Ezért gondolják a szakértők, hogy a párásító készülék az otthonok Szent Grálja

Ezért gondolják a szakértők, hogy a párásító készülék az otthonok Szent Grálja
Forrás: Pexels

Promóciók

Légy a saját történeted hősnője! - Az Answear.LAB bemutatja a BE SHERO kollekciót

Facebook
Twitter
Pinterest

Köhögéssel, orrdugulással ébredsz, vagy száraz a bőröd? Lehet, hogy egy párásító eszköz a megoldás minden kellemetlen problémádra!

De kezdjük az elején: mi is pontosan az a párásító, vagy más néven diffúzor? A párásító egy olyan háztartási készülék, amely aeroszolos vizet porlaszt a levegő nedvességének pótlására. Általában kétféle párásítót különböztethetünk meg, a hűvös, vagyis ködöt fúvó és forró, vagyis gőzt árasztó berendezést. Hatékonyság szempontjából nincs köztük lényeges eltérés, ám a szakértők szerint a ködpárásító, tehát a hűvös megoldás a biztonságosabb, tekintettel arra, hogy nem okoz kellemetlen hőégést a bőrnek, ha véletlenül valaki túl közel menne a géphez.
A hidegköd- és a forró gőzpárásítók egyaránt növelik a levegő páratartalmat, vagyis a nedvességét, ami hozzájárul a bőr hidratáltságának megőrzéséhez, de további egészségügyi előnyökkel is jár a rendszeres használatuk. A bőrápolási szempontok mellett a másik legfontosabb előnye a diffúzoroknak a hidratáltság megőrzésén túl a nyálkahártyák nedvességének védelme.

gif

Mindegy hogy tél van éppen vagy nyár, az időjárás fokozott igénybevételt jelent nemcsak a bőr, de a nyálkahártyák, így az orrüregek, valamint a torok számára is, egy párásító pedig segít a megfelelő nedvességtartalom megőrzésében ezeken a kitett részeken is, így kevésbé érezheted, hogy kapar a torkod, ráadásul megelőzhetőek az orr-melléküreg kellemetlen gyulladásai, és a vírusos fertőzésekkel szemben is ellenállóbbá teszik a szervezetet. Míg a hidegebb hónapokban a fűtés, a melegebbekben a klíma okoz sokaknak problémát, a párásító azonban ebben is segít!
A párásító használatának gyakorlatilag nincsenek hátrányai vagy mellékhatásai, amennyiben megfelelően tisztítja és karbantartja a tulajdonosa. Ellenkező esetben a káros baktériumok és a penész elszaporodhat a készülék belsejében, így máris az eredeti cél az ellenkezőjére fordulhat. Működtetését tekintve a legelőnyösebb éjszaka beindítani, így a szervezetnek van ideje a pihenésre és a kellemes regenerációra, a megfelelő környezetről pedig a párásító gondoskodik. Használatával jobb alvásminőség érhető el, de garantáltan megszűnhetnek az olyan kellemetlen éjszakai mellékhatások is, mint a száj-, vagy orrszárazság, ami hosszú távon akár arcüreg gyulladáshoz is vezethet. Egy párásító tehát nem óriási befektetés, ám ez a nem betervezett kiadás tartós befektetésnek bizonyulhat az egészségmegőrzés szempontjából.

12 jegy, 12 illóolaj. Most pedig ismerd meg egy szakember segítségével, hogy hozzád melyik passzol a legjobban!

Galéria / 12 kép

Ilyen illóolaj passzol hozzád a csillagjegyed szerint

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Kép
Szépség

10 frizura, ami teljesen elrontja a megjelenésed - olcsó és igénytelen hatást keltenek!

Bizony a klasszikusnak mondható frizurák között is akadnak olyanok, amik képesek egy másik, nem tervezett irányba elbillenteni az összképet.

Kép
Sztárok

Ben Affleck és Jennifer Lopez öt gyereket nevelnek együtt: így tud békésen működni mozaikcsaládjuk!

A legidősebb 17 éves, a legkisebb 11, három lány és két fiú. Ezek az arányok Jennifer Lopez és Ben Affleck családjában.

Kép
Sztárok

Valóra vált álmok! Avagy a sztárvilág 13 legszebb és legdrágább menyasszonyi ruhája

Ha valaki hát a sztárok bizony szeretik a lehető leglátványosabb formában megadni a módját annak a bizonyos nagy napnak, és ez alól a esküvői ruha sem kivétel.

Kép
Sztárok

„Ha ránézek a testemre, már nem csak a hibáimat látom” - interjú Szilágyi Szilvivel

A hónap témája: body positivity. Példaértékű hazai sztárok, akik bátran vállalják, hogy elfogadják, és szeretik a testüket! Elsőként ismerd meg Szilágyi Szilvi történetét!

Kép
Sztárok

#afilmamimeghatároz: Ez az a film, amit Erős Antónia már legalább százszor látott, mégsem tudja elkapcsolni, ha megy a TV-ben

A film, ami meghatároz cikksorozatunk első részében Erős Antónia mesélt nekünk meghatározó filmélményéről!

Kép
Sztárok

„Fontos, hogy az ember megtalálja, miként tud kikapcsolni” - interjú Olasz Renátóval

Az Aranyélet című sorozattal országos ismeretséget szerző Olasz Renátó 2023 márciusában átvehette a legjobb színésznek járó elismerést a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén A Király miniszériában nyújtott alakításáért. Mi pedig kifaggattuk őt arról, mire készül a jövőben.