal, és csökkentik a gyulladásokat is.
Összességében tehát megállapítható, hogy a manapság kapható tejmentes tejkészítmények széles választékából a kókuszból készült alternatívák a legegészségesebb megoldások a bélműködés szempontjából.

Galéria / 4 kép

Jennifer Lopez erre a 4 táplálkozási tippre esküszik

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Kép
Szépség

10 frizura, ami teljesen elrontja a megjelenésed - olcsó és igénytelen hatást keltenek!

Bizony a klasszikusnak mondható frizurák között is akadnak olyanok, amik képesek egy másik, nem tervezett irányba elbillenteni az összképet.

Kép
Sztárok

Ben Affleck és Jennifer Lopez öt gyereket nevelnek együtt: így tud békésen működni mozaikcsaládjuk!

A legidősebb 17 éves, a legkisebb 11, három lány és két fiú. Ezek az arányok Jennifer Lopez és Ben Affleck családjában.

Kép
Sztárok

Valóra vált álmok! Avagy a sztárvilág 13 legszebb és legdrágább menyasszonyi ruhája

Ha valaki hát a sztárok bizony szeretik a lehető leglátványosabb formában megadni a módját annak a bizonyos nagy napnak, és ez alól a esküvői ruha sem kivétel.

Kép
Sztárok

„Ha ránézek a testemre, már nem csak a hibáimat látom” - interjú Szilágyi Szilvivel

A hónap témája: body positivity. Példaértékű hazai sztárok, akik bátran vállalják, hogy elfogadják, és szeretik a testüket! Elsőként ismerd meg Szilágyi Szilvi történetét!

Kép
Sztárok

#afilmamimeghatároz: Ez az a film, amit Erős Antónia már legalább százszor látott, mégsem tudja elkapcsolni, ha megy a TV-ben

A film, ami meghatároz cikksorozatunk első részében Erős Antónia mesélt nekünk meghatározó filmélményéről!

Kép
Sztárok

„Fontos, hogy az ember megtalálja, miként tud kikapcsolni” - interjú Olasz Renátóval

Az Aranyélet című sorozattal országos ismeretséget szerző Olasz Renátó 2023 márciusában átvehette a legjobb színésznek járó elismerést a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén A Király miniszériában nyújtott alakításáért. Mi pedig kifaggattuk őt arról, mire készül a jövőben.