Stílusnagykövetünk ajánlja: Pesti divat #1

Stílusnagykövetünk ajánlja: Pesti divat #1

Életmód

Napelem kisokos: Minden, amit tudnod kell a témában 2024-ben

Promóciók

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Facebook
Twitter
Pinterest

Harmadik stílusnagykövetünk, Torontáli Erika egy hónapon át blogol az InStyle.hu-n, így népszerűsítve a főváros pesti oldalának legjobb helyeit. Íme az újabb bejegyzés, a korábbiakat ide kattintva találjátok!


Itt a nyár! Bizonyára sokan mentek esküvőre, diplomaosztóra, vagy más olyan helyre, ahová valami csinosabb ruhát vennétek fel! Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én egyre szívesebben járom körbe a magyar tervezők által kínált darabokat!
Nem mindig csak a fast fashion üzletekben kell körülnézni, hiszen hazánkban is számos tehetséges tervező megtalálható, legyen szó táskáról, ruháról, ékszerről. Nagy örömömre Pest utcáin egyre többen már saját boltot is nyitottak.

image (36)
image (36)

Ezek általában kisebb üzlethelyiségek vagy időszakos, úgymond „pop-up” boltok, avagy showroomok. Előnye, hogy gyakran tudsz találkozni személyesen a tervezővel, meg tudod nézni/fogni a terméket, egyes esetekben a méretet is át tudják szabni, valamint kellemes, baráti légkörben tudsz vásárolni. Nem tömegtermékeket alkotnak, így aki kicsit egyedibb akar lenni vagy valami különlegesre vágyik, mindenképpen ajánlom, hogy ismerje meg ezeket a tehetséges tervezőket! Ezúttal három magyar tervező hölgyet és az ő márkájukat mutatom be:

1. Nana's


Kép

Elsőként Drencseva Natali boltjába látogattam el, a Székely Mihály utcába. Én divatbloggerként ismertem meg az interneten keresztül. Egyik bejegyzésében arra lettem figyelmes, hogy nemrég saját tervezésű ruhaboltot nyitott.
1. Hogyan jött az ötlet a blog írása mellett, hogy ruhákat is tervezz?

Kezdtem megunni a fast fashion boltok kínálatát és úgy voltam vele, hogy ezt én is meg tudnám csinálni. Igazából mindig is bennem volt, hogy szeretnék tervezéssel foglalkozni.
2. Mi jellemzi a mostani kollekciót?

Így jellemezném leginkább: street fashion, azaz divatos fazon, nőies és hordható. Az árak elérhetőek, az olvasóimra vannak szabva.
Kép

3. Tervezel-e a jövőben bővülni illetve más városban üzletet nyitni?

Igen, a 10 éves terveim közé tartozik, hogy több külföldi városban is legyen üzletem. De elsősorban Bulgáriára koncentrálok, mivel onnan származok.
4. Szerinted, hogyan öltözködnek a budapesti lányok?

Leginkább úgy jellemezném, hogy "tucat" stílust képviselnek. Szerencsére, az üzletbe pont az ellentét jár be, aki valami különlegesebb, egyedibb ruhákat keres.


2. Maison Marquise


Kép

Immáron 3 éve tervez Tóth Bori a Maison Marquise márkanév alatt. Bori ruhái láttán ezek a jelzők jutnak eszembe: elegancia, kifinomultság, nőiesség, exkluzivitás. Árad belőlük, hogy nem mindennapi nőknek van tervezve, a keleties báj pedig csak hab a tortán. Mertek nagyot álmodni, és 2014 őszén a showroomból kilépve, először az Aréna Plázában nyitottak egy pop-up üzletet. Ma már saját üzletükben várják szeretettel a divatra érzékeny hölgyeket. Az üzlet kialakítása a divatház ruháival teljes összhangban van.
Kép

Az elegáns ruhák mellet ugyanúgy megtalálhatók hétköznapibb, rohangálós darabok is. Mikor ellátogattam hozzájuk nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, három szettet tettünk össze, egy elegánsabb estélyi viseletet, egy hétköznapit és egy lazább nyári ruhát.


3. Marie Anne Design


Kép

Igaz még nincs saját boltja, de számos Budapesti vásáron megtalálható Selmeczi Mariann, azaz a Marie Anne Design. Főként bőr táskák, clutchok, telefontokok tervezésével foglalkozik, ráadásul saját egyedi elképzeléseket is megvalósít. A barátnőimmel immár az ötödik táskát álmodtuk meg (mindegyiket szülinapi ajándéknak), amik Mariann kezei közt valóra is váltak. Egy kedves, segítőkész és tehetséges lányt ismertem meg benne.
1. Mióta foglalkozol, a táskavarrással?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy gyerekkorom óta ez a nagy álmom, és, hogy minden a Barbie baba ruha varrásával kezdődött. Egyébként az első bőr neszesszert 2012 decemberében varrtam bőripari maradékokból, amire egy győri cipőkellékes üzletben akadtam, onnan indult minden.
2. Mi inspirál?

Ezen a kérdésen egy kicsit el kellett gondolkoznom, de arra jutottam, hogy maguk az alapanyagok inspirálnak. A nyári, „Back to the Nature” kollekciót hetekig tervezgettem, és a végén teljesen más lett belőle, mint amikor megtaláltam a megfelelő bőröket hozzá.
3. Hol lehet megtalálni, milyen vásárokon/kiállításokon?

A Budapesti vásárok közül a WAMP-on, a DIP-en és a Goubán találkozhattok velem nagyjából egész évben.
Kép

4. Tervezel-e önálló üzletet vagy szeretmél- e más hasonló koncepciójú üzletbe bekerülni?

A következő nagy lépés a saját budapesti műhelyem és néhány tervező barátnőmmel közösen egy showroom kialakítása lesz.
5. Lesz-e még közös projekted mint pl. a Chloé from the Woods bloggerinájával?

Nyár elején az Inventino aranyozott, bőr Charlotte ékszerkollekciójához terveztem táskát, hasonló együttműködésekben gondolkodom, de ezekről bővebben majd ősszel!
Kép

Ide kattintva olvashatjátok budai stílusnagykövetünk, Nagy Vivienn blogját. Debreceni stílusnagykövetünk, Szűcs Tarcsa Anita blogját ide kattintva, győri stílusnagykövetünk, Polgár Eszter blogját pedig ide kattintva olvashatjátok.

Videók

Életmód

Napelem kisokos: Minden, amit tudnod kell a témában 2024-ben

Promóciók

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Kép
Életmód

Ez a tejfajta a bolygó legnagyobb átverése? Íme 4 ok, amiért ne igyál zabtejet a szakértők szerint

Te is a reggelt egy finom zabtejes kávéval indítod? Ha igen, akkor ne tedd! Mutatunk 4 okot, hogy miért válassz inkább más növényi alternatívát!

Kép
Stílus

J.Lo máris rajong érte! Ez a filléres kiegészítő most minden stílusos nő kedvence lett egy pillantás alatt

Vannak trendek, amik esetében lehet felesleges kutatni a miérteket, szimplán csak elég sodródni az események alakulásával. És ezzel Jennifer Lopez is így lehet!

Kép
Életmód

Íriszdiagnosztika: Ezt árulja el a a jövődről és személyiségedről a szemed formája és színe

Tudtad, hogy a sorsod kiolvasható a szemedből? Máris mutatjuk, hogy mi vár rád a jövőben!

Kép
Életmód

A történelem leghíresebb női bűnözői: 8 hölgy, akinek nevét a legkeményebb férfiak is rettegték

Gyilkosság, rablás, emberrablás, robbantás és kábítószer-kereskedelem! Mutatjuk a történelem 8 leghírhedtebb női bűnözőinek történetét!

Kép
Sztárok

Nem hiszünk a szemünknek! Ebben a mesébe illő házban él Sofia Vergara

Sofia Vergara Los Angeles-i ház pont olyan, mint ő maga: gyönyörű, stílusos, és el sem hisszük, hogy valódi!

Kép
Sztárok

Kovács Patrícia: "Nem vagyok főszereplő a saját életemben sem" - #Képesvagyok podcast S1E11

A #Képesvagyok podcast adásban Kovács Patrícia színésznővel, a SUHANJ! Alapítvány társalapítójával beszélgettünk. Az interjúban szóba került az empátia, a gyerekkori minták, a kritikák és az újrakezdés. Hallgasd meg az inspiráló epizódot!