Számolj velük! 7 meglepő dolog, ami rossz leheletet okozhat

Számolj velük! 7 meglepő dolog, ami rossz leheletet okozhat

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Facebook
Twitter
Pinterest

Nincs mit szépíteni, a rossz lehelet tényleg cikis. Akkor is ha másokat érint – mondjuk a bőbeszédű kollégánkat – de a legrosszabb, ha pont mi nem tudunk megszabadulni tőle. Hogy miért? Itt vannak a bűnösök!

1. Nem elég alapos fogmosás

Oké, ez elég alapnak hangzik, de ha tudnád, hogy a fogorvosok szerint az emberek csak kis százaléka csinálja megfelelően ezt a banálisan egyszerűnek tűnő napi rutint, akkor egyből máshogy gondolnád. A nyelv alapos megtisztítása és a napi egyszeri fogselyem használat máris a profik közé sorolna téged.

gif

2. Kiszáradás

Sok más negatív hozadéka van annak, ha nem viszed be a napi megfelelő folyadékmennyiséget, de az első helyen a kellemetlen lehelet áll. Még egy, és talán a legfontosabb indok, hogy lecsússzon az a napi 3 liter.

3. Bölcsességfog

Meglepő módon ez az egyik leggyakoribb oka a problémának. A félig kinőt bölcsességfogak felszakítják az ínyt, ezzel sajnos “utat engedve” a szádban vígan burjánzó baktériumoknak.

4. Sportitalok

A sportitalok tele vannak pakolva eletrotikkal, amikre természetesen egy nagy edzés után szüksége lehet a szervezetednek, de jobb ha tudod, kellemetlen leheletet okozhatnak. A legjobb választás mindig is a víz lesz, ezért ha lehet, került a savasabb tartalmú üdítőket.

gif

5. Sajt

Sajnáljuk, hogy ezt kell mondanunk, de a sajt fogyasztás nem barátja a friss leheletnek. Viszlát brie!

6. Steak

Úgy látszik nagy áldozatokat kell hoznunk. A sajthoz hasonlóan a vöröshúsok is tele vannak aminosavakkal, amik olyan kémiai reakciókat bonyolítanak le a szájban, amik kellemetlen leheletet okoznak.

gif

7. Betegség

Ha gyakran tapasztalod ezt a problémát, akkor érdemes felkeresned az orvosod, hiszen a szájszag hátterében komoly betegségek állhatnak, péládul emésztőrendszeri megbetegedések, reflux, cukorbetegség.

Előnyök és hátrányok: A sima vagy az elektromos fogkefe a jobb?

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Kép
Sztárok

Sztárpárok, ahol a nő sokkal többet keres a férfinál

Sok párkapcsolat tönkremegy amiatt, mert a férfi egója nem tudja elviselni, hogy párja többet ad hozzá a családi kasszához. De szerencsére az ellenkezőjére is bőven akad példa, még a sztárok között is.

Kép
Életmód

Így gyógyítja a testet és a lelket a Palo Santo füstölő: minden negatív energiát elűz a házadból

A Palo Santo füstje tisztít, nyugtat és gyógyít a hagyományok szerint. Íme minden, amit érdemes tudnod róla!

Kép
Életmód

5 nyomós ok, hogy miért ne telefonozz elalvás előtt

Tisztább lesz a bőrünk, ha elalvás előtt telefon helyett egy könyvet emelünk fel az éjjeliszekrényről? Mutatunk 5 okot, amiért telefon helyett inkább az olvasást válaszd!

Kép
Stílus

Jött, látott és hódított! Ezért az olcsó hatású cipőtrendért bolondulnak most az influencerek

Egykoron úgy gondolták, hogy még a jó ízlés határait sem üti meg, most pedig egyre több rajongót szerez magának ez az új életre kelt cipőtrend.

Kép
Sztárok

Alighanem ez az idő év legstílusosabb sajtóturnéja! A Dűne: Második rész bemutatói szinte tobzódnak az emlékezetes divatpillanatokban

A Dűne: Második része körül nemcsak a sztori, de a szettek miatt is nagy a sajtófelhajtás. Neked melyik szett volt kedvenced?

Kép
Életmód

6 mesés szobanövény, ami nem zöld: ezekkel behozhatod a tavaszt a lakásodba

Ha imádod a szobanövényeket, de a zöldre egy kicsit ráuntál, ezeket a színpompás, pazar növénycsodákat imádni fogod!