Túl sokszor volt meztelen? Sydney Sweeney szerint a szakma stigmatizálta őt az Eufóriában nyújtott alakítása miatt

Túl sokszor volt meztelen? Sydney Sweeney szerint a szakma stigmatizálta őt az Eufóriában nyújtott alakítása miatt
Forrás: HBO
Facebook
Twitter
Pinterest

Hollywood egyik új üdvöskéje egy percig sem rejtette véka alá véleményét a témában.

Pár hete startolt el az HBO kultsorozatának, az Eufóriának a második évadja, amit egy kisebb vörös szőnyeges felvonulással is megünnepeltek a szereplők, és ahogy az lenni szokott a marketingpörgés a premier után sem áll meg. A szériához köthető interjúk száma is villámgyorsan szaporodni kezdett az elmúlt napokban, a sorozatban Cassie Howardot alakító Sydney Sweeney pedig alaposan kitálalt.

Ha csak pár percet is láttál a szériából, akkor jól tudod, hogy a meztelenség egyfajta természetes jelenség a képkockák között, ám Sam Levinson rendező néha talán túl messzire ment. Ezt Sydney Sweeney se hagyta szó nélkül és jelezte is neki, hogy kicsit mérsékelje a rá osztott pikáns jelenetek számát.

Voltak olyan jelenetek, amikor Cassie-nek félmeztelenre kellett volna vetkőznie, és mondtam Samnek, hogy nem hiszem, hogy erre szükség lenne

- kezdte gondolatait.

Szerencsére Levinson fogékony volt a 24 éves színésznő javaslataira és átírta a kérdéses jeleneteket, hiszen egy percig sem szerette volna belekényszeríteni egy olyan helyzetbe, amiben Sydney egy pillanatig is kényelmetlenül érezné magát. Ennek ellenére úgy gondolja, hogy a szakma stigmatizálja őt azért, mert túl sok meztelen jelenetet vállalt.

Nagyon büszke vagyok az Eufóriában végzett munkámra. Szerintem remek alakítást nyújtottam. De erről senki sem beszél, mert meztelen voltam.

- folytatta.

Szerinte A Fehér Lótuszban nyújtott alakítását azért értékelik sokkal jobban, mert abban a szériában nem mutatta meg fedetlen bájait.

Amikor egy férfi teszi mindezt, és szexjelenetet forgat, vagy éppen megmutatja a testét, azt sokszor díjak és elismerések kísérik. De abban a pillanatban, ha mindezt egy nő csinálja, már egészen más fényt kap a dolog.

Az első évad után elkezdtek terjedni az intim jeleneteiről készült videók, és volt, aki a bátyját sem hagyta ki a dologból.

Ez az egyik legbántóbb dolog, amit bárki is megtehet valaki mással. A munkámnak semmi köze a családomhoz. A karakterem nem én vagyok. Ez annyira tiszteletlen és elszomorító.

Egyébként nem ő az első, aki hallatja a hangját a témában, hiszen egyre több színésznő gondolja úgy, hogy nemcsak a női szereplők díjazását kéne kicsit jobban átgondolni, hanem a meztelen jelenetek számát és az azzal járó néhol már-már maradi és megbélyegző magatartást. Mi csak remélni tudjuk, hogy a #metoo csak a kezdet volt, és idővel a stúdiók vezetői is átgondolják a dolgokat, ezzel egy olyan támogató környezetet és biztosabb alapot nyújtanak majd a gyengébbik nemnek is Hollywood színfalai között, aminek léte sosem kellett volna, hogy egy percig is kérdés legyen.


És ezt láttad már?

Galéria / 11 kép

11 híresség vallomása a kamera előtti meztelenségről

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép
Sztárok

Kínos! Madonna lányát ezért nem engedték be Marc Jacobs New York-i showjára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.