Smink nélkül mentem az esküvőmre: életem legjobb döntése volt!

Smink nélkül mentem az esküvőmre: életem legjobb döntése volt!
Forrás: unsplash/alvin mahmudov

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Egy névtelen menyasszony esküvői története bejárta az internetet!

„Nagyjából 11 éves lehettem, amikor elkezdem a kisebb gyerekekre vigyázni a szomszédságban, én lettem a bébiszitter. Emlékszem, sok családnál jártam akkoriban és feltűnt, az esküvői fotókon az apukák mind „normálisak”, vagyis teljesen hétköznapiak, míg az anyukák felismerhetetlenek. Sokat tűnődtem már akkor és később is, vajon mi ennek az oka? Felnőttként azt gondolom, az esküvőipar tehet erről, azt sugallják, a nők nem fotogének, ha nincsenek erősen kisminkelve, ha nincs a hajuk, festve, göndörítve, besütve a nagy napon. Sok családnál azt is észrevettem, hogy az anyukáról csak ez az 1-2 esküvői kép volt kitéve, semmi más. Olykor még mondogatták is nekem, nem elég szépek a fotókhoz, vagy azt, biztos nehezen hiszem el, hogy régen csinosak voltak. Én azonban akkor is szépnek láttam őket és szomorú voltam, amiért ők nem érzik így!

Smink nélkül mentem férjhez!
forrás: unsplash/anna vi
Smink nélkül mentem férjhez!

Smink nélkül álltam az oltárhoz az esküvőmön és imádtam!

Jó pár évvel később, fiatal felnőttként épp a barátaimmal együtt festettük a konyhámat, miközben egy esküvői műsor ment. Az egyik barátom egyszer csak felröhögött és azt mondta: »Teljesen kiakadnék, ha az a nő, akit eljegyeztem, az esküvőn teljesen másképp nézne ki, mint amúgy, ha más ember lenne!« Ez elindított bennem valamit, aminek az lett a vége, hogy smink nélkül mentem férjhez!

A környezetemben nagyon népszerűek voltak a különféle szépészeti beavatkozások, arcplasztikák, de én kellemetlenül éreztem magam ezt látva. Arra gondoltam, ezek az emberek elgyászolták vajon azt, akik egykor voltak? Vajon lehetnének-e még újra önmaguk? Persze közben napi szinten sminkeltem magam, szőrtelenítettem, divatos volt a hajam, a körmöm, pont, ahogy a társadalom ma megköveteli egy nőtől. Ahogy idősebb lettem, egyre többször gondoltam arra, minek szedem a szemöldököm, ha fáj, hisz nincs vele baj, csak nő és kész. Miért aggódom a súlyom miatt? Miért nem elég nőies nekem a női test csak úgy, önmagában? Elhatároztam, hogy megbékélek magammal és megszeretem a nőt, akinek születtem. Mire megismertem a férjemet, teljesen felhagytam a hajfestéssel és a szőrtelenítéssel. Fura volt, mégis természetes. Egy ismerősöm barátja volt, az első randi előtt elhatároztam, önmagam leszek és kész, nincs mit veszítenem. Ez egyszerre volt megnyugtató és ijesztő érzés. Egymásba szerettünk. Az esküvőre készülve úgy fogtuk fel, hogy a nagy nap nem valaminek a vége, hanem a sok kezdete. Nem akartam hercegnő lenni, boldog voltam, hogy feleség leszek, talán majd anya. Olyan fotóst választottam, aki realisztikus, kedves fotókat készít, nem agyonretusált, beállított képeket. Ami pedig a legfontosabb: nem viseltem sminket ezen a napon sem. Száz százalékig önmagam voltam. Így akartam szerepelni az összes képen. Mivel az örömünk magabiztos volt és igazi, a képek szépek és szerethetők lettek, amikre büszkék vagyunk. Sosem fogom bánni, hogy így döntöttem!”

Most pedig kattints galériánkra és nézd meg minden idők legszebb menyasszonyi ruháit!

Galéria / 10 kép

Top 10: Az emberek szerint ez minden idők legszebb esküvői ruhája

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Életmód

A 10 legjobb vendégsztár a harmincéves Jóbarátokból

Egyik kedvenc sorozatunk, amit máig bármikor szívesen újranézünk. De a főhősökön kívül is voltak benne kiváló alakítások.

Kép
Életmód

Hollywood abortuszra kényszerítette a színésznőket! Avagy a múlt legdurvább botrányai a filmiparban!

Rengeteg titkot rejt a filmipar. Hollywood tele van szörnyű botrányokkal, és ez régen sem volt másképp, sőt! Mutatjuk a legdurvábbakat!

Kép
Életmód

Ezekre a foltokra figyelj: a leggyakrabban vitaminhiányra utalnak!

Megfelelő mennyiségű alvás, kiegyensúlyozott táplálkozás, rendszeres testmozgás, csak pár fontos tényező, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy egészségesek legyünk és jól érezzük magunkat a bőrünkben. De mi történik akkor, hogy ha mégis gyengének érezzük magunkat, és a tükörbe nézve bőrproblémákkal szembesülünk?

Kép
Stílus

Hoppá! Angelina Jolie a vörös szőnyegen villantotta meg legújabb tetoválását egy szexi, kivágott ruhában! - Egyesek szerint Brad Pittnek akar vele üzenni

Angelina Jolie szexi, kivágott ruhája sem vonhatta el a figyelmet új, igencsak különleges helyre került tetoválásáról.

Kép
Életmód

Magyar Mozgókép Díj 2024: Nézd meg itt a nyertesek teljes listáját!

A Magyar Filmakadémia védnökségével a Magyar Mozgókép Fesztiválon a Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Mutatjuk a győztesek listáját!

Kép
Életmód

Oroszlán, kakas és labdazsonglőr srác - mutatjuk a foci-Eb-k kabaláit

Idén egy Albärt nevű mackóval találkozhatunk majd a helyszíneken és a közvetítésekben, de vajon kik voltak az elődei?