Afroamerikai Rachel Green? Ázsiai Joey? Sosem hallott titkok a Jóbarátokról!

jóbarátok,érdekességek,kulisszatitkok,jennifer aniston
Forrás: Getty Images

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Egy hamarosan megjelenő könyvből elég érdekes, korábban nem hallott infók kerültek napvilágra a tévézés egyik legsikeresebb sorozatáról. Például hogy Jennifer Anistont majdnem kiírták néhány rész után, illetve hogy miért nincs színesbőrű a főszereplők között.

A Jóbarátok a sitcom történelem egyik legnagyobb durranása, amely idén szeptemberben lesz már 25 éves lesz, ennek megfelelően minden frontról számíthatsz egy kisebb Jóbarátok cunamira a közeljövőben.

Lehet imádni, lehet utálni, de az biztos, hogy még azok is láttak belőle epizódokat, akik azt hangoztatják, hogy az egész Jóbarátok egy szörnyű, nyálas televíziós baki. Azt pedig, hogy imádói vannak többségben, mi sem bizonyít jobban, mint hogy az 1994-től futó sorozat ugyan 2004-ben véget ér, de 15 év elteltével is állandóan műsoron van valamelyik csatornán világszerte, hatása máig levakarhatatlan a műfajban, poénjai szállóigévé váltak.

gif

A hat lökött karakter (Monica, Ross, Rachel, Joey, Chandler és Phoebe), akikkel együtt sírtunk, na és persze főleg nevettünk, örökre beírta magát a sorozatok legendáriumába, pedig majdnem a véletlen műve, hogy így állt össze a brigád, ahogyan az sem sokon múlt, hogy nem lett afroamerikai vagy ázsiai származású valamelyik fő karakter.

gif

A Jóbarátok generáció

Hogy mi? Ezek és hasonló érdekességek derülnek majd ki az USA-ban szeptember 17-én megjelenő könyvből. Saul Austerlitz újságíró műve a Generation Friends: An Iside Look at the Show That Defined a Television Era (magyarul: A Jóbarátok generáció: bepillantás a showba, amely egy egész televíziós korszakot meghatározott) névre hallgat majd, amelyben a neves popkultúra kutató Austerlitz a showban dolgozók sokaságával folytatottt beszélgetéseket formálta egyfajta kortörténeti anekdota gyűjteménnyé.

Hogy kikkel beszélgetett pontosan? Természetesen a Jóbarátok kreátoraival, David Crane-nel és Marta Kauffmannal, a producer Kevin Bright-tal, a rendező James Burrowsszal, rajtuk kívül pedig még több producerrel, írókkal és különféle stábtagokkal.

Furcsa kulisszatitkok

Azt már lehet, hogy tudod, hogy Phoebe és Chandler először csak mellékszereplő lett volna, de végül annyira jól passzoltak a bandába, hogy őket is főszereplővé emelték. De hogy a következő infókat soha korábban nem hallottad még, az teljesen biztos! Íme tehát...

5 dolog, amit korábban nem tudhattál a Jóbarátokról

Kép
forrás: Pinterest

1. Majdnem heten lettek!

A kilencvenes évek elején még nagyon más világ volt, így parának érezték a készítők, hogy a Jóbarátok szereplői kizárólag huszonévesek legyenek. Hiszen, gondolták, mi lesz, ha emiatt max. huszonévesek nézik csak a sorozatot?!

Ezért akartak a hatosfogat mellé egy hetedik, idősebb karaktert is, aki ha nem is minden részben, de legalább olykor-olykor felbukkant volna. Biztos nem jött volna ki bénán, ha rapszodikusan belibben A TANÍTÓ és elkezd bölcselkedni a szereplők életéről...


Jóbarátok
forrás: Pinterest
Jóbarátok

2. Színesbőrű karakterek?

A producerek már az elején tudták, hogy a testvérpár, Monica és Ross fehér bőrűek, de a többieknél nem volt egyértelmű.

Afroamerikai és ázsiai származású színészeket is castingoltak, de végül a korszellemnek köszönhetően (mondtuk, hogy nagyon más idők voltak), az alkotók berezeltek: nem voltak róla meggyőződve, hogy a főként fehér bőrű közönség tudna-e együtt nevetni színesbőrű szereplőkkel, féltek, hogy nem fogják szeretni a sorozatot.


Rachel Green, vagyis Jennifer Aniston
forrás: Pinterest
Rachel Green, vagyis Jennifer Aniston

3. Rachel egy hajszálon függött

Jennifer Aniston egy másik show-t is elkezdett akkoriban, amiből fel is vettek hat részt. Ha a Muddling Through beindult volna, Anistont muszáj lett volna kiírni a Jóbarátokból már az első évad közepén.


Joey és Monica, mint szerelemspár?
forrás: Pinterest
Joey és Monica, mint szerelemspár?

4. A fő szál: Monica és Joey

Eredetileg Monica és Joey szerelme lett volna a központi szál. Ez esetben Joey karaktere korántsem lett volna annyira elszállt, mint amilyennek megismertük. Eredetileg egy chicagói, kemény szívű szívtipró lett volna, akit megszelidít Monica lágysága.

Ezt azonban túlságosan unalmasnak találták a producerek (köszönjuk, kedves producerek, ez tényleg dögunalmasan hangzik), ezért Joey Tribbiani végül egy sokkal krézibb irányt kapott, a fő szál pedig Rachel és Ross szerelme lett.


Janeane Garofalo
Janeane Garofalo

5. Egy másik Monica

Monicát először még keményebbnek, még cinikusabbnak, még szarkasztikusabbnak szánták, és először Janeane Garofalót szerették volna a szerepre a fejesek.
Az eredeti koncepció szerint Monica (és tesója) egy melós családból érkezik, aki egy magasabb társadalmi rétegben próbál boldogulni.

gif

Rejtett bakik

Hogy mennyire nézett még ma is a sorozat, azt az is bizonyítja, hogy máig vesznek észre bakikat a rajongók az epizódokban - nemrég egy 1998-as részben szúrta ki valaki, hogy a háttérben a Joeyt alakító Matt LeBlanc elneveti magát jelenet közben.

Egyébként találtak rá reális magyarázatot, hogy ez eddig miért maradt rejtve. Amiatt történhetett, hogy régen 4:3-as képaránya volt a tévéknek, a mostani képernyőkön viszont már a 16:9-es arány a jellemző, így a korábban a kép széléről lemaradó részletek is láthatóvá váltak. Tehát eredetileg Joey nem is látszódott, ki gondolhatta akkor, hogy nemsokára ilyen "szélesvásznú" tévék előtt csüngenek majd a nézől a Jóbarátok részein?

A hatosfogat akkor és ma

Jennifer Aniston 50, Courteney Cox 55, Lisa Kudrow 56, Matt LeBlanc 52, Matthew Perry 50, David Schwimmer szintén 52 éves most. De hogy is néznek ki manapság?

Galéria / 19 kép

A Jóbarátok sztárjai nagyon régen és ma! Galéria!

Megnézem a galériát

Jennifer Aniston emlékezetes alakításai

A szereplők közül egyértelműen Jennifer Aniston karrierje ívelt felfelé leginkább. Összeszedtük öt kedvenc alakításunkat tőle!

Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

6 zseniális film, ami nagyot ütött, de senki nem akarná soha újranézni

Ezek a filmek annyira durvák, kegyetlenek és sokkolóak, hogy egynél többször senki nem bírja őket megnézni.

Kép
Életmód

Ez a néhány ezer forintos eszköz forradalmasította a reggeli hajrutinom: nincs több lelapult, elaludt frizura!

Most 3 olyan szuper hajformázó eszközt mutatunk, amikkel bármilyen hajtrendet elkészíthetsz pillanatok alatt: legyen szó hullámokról, loknikról vagy szög egyenes frizurákról!

Kép
Életmód

3 fontos lecke, amit a Szívek Szállodája tanított nekünk a szerelemről

Akár a #TeamDean, a #TeamJess vagy a #TeamLogan csapatot erősíted, a Szívek szállodája Rory-jának kapcsolataiból mindenképpen sok fontos leckét kaptunk a szerelemről!

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!

Kép
Életmód

Ezeket próbáld ki reggel: 9 étel, ami nagyobb energialöketet ad, mint a kávé

Oké, talán a reggeli kávét nem kell velük kiváltanod, de napközben sokat segíthetnek.

Kép
Sztárok

Újabb baleset! Chris Pratt komolyan megsérült legújabb filmjének forgatásán, maga osztott meg fotót az állapotáról

Chris Pratt tegnap megsérült a Mercy 4. forgatási napján! Lehet csúszni fog a premier?