„Az ékszerek, amiket tervezek a lelkem kis darabjai” - Reményi Éva ékszertervező

„Az ékszerek, amiket tervezek a lelkem kis darabjai” - Reményi Éva ékszertervező
Forrás: evaremenyi.com / Rohonczi Anita / Festy Art

Promóciók

Bioderma Atoderm: Egy évtizede tartó gondoskodás a száraz és ekcémás bőrnek

Életmód

A szakértők szerint ennyi pénzt kellett volna megtakarítanod 30 éves korodig: Neked összejött ez az összeg?

Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Promóciók

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát - Lepd meg vele kedvesed!

Promóciók

A Holt-tengerből a fürdőszoba polcaira

Promóciók

Ünnepeld velünk a szépséget! - Prix de Beauté - A szépség nagydíja 2023

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Facebook
Twitter
Pinterest

Az InStyle #vegyélhazait interjúsorozatának következő részében Reményi Éva ékszertervező avat be minket legújabb kollekciója megszületésének izgalmaiba. És azt is elárulja, melyik az a három elemi ékszerdarab, amelyet minden nőnek birtokolnia kell.

Sok nő álmát váltod valóra. Számomra mindig izgalmas kérdés, hogyan formálódik “mágikus” erejű ékszerekké az első sketch? Miként született meg benned a Talisman kollekció terve?

Úgy gondolom, a tavalyi év mindenkiben elindított valamiféle változást. Részemről volt egy komolyabb megtorpanás, számot vetés, ami nagyon nagy segítség volt abban, hogy tisztán lássam merre tovább. Kell ilyen néha. Tavaly egy teljes megújulási folyamaton mentem keresztül a kreativitás terén. Lehet furcsán hangzik, de kilenc év után úgy érzem megtaláltam az igazi hangom, aminek három új kollekció lett az eredménye: az Archaic, majd a Talisman és végül az Artemis. Utóbbit csak most fogjuk bemutatni.

Reményi Éva ékszertervező
forrás: Jámbor Zsófi
Reményi Éva ékszertervező

A Talisman nagyon spontán módon született. Elkezdtem kísérletezni egy olyan technikával, amit még korábban nem próbáltam és hirtelen azon kaptam magam, hogy elkészült egy új kollekció.

Erősen áthatja a természethez és természetességhez való visszavágyódás, amit egyértelműen a világjárvány indított el bennem, mint ahogy azt is, hogy mennyire törékeny és tökéletlen az emberi élet.

Kinek tervezed az ékszereidet? Kin látod legszívesebben őket? Létezik EVA REMENYI nőtípus?

Túlzás lenne azt állítani, hogy egyféle nőtípus viseli az ékszereimet, legalábbis külsőségek tekintetében semmiképp. Ettől függetlenül, így kilenc év távlatában azt látom, hogy hozzám leginkább azok a lelkületű nők jutnak el akik, nyíltak, őszinték, érzékenyek és tudatosan élik az életüket.

Erősen hiszek abban, hogy az ékszerek, amiket tervezek valójában a lelkem kis darabjai. Szerintem ez valahogy átmegy és működik. Egy igazán fantasztikus vásárlóközönségem van, amiért nagyon hálás vagyok.

Kép
forrás: evaremenyi.com / Rohonczi Anita / Festy Art

Mi az ékszer-filozófiád? Mi az, amit a legfontosabbnak tartasz, amikor tervezel?

Egyre kevésbé koncentrálok arra tervezéskor, hogy egy klasszikus értelemben vett ékszert hozzak létre. Sokkal inkább egy szerethető tárgyra, érdekes formára és egyfajta megfoghatatlanságra koncentrálok. Nem használok semmilyen triviális motívumot, absztrakt, organikus vonalvezetésre törekszem. Az ékszerek éteriek és általában látványosak, némi robosztussággal, elnagyoltsággal megfűszerezve.

Artemis gyűrű
forrás: evaremenyi.com
Artemis gyűrű

Arany vagy réz? Mi a kedvenc alapanyagod?

Aranyozott rézzel és ezüsttel dolgozom, de az utóbbi két évben a mérleg nyelve egyértelműen az arany szín irányába billent. Az érdekes felületek és a különleges formák nagyon jóban vannak az arannyal. Az ékszerviselési trendekben most erősen visszaköszönnek a korai ötvösség stílusjegyei, így a szín és formavilág összhatása igazán különleges, mondhatni archaikus lesz.

Van-e olyan darabja a legújabb kollekciódnak, amely valamiért különlegesebb helyet foglal el a szívedben?

A Talisman Full Moon Nyaklánc, a Talisman Flow fülbevaló és Talisman Flow gyűrű nagy kedvenceim.

Melyik az a három elemi ékszerdarab, amelyet minden nőnek birtokolnia kell? Még annak is, aki egyébként nem nagy rajongója a kiegészítőknek?

Szerintem egy nagyobb méretű, hosszabb nyaklánc szuper jól tud jönni, mikor fel akarunk dobni egy egyszerűbb hosszú ruhát vagy valamilyen egyszínű oversize darabot. Egy kisebb hétköznapi, rohangálós és egy látványosabb alkalmi fülbevaló sem hiányozhat a repertoárból. Bár ez nőtípusokként nagyon változó.

Milyen nyomot hagyott benned az elmúlt év? Tudtál merítkezni? Mi a következő projekt, amire készülsz?

Az 2020-as év minden szempontból meghatározó volt a márka életében, sok változás, új történés és még több új ötlet született. Sok dolgot újragondoltunk a termékkínálat, a fenntarthatóság terén. Igyekszünk minden területen környezetbarát megoldásokra átállni, legyen szó a szállításról vagy a csomagolásról. Volt egy teljes arculatváltás, ami érintette a márkanevet és az összes arculati elemet. Nyáron csatlakoztunk egy külföldi retail oldalhoz, ami nem várt sikereket hozott és teljesen új dimenziókat nyitott számunkra.

Egy rég dédelgetett álom is valóra vált, lett egy tündéri, saját showroomunk a Battyhány utcában. Tavaszra fog elkészülni a felújítás és remélhetőleg addigra már lazul annyit a jelenlegi helyzet, hogy tudjunk koccintani egyet. Már nagyon hiányzik mindenki!

Az idei év az új showroomról és minél több kapcsolódó programról, a külföldi vonalak erősítéséről és egy nagyon izgalmas, az eddigiektől merőben eltérő új kollekcióról fog szólni.

Kép
forrás: evaremenyi.com / Rohonczi Anita / Festy Art

Mit tapasztalsz, milyen hatással van a nők testképére a közösségi médiában keringő manipulált fotók látványa?

Szörnyen rossz hatással van a nőkre. Őszintén szólva már nagyon várom azt a pillanatot, amikor elkezd ciki lenni. Nem mondom, hogy én soha nem tompítottam egy karikás szemet, de itt azért sokkal többről van szó. Folyamatosan azt kapjuk, hogy nem vagyunk elég jók, menők, okosak, világot látottak és satöbbi, ami sok frusztrációhoz vezethet. Valahogy meg kell tanulni ezzel együtt élni és tudatosan határt szabni a közösségi média fogyasztásnak. De szerintem azért van remény, és a trendek egyre inkább a természetesség felé mozognak. Nem utolsó sorban tervezőként is fontos feladat, hogy mit közvetítünk, milyen modellekkel dolgozunk.

Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Bioderma Atoderm: Egy évtizede tartó gondoskodás a száraz és ekcémás bőrnek

Életmód

A szakértők szerint ennyi pénzt kellett volna megtakarítanod 30 éves korodig: Neked összejött ez az összeg?

Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Promóciók

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát - Lepd meg vele kedvesed!

Promóciók

A Holt-tengerből a fürdőszoba polcaira

Promóciók

Ünnepeld velünk a szépséget! - Prix de Beauté - A szépség nagydíja 2023

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Kép
Szépség
Kép
Stílus
Kép
Sztárok

Ő volt Patrick Swayze gyönyörű felesége: 67 évesen így néz ki Lisa Niemi Swayze

Patrick Swayze és Lisa 33 évig élt boldog házasságban!

Kép
Sztárok

Nem minden a szájfeltöltés! 7 híres nő, aki vékony ajkakkal is meghódította a világot

Minden korszaknak megvan a maga szépségideálja, így természetesen a mostaninak is. Ez pedig nem más, mint a homokóra alkat, nagyobb fenék, dús mellek és vastag ajkak. Ezek a hírességek azonban kicsit sem dőltek be a tömeg nyomásának.

Kép
Sztárok

Nem, Noah Schnapp a cionizmus nem szexi! Zúdulnak a negatív kommentek a Stranger Things sztárjának videója miatt

A Stranger Things fiatal sztárja pár napja egy videót osztott meg Instagramon, amiben barátaival nevetgél egy étteremben, miközben „A cionizmus szexi” feliratú matricákkal pózolnak. Nem ő az egyetlen olyan LMBTQ+ sztár, aki büszkén támogatja Izrael jelenlegi katonai akcióját: sokan teszik ezt, azzal érvelve, hogy a palesztinok, a többi arab emberhez hasonlóan homofóbok és transzfóbok.

Kép
Életmód

Meghökkentő jogszabályok a nagyvilágból, amin sokan csak nevetnek! Tilos például pirosat hordani nyilvánosan ebben az országban

A jogszabályok több okból is fontosak: általánosságban elmondható, hogy az általános normák felállítása miatt, másodsorban pedig az emberek cselekedeteinek szabályozása végett szükségesek.