Jövőre már úgy utazhatunk, mint a Jetson család?

Jövőre már úgy utazhatunk, mint a Jetson család?
Forrás: Getty Images

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Facebook
Twitter
Pinterest

Néhány évtizede azt gondolták, alap, hogy mostanra már repülő autóval fogunk járni, erre még mindig olschool módon a talajon berregünk. 2020-ra viszont lehet, hogy mégis valósággá válhat az elképzelés!

Henry Ford 1940-ben azt mondta, hogy "Jegyezzétek meg a szavaimat: a repülőgépek és a motoros kocsik kombinációja hamarosan megvalósul." Az azóta eltelt 79 évben a dolog mintha sokkal jobban izgatta volna a sci-fi írókat és a filmeseket, mint a mérnököket, de úgy tűnik, lassan utolérheti magát a történelem.

blade runner,repülő autó
forrás: Getty Images
Az 1982-es Szárnyas fejvadászban, ami 2019-ben játszódik, bezzeg már ilyennel jártak!

A sci-fi filmek világából ismert, városaink fölött röpködő járművek végre egy lépéssel közelebb kerültek a valósághoz. A világhírű autógyártó, a Toyota még 2017 májusában járult hozzá, hogy mérnökeinek egy csoportja megkezdje a repülő autó technológiájának kifejlesztését.

repülő autó
forrás: Toyota
2020-ra valósággá válhat

Az autógyártó ezzel 30 mérnököt támogat a projektben, akik egy ideje, szabadidejükben egyébként is foglalkoztak már az ötlettel. A magát Cartivatornak nevező tervezőcsapat eredetileg közösségi finanszírozással kezdett hozzá a munkához. A Toyota azonban a jelek szerint felkarolta a projektet, és 2018-ban felvetette egy repülő autó megépítésének lehetőségét, és azóta el is indított egy projektet egy saját földi/légi jármű megtervezésére.

repülő autó,toyota
forrás: Toyota
A SkyDrive 2,9 méter hosszú, 1,3 méter széles és 1,1 méter magas lesz, így a gyártó szerint ez lehet a világ legkisebb repülő autója.

Mondjuk ebben nem annyira fér majd el az egész família, dehát na, ne legyünk telhetetlenek. A Toyota frissen bejegyzett szabadalmának tárgya egy "kettős üzemmódú autó". A szabadalom egyebek mellett a repülő autó kerekeiről és a földi üzemmódról a repülő üzemmódra való átváltás módszeréről szól.

A Toyota alapötlete egy olyan repülő autót vázol fel, amelyből konzolok nyúlnak ki, és ezeken rotorok (légcsavarok) találhatók. Amikor az autó repülni készül, a légcsavarok burkolata kihajlik oldalra, és a rotorok pörögni kezdenek. A rotorok ugyanúgy forognak, mint egy klasszikus helikopter vagy drón légcsavarjai, elegendő emelő erőt biztosítva a repüléshez.

Tízméteres magasságba tud majd emelkedni, és mivel képes lesz függőlegesen fel- és leszállni, nem lesz szüksége úttestre vagy kifutópályára.

repülő autó,jövő
forrás: Toyota
A jármű tervezett repülési sebessége 100 km/óra, közúti végsebessége pedig 150 km/óra.

Az 1950-es években bezzeg még mertek nagyot álmodni!

Kép

Fogunk valaha repülő autóval járni?

Tuti, hogy nem, megoldhatatlan káoszt okoznának.
Szerintem igen, csak talán nem a mi életünk során.

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Kép
Stílus

10 ruhadarab, amit egy igazán elegáns nő sohasem viselne

A stílus bár egyénenként változó, a szakértők szerint vannak olyan darabok, amiktől egy elegáns nőnek mindenképpen búcsút kell vennie.

Kép
Életmód

Holdhoroszkóp: Ezt a titkot árulja el a Holdjegyed rólad

Te hallottál már a Holdjegyről? Ha eddig nem, akkor itt az ideje, ugyanis sokat segíthet önmagad megértésében!

Kép
Szépség

Több mint 40 ezer vásárló és Selena Gomez is imádja ezt az 5 500 forintos arclemosót - ami puha és sima bőrt varázsol kortól függetlenül!

Selena Gomez, Drew Barrymore, Ashley Graham és Lucy Hale is ezt a pénztárcabarát bőrápolót használják az esti rutinjuknál! 40 000 vásárló pedig nem tévedhet, hiszen ennyien rendelték már meg csak az Amazonon!

Kép
Életmód

4 fűszer, amit kötelező diéta alatt használni: eltűnik tőlük a hasi zsír!

Ez a négy fűszer szinte bármivel párosítható, és nem éri meg kihagyni, ugyanis sokat segíthetnek a súly csökkentésében!

Kép
Sztárok

A meleg sztárpár igazi gyerekbirodalommá varázsolta otthonát - itt neveli gyerekeit Jesse Tyler Ferguson és férje!

A színész házaspár egy gyönyörű Los Angeles-i házban neveli két gyermekét, akik ugyan még csak totyogók, de Jesse és Justin már most olyan birodalmat rendezett be nekik, amit mindannyian megirigyelnénk!

Kép
Sztárok

Judy Garland boncolási eredménye csontig hatol! 10 sokkoló dolgok sztárok halotti anyakönyvi kivonatából

Rejtélyes halálok, kegyetlen gyilkosságok... Megmutatjuk mi állt a hollywoodi sztárok boncolási jegyzőkönyvében és halotti anyakönyvi kivonatában!