Sophie Turner őszintén mesélt a Trónok harca forgatásán szerzett traumáiról

Sophie Turner őszintén mesélt a Trónok harca forgatásán szerzett traumáiról
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Sophie Turner a mai napig azon dolgozik, hogy túllendüljön az őt ért megrázkódtatásokon.

Sophie Turnert kétségtelenül a Trónok harca indította el a vágyott siker felé, ám nagyon úgy tűnik, hogy ez a rajongók által imádott karakter, komoly lelki törést jelentett a színésznő életében.

Sophie Turner mindössze 15 éves volt, amikor megannyi jelentkező közül őt választották Sansa Stark szerepére. A nézők a sorozat nyolc évada alatt végigkövethették azt, hogy Deres fiatal és kedves úrnője, miként válik Észak sokat látott, megedzett királynőjévé. A szériában végbemenő átalakulás pedig Sophie személyiségére is nagy hatást gyakorolt.

A Trónok harca témája annyira nehéz volt számomra, hogy kénytelen voltam kifejleszteni egyfajta megküzdési stratégiát, hogy a lehető legjobban képes legyek felszabadulni két jelenet között, anélkül hogy traumatizálódnék.

- mesélt egy interjúban essica Chastain színésznőnek.

Sophie még bőven kiskorú volt, amikor a Jack Gleeson játszotta Joffrey, verte és kínozta őt. Majd mindössze 19 évesen, az Iwan Rheon által megtestesített pszichopata Ramsay Bolton felesége lett, aki az egyik jelenetben megerőszakolta őt. A brit színész egyébként később karrierje "legrosszabb napja"-ként írta le az aznapi forgatást, hiszen neki is nagyon nehéz volt élethűen eljátszania ezt a mai napig is vitatott történetszálat, ami miatt a széria készítőit is megannyi negatív kritika érte.

Biztos vagyok benne, hogy egy visszatérő trauma tüneteit mutatom. Annyi idősen, nem hiszem, hogy sok mindent feltudtam fogni a jelenet nagy részéből. Az első pár évben anyukám is elkísért a forgatásokra és nagyon sok mindenben segített, miközben nasikkal tömött.

- mondta a színésznő.

Sophie arra is kitért, hogy 2019-ben az X-Men: Sötét Főnix készültekor már megannyi tapasztalattal a háta mögött, tudatosabban állt a szerepéhez és nagyon sokat számított neki az, hogy Jessica Chastain is segített neki abban, hogy a film témáját kicsit lazábban kezeljék. Sokszor például úgy próbáltak meg kizökkenni a szerepükből, hogy két jelenet között énekeltek és táncoltak.

A most 26 éves színésznő, 2019-ben ment hozzá Joe Jonas énekeshez, első gyermekük Willa 2020-ban született, rövidesen pedig a kistesó is megérkezik. A múltban átélt traumákat bár már nem tudja örökre kitörölni az emlékezetéből, de mindent megtesz annak érdekében, hogy mentálisan helyre jöjjön. Mi pedig reméljük, hogy idővel sikerül majd túllendülnie a Trónok harca által belé ültetett sokktól és egy szép napon már csak egy egyszerű távoli emlékként él majd benne az a sok-sok jelenet, ami egykoron ennyire felborította a lelki egyensúlyát.


És ezt láttad már?

Galéria / 27 kép

Akkor és most: Sophie Turner stílusnapló

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

Molesztálás és bántalmazás! Pamela Anderson szomorú gyerekkorának döbbenetes titkairól mesélt

Pamela Anderson meglepő őszinteséggel vallott életének egy eddig kevésbé ismert részleteiről is.

Kép
Sztárok

Végre fény derült rá, melyik a legkedveltebb és a legutáltabb Harry Potter karakter: netezők szavazták meg

Listába szedtük a netes szavazás eredményét, szerintünk sok érdekesség kiderül belőle.

Kép
Sztárok

Akkor és most: Így változott meg Madonna arca 25 év alatt

Madonna hihetetlen átalakulását már a legnagyobb rajongói sem tudják szívből jövő lelkesedéssel fogadni.

Kép
Sztárok

Fény derült rá, mikor mutatja meg Borbély Alexandra az ikerlányait: Elzát és Francit

Bár több fotón is szerepeltek már a kicsik, az arcukat eddig még nem láthattuk.

Kép
Szépség
Kép
Sztárok

Bámulatos átalakulás: Mutatjuk, hogyan fogyott el Adele 10 év alatt

Adele már több mint 45 kiló mínusznál jár!