Fenntartható, autentikus és megfizethető: egyre vonzóbbak a vintage butikok

Fenntartható, autentikus és megfizethető: egyre vonzóbbak a vintage butikok
Forrás: Edward Berthelot/Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

A másodkézből való vásárlás ma már nemhogy nem ciki, hanem valóságos divatirányzat. Mutatjuk a kedvenc lelőhelyeinket Európa-szerte és Budapesten is – Legyen minden nap a Föld Napja!

A másodkézből való vásárlás ma már valóságos divatirányzat, amely mindemellett fenntartható, autentikus és megfizethető, így nem meglepő, hogy egyre vonzóbbak a vintage butikok, különösen a millenniumi korosztály és a Z generáció körében, ahol a tudatos vásárlók száma jelentősen megnövekedett a világjárvány kitörése óta. A fenntarthatóság kérdése mostantól nem opcionális, hanem kikerülhetetlen.


Út a fenntarthatóság felé

Ezt igazolja az Every Can Counts mozgalom 14 európai országot vizsgáló reprezentatív felmérése is, amely szerint a COVID-19 hatására a megkérdezettek 91%-a szeretne még többet tenni környezetünk védelméért. A válaszadók kétharmada úgy véli, hogy az újrahasznosítás mindenki számára kötelező, és több mint háromnegyede mindig vagy gyakran gyűjti szelektíven a hulladékot. A magyar válaszadók elköteleződése az átlagnál is erősebbnek mondható, hiszen 95%-uk akar aktívabban cselekedni, ha újrahasznosításról van szó.

Brooklyn, NYC 2021Vintage outfit
forrás: Getty Images

Brooklyn, NYC 2021

Vintage outfit

A feleslegessé vált ruhák közösségi oldala

A vintage butikok mellett megjelentek azok az online platformok is, ahová bárki feltöltheti a megunt ruháit, hogy eladhassa őket. A gardrobom.hu is egy közülük, ami hamar berobbant a köztudatba, és a profi turkálók akár már Mihalik Enikő feleslegessé vált ruhadarabjaira is lecsaphattak.

Kattints a galériába, és fedezd fel kedvenc vintage üzleteinket Európa-szerte és Budapesten is!

Galéria / 10 kép

A legjobb vintage butikok Budapesten és Európában

Megnézem a galériát
Tovább olvasok

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok