Több mint 20 évvel az első szereplése után, Carrie Bradshaw ikonikus táskája TikTok rekordokat döntöget

Több mint 20 évvel az első szereplése után, Carrie Bradshaw ikonikus táskája TikTok rekordokat döntöget
Forrás: Getty Images

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Facebook
Twitter
Pinterest

Bár rajongók tűkön ülve várták a Szex és New York folytatását, az And Just Like Thatet, azért mégis sokan kételkedtek abban, hogy ez a felmelegített és akár több évadra tervezett folytatás tud-e még bármi újat, sőt korszakalkotót mutatni a mai fiataloknak is?! Úgy néz ki, hogy divat tekintetében mindenképp!

Carrie Bradshaw örök? Ez talán már nem is kérdés! Egykoron nők milliói, sőt egy egész generáció talált rá a saját hangjára szettjei által, ami kétségtelenül nagyot dobott a nővé válás első bizonytalanabb évein. Stylistcsere és ötödik ikszen túli élet ide vagy oda, kifinomult és koppintásra született stílusával még most sem tudunk betelni, és úgy néz ki, hogy a TikTok felhasználói is így vannak ezzel!

Na de kezdjük az elején!

A Fendi Silvia Venturini ötlete alapján, 1997-ben dobta piacra a Baguette névre keresztelt táskáját, amit a francia nők inspiráltak. A tervezőnő egy olyan táskát szeretett volna megalkotni, amit úgy lehet hordani, mintha az ember lánya egy vekni kenyeret tartana a hóna alatt. A végeredmény pedig egy olyan téglalap formájú, dupla F-logós, csattal megtoldott, színek textúrák és anyagok széles választékában kapható darab lett, ami szinte azonnal a 2000-es évek egyik legikonikusabb kézitáskájává vált.

És bár a Baguette néhány évre elvesztette It-státuszát, a Fendi nem adta fel és 2019-ben, a nosztalgikus trendek szárnyalása közepette ismét előkapta ezt a darabot, ráadásul egy szuper reklámkampánnyal párosította, amiben a főszerepet Sarah Jessica Parker kapta. És itt hangzott el a már jól ismert ikonikus párbeszéd is...

Asszonyom, szükségem van arra a táskára!

Amire a színésznő megfordul és csak annyit mond...

Ó, ez nem egy táska. Ez egy Baguette!

A lila flitteres baguette a Szex és New York 3. évadjában tűnt fel először, amikor Carriet a nyílt utcán, fényes nappal kirabolják - és nem mellesleg ott is kijavítja a rablót, mondván ez egy Baguette -, majd közel húsz évvel később, immáron az And Just Like That szériában köszön vissza ismét ez a darab. A nagy belépő pedig olyan jól sikerült, hogy tavaly decemberi premier óta 47%-al nőtt a kiegészítő iránti kereslet, amiben nyilván nagy szerepe volt abban, hogy napjaink trenddiktáló szerepét betöltő TikTokon is hasít a #fendibaguette hashtag, annak ellenére is, hogy a maga közel 1 millió 250 ezer forintos árával nem kimondottan az a pénztárcakímélő darab.

Kép
forrás: Getty Images

A rajongók legnagyobb örömére pedig február közepén piacra dobják limitált példányszámban a Fendi x Sarah Jessica Parker kollaborációjából született rózsaszín flitteres Baguettet is, ami egyébként tegnap debütált az And Just Like That 9. epizódjában.

Kép
forrás: HBO Max

És ha már Carrie és a stílus! Ezt láttad már?

Galéria / 6 kép

5+1 divatlecke, amit Carrie Bradshawtól tanultunk

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Kép
Stílus

Klasszikus és egyszerű! Leonardo DiCaprio exe erre a filléres alapdarabra esküszik

Camila Morrone stílustippjét ráadásul pár pillanat alatt lemásolhatod!

Kép
Stílus

Ez lesz a 2023-as nyár egyik legmegosztóbb trendje: visszatér nagyanyáink kedvenc cipője!

A 2023-as cipőválasztékot nézegetve szinte biztos, hogy neked is szemet szúrt már ez a darab!

Kép
Stílus

5 ruhafazon, ami már nem lesz divatos 2023 nyarán - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

A ruhatrendek háza táján pont annyi változás áll be, amihez mi is szinte észrevétlenül tudunk alkalmazkodni a következő hónapokban.

Kép
Sztárok

„A 60-as éveimben járok, és minden tőlem telhető módon küzdök az öregedés ellen” - Kim Cattrall először beszél őszintén a szépészeti beavatkozásairól

Még mindig alig bírunk magunkhoz térni a hírtől, hogy Kim Cattrall is szerepel az And Just Like That 2. évadában…

Kép
Sztárok

Nem édeklik a beszólások! David Beckham elmagyarázza, hogy miért tartja normálisan, hogy szájon csókolja 11 éves lányát

Az egykori sztárfocista, David Beckham sok kritikát kapott, amiért Harpert csókolgatja.

Kép
Életmód

5 foglalkozás, ami már 30 éves kor alatt is 1 millió forintot hozhat a kasszára havonta Magyarországon

Csábító lehet 1 millió forintot keresni havonta, máris mutatjuk, mihez kell érteni hozzá.