Salma Hayek az örök szexszimbólum

Salma Hayek az örök szexszimbólum
Forrás: Getty

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Életmód

Nyaralás 2023: 5 dolog, amit tudnod kell, ha Horvátországba utazol

Promóciók

A streetstyle az ikonikus Converse cipővel - rakd össze a megismételhetetlen lookot

Facebook
Twitter
Pinterest

Ma már botrányosan hangzik, de a latina sokáig nem szerepelhetett vezető divatmagazinok címlapján. Aztán 15 évig szinte mindenhol ő szerepelt.

A téli InStyle-ban egy őszinte vallomást olvashatsz Salma Hayektől arról, hogy mai napig ugyanolyan lelkes színésznő, mint pályája elején, és arról is mesél, milyen szerepekre vágyik.

29 évesen, 1998-ban készült rólam az első InStyle-címlap. Ez egy nagyon kedves emlék, mert én voltam az első latina, aki szerepelhetett a What’s Hot Now lapszámban. A húszas éveimből arra emlékszem leginkább, hogy nagyon nem akartam 30 éves lenni. (nevet) Amerikában mindig azt mondják, a színésznőknek 30 éves korukig tart a „szavatosságuk”. Rettegtem ettől. Ma már nem érdekel az öregedés. Amikor 40, majd 50 lettem, tényleg nem foglalkoztam már ezzel. Annyira boldog vagyok, hogy az a címlap megszületett, mert ez a bizonyíték arra, hogy valaha melltartó nélkül mutatkozhattam. (nevet)


Ez többé úgysem fordulhat elő. A második címlapom 2003-ban jelent meg, amely egy What’s Sexy Now témájú szeptemberi lapszám volt. Akkoriban Oscar-jelölt voltam a Frida főszerepéért. 8 évig harcoltam, hogy filmet készíthessek Fridáról, senki sem akart egy mexikói kommunista művészről forgatni, akinek ráadásul egy szemöldöke van. Rettenetesen nehéz volt, de volt egy ábrándom, és nagyon büszke vagyok rá, hogy az álmaim után mentem, és elkészítettem a filmet, producerként is én álltam a mozi mögött. Na nem volt olyan, hogy: „Kééérlek, ismerjétek el a munkám!” Nem, nem, nem volt helye az álszerénységnek, én vittem véghez az egészet, és én arattam le a babérokat.

2009-ben megkaptam a The Color Issue borítóját is, ami azért ironikus, mert a 2000-es évek elején néhány magazin éppen azért nem tett címlapra, mert színes bőrű nő vagyok. Akkor voltam 42 éves. Ennyit arról, hogy 30 éves koruk után a színésznők a süllyesztőbe kerülnek – én 42 évesen még mindig a magazinok borítóján szerepeltem. Ezután találtam meg életem szerelmét (a francia üzletembert, François-Henri Pinault-t), született egy gyerekünk (Valentina), majd kaptam egy Golden Globe-ot a Ki ez a lány? producereként és Daytime Emmy-díjat a Maldonado-csoda rendezéséért. Az életem csodás volt. 2010-ben megint az enyém volt a What’s Sexy Now címlap… újra! Eltelt hét év az előző óta, és még mindig én voltam a szexi csaj! (nevet) Annyira izgalmas! Az a lapszám kb. akkor jött ki, amikor a Nagyfiúkat csináltuk Adam Sandlerrel. Mindig is ki akartam próbálni magam komika szerepben, de sosem kértek fel rá. Adam megadta a lehetőséget. Most pedig a vígjátékok tartanak a pályán. Élvezem a komédiákat, most egyébként több ilyet is készítek egyszerre.


A következő InStyle-címlapot 2012-ben készítettétek velem. Emlékszem, a barátnőm, Jada Pinkett Smith eljött a fotózásra velem, hogy megkérjen, rendezzek neki egy videóklipet Nada Se Compara címmel. Én rendeztem 2005-ben egy másik jó barátom, Prince Te Amo Corazón című videóját is, de Jada ötlete nagyon nehezen megvalósíthatónak tűnt. Azt akarta, hogy a szexkereskedelem legyen a középpontban, de a dal eközben egy igazi, romantikus szerelmes szám. A fotózás végére Jada meggyőzött, hogy forgassuk le, és négy nappal később el is készítettük a videót.

Kép
forrás: Getty

„Eltelt 7 év, és még mindig én voltam a szexi csaj!”

- Salma Hayek

25 éve képviselem a nőket aktivistaként, régen ez nem számított olyan menőnek, mint manapság. Nehéz volt pénzt gyűjteni a nőket védő szervezeteknek, vagy bármit elérni az érdekükben. Azóta sokat változott a helyzetünk Hollywoodban. Még mindig kevesebbet keresünk, mint a férfiak, de apránként jobb lesz a helyzet. Például eljátszhatom 53 évesen a legjobb szerepeket.


Visszanézve a karrieremre, elég nagy kockázatot vállaltam, amikor Amerikába jöttem, ráadásul színésznőként akartam szerencsét próbálni. Maradhattam volna Mexikóban, és csinálhattam volna továbbra is szappanoperákat, elég jó sorom volt a hazámban is. De az álmom az volt, hogy filmeket készítsek, és inkább kockáztattam. Megtanultam, hogy tartsak ki a céljaim mellett és hozzam ki magamból a legtöbbet, végül ez a sok befektetett energia mind kifizetődik.

Hihetetlen, hogy a mexikói származású, 53 éves producer-színésznő szinte semmit nem változik, illetve talán szexibb, mint valaha. Kattints a galériába az amerikai InStyle címlapjaiért!

Galéria / 6 kép

Salma Hayek legforróbb címlapjai az InStyle-on

Megnézem a galériát
Tovább olvasok

Videók

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Életmód

Nyaralás 2023: 5 dolog, amit tudnod kell, ha Horvátországba utazol

Promóciók

A streetstyle az ikonikus Converse cipővel - rakd össze a megismételhetetlen lookot

Kép
Sztárok

Cuki kisfiúból csini kamaszlány: Így változott meg Shiloh Jolie-Pitt az évek alatt

Nézd meg, hogyan változott Shiloh Jolie-Pitt az évek során!

Kép
Életmód

2 "egészségesnek" kikiáltott étel, ami a szakértők szerint gyulladást és a puffadást okoz

Első hallásra igazi tökéletes csemegének tűnnek, valójában pedig tele vannak egészségtelen összetevőkkel, így a táplálkozási szakértők szerint nem árt vigyázni velük!

Kép
Életmód

10 film, amiben a jelmeztervezők hibát követtek el, mégsem szúrta ki senki

Néhány kosztümös film láttán a divattörténészek csak fogják a fejüket!

Kép
Stílus

Egy szett a hét minden napjára: Avagy 30 szuper júniusi outfitötlet, amit megéri lemásolnod

Júniusban már az időjárás sem gördíthet akadályokat eléd, így mutatjuk a legszuperebb nyári outfitölteteket!

Kép
Stílus

A nagy bikini kalauz: 10 fürdőruhatrend, ami 2023 nyarán tarol a strandokon

A fürdőruhatrendek idén is tökéletesen igazodnak a nők egyre növekvő és egyre nagyobb kínálatra szomjazó igényeihez.

Kép
Szépség

Nem vicc! Christina Aguilera egy új körömtrendet indított útjára: hódít a vagina manikűr!

Kíváncsiak vagyunk, hogy Christina Aguilera új kedvenc körömtrendje, a vagina manikűr mennyi időn belül pörög ki a köztudatból...