Speciális tisztítók és bevonatok felnire és gumira

Speciális tisztítók és bevonatok felnire és gumira
Forrás: Unsplash
Facebook
Twitter
Pinterest

Minél többször használjuk az autónkat, és minél nagyobb távot teszünk meg vele, annál nagyobb szükségünk lehet a speciális felni- és gumiabroncs-tisztítókra és -bevonatokra. A cikkben ezeknek a készítményeknek a hasznosságára hívjuk fel a figyelmet.

Rámutatunk tehát, hogy pontosan milyen típusú készítményekkel őrizhetjük meg a gumiabroncsok állapotát. Egyúttal arra is ki fogunk térni, hogy a felnik rendszeres tisztítása és karbantartása végett milyen készítményeket vethetünk be.

Miért érdemes speciális ápolóbevonatot vinni a gumiabroncsra?

Menet közben bizony akaratlanul is rengeteg szennyeződés, kosz és egyéb anyag kerül az úttestről a gumiabroncsokra. Mivel ezek a szennyeződések rendre ott is maradnak a felületen, ezért idővel nagyban rontják annak az esztétikai állapotát.

Ellenben ha speciális ápolóbevonatot juttatunk a gumikra, akkor megelőzhetjük ezt a nemkívánatos jelenséget. Vagyis a gumiabroncsok akár hatvan napon át is úgy fognak ragyogni, mintha vadonatújak lennének.

Mit tudunk alkalmazni a rozsda eltávolítására?

A felnik és az egyéb fémes felületek környezetében egy idő után sajnos akaratlanul is megjelenhet a rozsda. Ilyenkor minél hamarabb olyan készítményt kell bevetnünk, amivel a nemkívánatos rozsdát tartósan is távol tudjuk tartani a felülettől.

Erre a célra speciális repülő rozsdaeltávolító sprayt célszerű bevetnünk. Hogyha ezt az anyagot juttatjuk ugyanis a felületre, akkor hosszú időre megszabadulhatunk az autóra esztétikai és fizikai szempontból is veszélyt jelentő rozsdától.

A felnik tisztítását is érdemes ahhoz illő készítménnyel kivitelezni

A felniket a rozsdán kívül a különféle szennyeződések megjelenése is rendre fenyegeti. Ezeknek az eltávolításához savtól mentes, kifejezetten anyagbarát készítményt célszerű alkalmazni. Ennek a segítségével ugyanis gyorsan megszabadulhatunk minden kosztól és szennyeződéstől, a felni állagában viszont nem fogunk kárt tenni.

Ráadásul a megfelelő készítményt választva acél, krómozott, festett vagy könnyűfém felnire egyaránt alkalmazhatjuk a hatékony tisztítás céljából beszerzett szert.

Ezért célszerű kerámiabevonatot juttatni a felnikre

A kerámia alapvetően a felni hosszan tartó védelmét hivatott ellátni. Tehát a kerámiabevonat hozzájárulhat ahhoz, hogy az útról a felnire kerülő sólé, sár vagy egyéb szennyeződés egyáltalán ne tudjon megtapadni a felületen.

Ennek köszönhetően a fentebb taglalt felnitisztítás műveletére egyre ritkábban lesz majd szükségünk. A felnik ugyanis hosszú hónapokon át úgy fognak ragyogni, mintha nemrég újonnan vásároltuk volna őket.

A kerámiabevonat tehát akár az autónk külleme, akár a hosszan tartó fizikai épsége miatt is kedvező választás lehet. Ráadásul a megfelelő kerámiabevonat felnikre történő juttatása sem számít éppenséggel bonyolult műveletnek.

Tovább olvasok
Kép
Stílus

Budapest Central European Fashion Week: Stílusosan, maszkban, biztonságban, designer POP-Up Store-ral

Ötletes és biztonságos megoldással reagált a Magyar Divat & Dizájn Ügynökség a koronavírus járvány okozta helyzetre. Főszerkesztőnk, Alberti Petra beszámolója a rendhagyó divathétről.

Kép
Sztárok

Miley Cyrus sztriptízzel ünnepli a szingliséget

A 27 éves sztár még tőle is szokatlan a szingliséget ünneplő sztriptízvideóval lepte meg követőit az Instagramon.

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Premier a Radnótiban: megérkeztek a Csapodárok!

Az elmúlt időszak után jól esik újra nevetni, szórakozni és végre együtt lenni a színházban, de akár otthonról is megnézheted a Radnóti új komédiáját, ha úgy kényelmesebb.

Kép
Szépség

A mellednek is jár a törődés

Bőrünk minden egyes részlete megérdemli a gondoskodást.

Kép
Szépség

Kézfertőtlenítő vs. szappan: melyik jobb a bőrnek?

Végre eldőlt a vita, mi jobb a kézbőrnek. A kézfertőtlenítő vagy a szappan?

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem