„Az ékszerek, amiket tervezek a lelkem kis darabjai” - Reményi Éva ékszertervező

„Az ékszerek, amiket tervezek a lelkem kis darabjai” - Reményi Éva ékszertervező
Forrás: evaremenyi.com / Rohonczi Anita / Festy Art

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Az InStyle #vegyélhazait interjúsorozatának következő részében Reményi Éva ékszertervező avat be minket legújabb kollekciója megszületésének izgalmaiba. És azt is elárulja, melyik az a három elemi ékszerdarab, amelyet minden nőnek birtokolnia kell.

Sok nő álmát váltod valóra. Számomra mindig izgalmas kérdés, hogyan formálódik “mágikus” erejű ékszerekké az első sketch? Miként született meg benned a Talisman kollekció terve?

Úgy gondolom, a tavalyi év mindenkiben elindított valamiféle változást. Részemről volt egy komolyabb megtorpanás, számot vetés, ami nagyon nagy segítség volt abban, hogy tisztán lássam merre tovább. Kell ilyen néha. Tavaly egy teljes megújulási folyamaton mentem keresztül a kreativitás terén. Lehet furcsán hangzik, de kilenc év után úgy érzem megtaláltam az igazi hangom, aminek három új kollekció lett az eredménye: az Archaic, majd a Talisman és végül az Artemis. Utóbbit csak most fogjuk bemutatni.

Reményi Éva ékszertervező
forrás: Jámbor Zsófi
Reményi Éva ékszertervező

A Talisman nagyon spontán módon született. Elkezdtem kísérletezni egy olyan technikával, amit még korábban nem próbáltam és hirtelen azon kaptam magam, hogy elkészült egy új kollekció.

Erősen áthatja a természethez és természetességhez való visszavágyódás, amit egyértelműen a világjárvány indított el bennem, mint ahogy azt is, hogy mennyire törékeny és tökéletlen az emberi élet.

Kinek tervezed az ékszereidet? Kin látod legszívesebben őket? Létezik EVA REMENYI nőtípus?

Túlzás lenne azt állítani, hogy egyféle nőtípus viseli az ékszereimet, legalábbis külsőségek tekintetében semmiképp. Ettől függetlenül, így kilenc év távlatában azt látom, hogy hozzám leginkább azok a lelkületű nők jutnak el akik, nyíltak, őszinték, érzékenyek és tudatosan élik az életüket.

Erősen hiszek abban, hogy az ékszerek, amiket tervezek valójában a lelkem kis darabjai. Szerintem ez valahogy átmegy és működik. Egy igazán fantasztikus vásárlóközönségem van, amiért nagyon hálás vagyok.

Kép
forrás: evaremenyi.com / Rohonczi Anita / Festy Art

Mi az ékszer-filozófiád? Mi az, amit a legfontosabbnak tartasz, amikor tervezel?

Egyre kevésbé koncentrálok arra tervezéskor, hogy egy klasszikus értelemben vett ékszert hozzak létre. Sokkal inkább egy szerethető tárgyra, érdekes formára és egyfajta megfoghatatlanságra koncentrálok. Nem használok semmilyen triviális motívumot, absztrakt, organikus vonalvezetésre törekszem. Az ékszerek éteriek és általában látványosak, némi robosztussággal, elnagyoltsággal megfűszerezve.

Artemis gyűrű
forrás: evaremenyi.com
Artemis gyűrű

Arany vagy réz? Mi a kedvenc alapanyagod?

Aranyozott rézzel és ezüsttel dolgozom, de az utóbbi két évben a mérleg nyelve egyértelműen az arany szín irányába billent. Az érdekes felületek és a különleges formák nagyon jóban vannak az arannyal. Az ékszerviselési trendekben most erősen visszaköszönnek a korai ötvösség stílusjegyei, így a szín és formavilág összhatása igazán különleges, mondhatni archaikus lesz.

Van-e olyan darabja a legújabb kollekciódnak, amely valamiért különlegesebb helyet foglal el a szívedben?

A Talisman Full Moon Nyaklánc, a Talisman Flow fülbevaló és Talisman Flow gyűrű nagy kedvenceim.

Melyik az a három elemi ékszerdarab, amelyet minden nőnek birtokolnia kell? Még annak is, aki egyébként nem nagy rajongója a kiegészítőknek?

Szerintem egy nagyobb méretű, hosszabb nyaklánc szuper jól tud jönni, mikor fel akarunk dobni egy egyszerűbb hosszú ruhát vagy valamilyen egyszínű oversize darabot. Egy kisebb hétköznapi, rohangálós és egy látványosabb alkalmi fülbevaló sem hiányozhat a repertoárból. Bár ez nőtípusokként nagyon változó.

Milyen nyomot hagyott benned az elmúlt év? Tudtál merítkezni? Mi a következő projekt, amire készülsz?

Az 2020-as év minden szempontból meghatározó volt a márka életében, sok változás, új történés és még több új ötlet született. Sok dolgot újragondoltunk a termékkínálat, a fenntarthatóság terén. Igyekszünk minden területen környezetbarát megoldásokra átállni, legyen szó a szállításról vagy a csomagolásról. Volt egy teljes arculatváltás, ami érintette a márkanevet és az összes arculati elemet. Nyáron csatlakoztunk egy külföldi retail oldalhoz, ami nem várt sikereket hozott és teljesen új dimenziókat nyitott számunkra.

Egy rég dédelgetett álom is valóra vált, lett egy tündéri, saját showroomunk a Battyhány utcában. Tavaszra fog elkészülni a felújítás és remélhetőleg addigra már lazul annyit a jelenlegi helyzet, hogy tudjunk koccintani egyet. Már nagyon hiányzik mindenki!

Az idei év az új showroomról és minél több kapcsolódó programról, a külföldi vonalak erősítéséről és egy nagyon izgalmas, az eddigiektől merőben eltérő új kollekcióról fog szólni.

Kép
forrás: evaremenyi.com / Rohonczi Anita / Festy Art

Mit tapasztalsz, milyen hatással van a nők testképére a közösségi médiában keringő manipulált fotók látványa?

Szörnyen rossz hatással van a nőkre. Őszintén szólva már nagyon várom azt a pillanatot, amikor elkezd ciki lenni. Nem mondom, hogy én soha nem tompítottam egy karikás szemet, de itt azért sokkal többről van szó. Folyamatosan azt kapjuk, hogy nem vagyunk elég jók, menők, okosak, világot látottak és satöbbi, ami sok frusztrációhoz vezethet. Valahogy meg kell tanulni ezzel együtt élni és tudatosan határt szabni a közösségi média fogyasztásnak. De szerintem azért van remény, és a trendek egyre inkább a természetesség felé mozognak. Nem utolsó sorban tervezőként is fontos feladat, hogy mit közvetítünk, milyen modellekkel dolgozunk.

Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

Robert Pattinson is bevallotta! 8 film, amikben az intim jelenetek valósak voltak

Robert Pattinson egyik filmjében nem színlelte az intim jelenetet, egy interjúban elárulta, hogy valójában is megtörtént! Ezekben a filmekben a színészek tényleg szeretkeztek...

Kép
Sztárok

Döbbenetes képek! A Baywatch sztárjának exfelesége hajléktalan lett: ruhák és élelmiszerek után kotorászott a kukában

Szörnyű sors az, ami a Baywatch sztárjának exfelesége kapott az élettől: a bántalmazó kapcsolat után hajléktalan lett Loni Willisonból.

Kép
Sztárok
Kép
Életmód

Nem csak az alkohol káros! A 10 leghizlalóbb ital, amit messziről kerülj!

Amikor fogyókúrázunk, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy bizony nem csupán az étel által bevitt kalóriák számítanak, hanem azok is, melyeket megiszunk. Ugyanis bár sokan nem gondolnák, rengeteg kalóriát lehet bevinni az italokkal is, és nem, nem csak az alkoholosak rendelkeznek magas kalóriatartalommal. De nézzük is, mely italok fogyasztása nem ajánlott.

Kép
Szépség

Heti AKCIÓ: A legjobb arcmaszkok 800 Ft alatt - bőrtípus és bőrprobléma szerint

Nagyon szuper akciós arcmaszkokat találtunk a Notino heti ajánlatában!