Smink nélkül mentem az esküvőmre: életem legjobb döntése volt!

Smink nélkül mentem az esküvőmre: életem legjobb döntése volt!
Forrás: unsplash/alvin mahmudov

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Porsche Approved – használt Porsche megnyugtató garanciával

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Facebook
Twitter
Pinterest

Egy névtelen menyasszony esküvői története bejárta az internetet!

„Nagyjából 11 éves lehettem, amikor elkezdem a kisebb gyerekekre vigyázni a szomszédságban, én lettem a bébiszitter. Emlékszem, sok családnál jártam akkoriban és feltűnt, az esküvői fotókon az apukák mind „normálisak”, vagyis teljesen hétköznapiak, míg az anyukák felismerhetetlenek. Sokat tűnődtem már akkor és később is, vajon mi ennek az oka? Felnőttként azt gondolom, az esküvőipar tehet erről, azt sugallják, a nők nem fotogének, ha nincsenek erősen kisminkelve, ha nincs a hajuk, festve, göndörítve, besütve a nagy napon. Sok családnál azt is észrevettem, hogy az anyukáról csak ez az 1-2 esküvői kép volt kitéve, semmi más. Olykor még mondogatták is nekem, nem elég szépek a fotókhoz, vagy azt, biztos nehezen hiszem el, hogy régen csinosak voltak. Én azonban akkor is szépnek láttam őket és szomorú voltam, amiért ők nem érzik így!

Smink nélkül mentem férjhez!
forrás: unsplash/anna vi
Smink nélkül mentem férjhez!

Smink nélkül álltam az oltárhoz az esküvőmön és imádtam!

Jó pár évvel később, fiatal felnőttként épp a barátaimmal együtt festettük a konyhámat, miközben egy esküvői műsor ment. Az egyik barátom egyszer csak felröhögött és azt mondta: »Teljesen kiakadnék, ha az a nő, akit eljegyeztem, az esküvőn teljesen másképp nézne ki, mint amúgy, ha más ember lenne!« Ez elindított bennem valamit, aminek az lett a vége, hogy smink nélkül mentem férjhez!

A környezetemben nagyon népszerűek voltak a különféle szépészeti beavatkozások, arcplasztikák, de én kellemetlenül éreztem magam ezt látva. Arra gondoltam, ezek az emberek elgyászolták vajon azt, akik egykor voltak? Vajon lehetnének-e még újra önmaguk? Persze közben napi szinten sminkeltem magam, szőrtelenítettem, divatos volt a hajam, a körmöm, pont, ahogy a társadalom ma megköveteli egy nőtől. Ahogy idősebb lettem, egyre többször gondoltam arra, minek szedem a szemöldököm, ha fáj, hisz nincs vele baj, csak nő és kész. Miért aggódom a súlyom miatt? Miért nem elég nőies nekem a női test csak úgy, önmagában? Elhatároztam, hogy megbékélek magammal és megszeretem a nőt, akinek születtem. Mire megismertem a férjemet, teljesen felhagytam a hajfestéssel és a szőrtelenítéssel. Fura volt, mégis természetes. Egy ismerősöm barátja volt, az első randi előtt elhatároztam, önmagam leszek és kész, nincs mit veszítenem. Ez egyszerre volt megnyugtató és ijesztő érzés. Egymásba szerettünk. Az esküvőre készülve úgy fogtuk fel, hogy a nagy nap nem valaminek a vége, hanem a sok kezdete. Nem akartam hercegnő lenni, boldog voltam, hogy feleség leszek, talán majd anya. Olyan fotóst választottam, aki realisztikus, kedves fotókat készít, nem agyonretusált, beállított képeket. Ami pedig a legfontosabb: nem viseltem sminket ezen a napon sem. Száz százalékig önmagam voltam. Így akartam szerepelni az összes képen. Mivel az örömünk magabiztos volt és igazi, a képek szépek és szerethetők lettek, amikre büszkék vagyunk. Sosem fogom bánni, hogy így döntöttem!”

Most pedig kattints galériánkra és nézd meg minden idők legszebb menyasszonyi ruháit!

Galéria / 10 kép

Top 10: Az emberek szerint ez minden idők legszebb esküvői ruhája

Megnézem a galériát

Videók

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Porsche Approved – használt Porsche megnyugtató garanciával

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Kép
Sztárok

Sztárok, akikről példát vehetnénk! 7 LMBTQ sztárcsemete, akik minden támogatást megkapnak

A szerelem mindenkié, sokszínű és ennek nem szabhatunk határt! Sok sztár is ezt vallja, akik kiállnak és támogatják gyermekeiket, akik az LMBTQ közösséghez tartoznak!

Kép
Sztárok

Olivia Munn először jelent meg nyilvánosan, mióta márciusban mellrákot diagnosztizáltak nála - FOTÓ

Olivia Munn színésznőnél márciusban mellrákot diagnosztizáltak. Őszintén mesélt a párizsi divathéten arról, hogyan élte meg az elmúlt időszakot!

Kép
Életmód

Figyelj a jelekre! 5 tünet, amit ha nem veszel figyelembe, akkor komoly sérülés a vége!

A test és a lélek egymással folyamatosan kommunikáló „egységek”. Amikor úgy érezzük, nem vagyunk a helyünkön, párkapcsolati problémáink vannak, állandóan stresszesek és feszültek vagyunk a munkahelyi teljesítménykényszer miatt, de hiába érezzük magunkat rosszul a bőrünkben, mégsem teszünk ellene semmit, elnyomjuk az érzéseinket és csak megyünk tovább, akkor egy idő után a lelkünk betegségekkel és sérülésekkel üzen, és egyre súlyosbodó testi tünetekkel kényszerít bennünket a változtatásra. Mutatjuk, melyik tünet mire hívhatja fel a figyelmet!

Kép
Életmód

6 gyönyörű film az igaz szerelemről: ezeket mind valós események ihlették!

A romantikus filmek mindig is az életünk központi részét képezték, hiszen valljuk be: mind imádjuk a happy endet és a kellemes végkifejletet. Összeállításunkban olyan filmeket hoztunk, melyek az igaz szerelemről szólnak – mindezt valós események alapján.

Kép
Sztárok

Hivatalos: Őket tartják minden idők legbosszantóbb hírességeinek a világon - több tízezer szavazat érkezett!

Mindenki nem szerethet és ez a kijelentés a hírességek esetében halmozottan igaz. A rajongók megszavazták a legbosszantóbb hírességek listáját!

Kép
Életmód

Az olajos magvak számtalan problémára nyújtanak megoldást: mutatjuk, melyik mire való!

Nem véletlenül szerepelnek a manapság oly népszerű mediterrán étrendben is, de melyiknek mire van kedvező hatása?