Áll a bál a divatvilágban! Míg a fél világot sokkolta, addig a PETA egyenesen csodálja Kylie Jenner oroszlánfejes Schiaparelli ruháját

Áll a bál a divatvilágban! Míg a fél világot sokkolta, addig a PETA egyenesen csodálja Kylie Jenner oroszlánfejes Schiaparelli ruháját
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

A francia Schiaparelli új kollekciója bizony sokaknál átlépte a jóízlés határát.

A párizsi divathéten tegnap mutatták be a Schiaparelli Haute Couture 2023-as tavaszi–nyári kollekcióját, a divatház kreatív igazgatója, Daniel Roseberry azonban sokak szerint ezúttal túl messzire ment, ahogy az eseményen megjelent hírességek is.

Kylie Jenner például egy oroszlánfejjel "ékesített" fekete bársonyruhában érkezett a bemutatóra, a ragadozó feje pedig olyan élethűre sikerült, hogy a PETA legrosszabb álmát testesítette meg. És bár az internet népe még mindig nem tudott továbblépni azon, hogy a Schiaparelli meglépte ezt az ízléstelen húzást, az amerikai állatjogi szervezet azonban úgy tűnik, hogy sokkal könnyedebben kezeli a dolgot, mint ahogy azt sokan elsőre gondolták.

Szerintük a valósággal teljesen egyező, se igazi szőrt, se igazi bőrt nem tartalmazó háromdimenziós állatfejek...

Mesésen innovatívak

- állt a PETA elnökének nyilatkozatában.
Kép
forrás: Getty Images

A valóságshow-szereplő által viselt kreációt a kifutón Irina Shaykon láthattuk viszont, míg Naomi Campbell egy farkasfejjel kiegészített műszőrme kabátban libbent végig a meghívottak előtt.

Kép
forrás: Getty Images
Kép
forrás: Getty Images

A bemutatón látottak kapcsán a PETA továbbá fontosnak tartotta megjegyezni azt, hogy...

Kylie, Naomi és Irina megjelenése a vadon élő állatok szépségét ünnepli, ez egyfajta kinyilatkoztatás a trófeavadászat ellen, mely során oroszlánokat és farkasokat szakítanak szét, hogy kielégíthessék az emberi önzést. Mindenkit arra biztatunk, hogy 100%-ig ragaszkodjon az olyan állatkísérlet-mentesen előállított termékekhez, melyek jól mutatják az emberi találékonyságot, és így megakadályozzák az állatok szenvedését

- zárta Newkirk a nyilatkozatát.

Schiaparelli kollekcióját egyébként Dante Alighieri 1307-től egészen 1321-ig írt műve, Az Isteni színjátékának első része, a Dante Pokla, az Inferno ihlette, illetve a pokol további kilenc köre. A elbeszélő költeményben szereplő három állatot a leopárdot, az oroszlánt és a farkaslányt idézte meg Daniel Roseberry a kollekcióban, amik egész pontosan a kéjvágyat, a büszkeséget és a kapzsiságot testesítik meg a műben.

A divatház mindent meg is tesz azért, hogy a legfrissebben bemutatott darabok körül a lehető legkisebb botrány legyen, ám jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a nyilvánosság haragját nem tudják elkerülni. Többen értetlenül állnak a megvalósítás előtt, ízléstelennek és túlzásnak tartják az egészet még annak ellenére is, hogy a PETA támogatja a dolgot. És hogy miként zárul a dolog és hány napig tartja majd még lázban a közvéleményt a Párizsban látott show, azt senki se tudja, mindenesetre ez is egy nagyon jó példa arra, hogy a legfantasztikusabbnak gondolt ötletek is képesek nagyon rossz irányba elsülni.

Neked mi a véleményed a Schiaparelli kollekciójáról?

Nem érzem mi a gond, ez kész művészet!
Egyetértek a kritikusokkal, gusztustalan már az ötlet is.

Kattints tovább és mutatunk még pár ötletet a Schiaparelli Haute Couture 2023-as tavaszi–nyári kollekciójából!

Galéria / 7 kép

A Schiaparelli Haute Couture 2023-as tavaszi–nyári kollekciója

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

Akkor és most: Így változott meg Madonna arca 25 év alatt

Madonna hihetetlen átalakulását már a legnagyobb rajongói sem tudják szívből jövő lelkesedéssel fogadni.

Kép
Sztárok

Fény derült rá, mikor mutatja meg Borbély Alexandra az ikerlányait: Elzát és Francit

Bár több fotón is szerepeltek már a kicsik, az arcukat eddig még nem láthattuk.

Kép
Sztárok

Bámulatos átalakulás: Mutatjuk, hogyan fogyott el Adele 10 év alatt

Adele már több mint 45 kiló mínusznál jár!

Kép
Sztárok
Kép
Stílus

3 népszerű trendőrület, ami már nem lesz divatos 2023-ban - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

A mikrotrendek bár mindig csak egy aprócska szerepet vállalnak magukra a divatirányzatok között, ettől függetlenül nagyon is kijár nekik az a bizonyos figyelem.

Kép
Szépség

A szemsmink, amit a szakértők szerint 30 felett nagy ívben kerülj el - éveket öregíthet rajtad!

Úgy érzed már a kisujjadban van a sminkelés? Nos, az idő múlásával nem árt egy pár dologra kicsit jobban figyelned!