Fenntarthatóvá tenné a pénzügyeit is? Fontos információk, nem csak befektetőknek!

Fenntarthatóvá tenné a pénzügyeit is? Fontos információk, nem csak befektetőknek!
Forrás: PR

Szépség

Kneipp Jó éjszakát Tusfürdő vélemény! Teszteltük, hogy tényleg pihentetőbb-e az alvás a márka új termékével

Promóciók

ÍME A TÖKÉLETES ILLAT AZ IGAZÁN ÖSSZETARTÓ PÁROKNAK: MEGÉRKEZETT A K&Q EAUX DE PARFUM INTENSE BY DOLCE&GABBANA

Promóciók

Fedezd fel az Ecco la Pasta mediterrán ízvilágú tésztákat az Ecofamily üzletekben!

Facebook
Twitter
Pinterest

Napjainkban már nem csak azzal tehetünk többet a fenntartható világért, ha megújuló energiát használunk, vagy éppen kevesebbet nyomtatunk, pénzügyi döntéseinkkel is hozzájárulhatunk a fenntarthatósági célokhoz. A legfontosabb információkat a Raiffeisen Bank szakértői mutatják be.

Fialtassa pénzét ESG befektetésekben!

Nagyon népszerű mostanában az ESG befektetések piaca – a Raiffeisen Bank már több mint 20 éve indította első fenntartható befektetési alapjait Ausztriában, 2020 februárjában pedig Magyarországon is piacra lépett az első ilyen tematikus alapjával. Jelenleg pedig már három ilyen típusú befektetési alap érhető el, amelyek közül mindenki saját kockázatvállalási hajlandósága és megvalósítandó pénzügyi célja alapján tud választani.

Mitől ESG egy befektetés?

Nem minden zöld, ami annak látszik, ráadásul az ESG szempontok nem csak a környezetvédelemről szólnak: az ESG alapoknál a társadalmi és ökológiai szempontok is számítanak, és ez alapján felelősnek tekinthető vállalatok által kibocsátott értékpapírok kerülhetnek a portfóliókba.

A Raiffeisen Banknál ezek az alapok a forint mellett dollár és euró megtakarítások elhelyezésére is alkalmasak, főképp közép és hosszútávú célok megvalósítására.

Kép
forrás: PR

Profi segítség nélkül könnyű elvérezni a pénzpiacokon

Az utóbbi időszak történései felerősítették a befektetői bizonytalanságokat, sokan kezdték el diverzifikálni meglévő vagyonukat. A már-már feldolgozhatatlan mennyiségű piaci hír, adat és információ sem könnyíti meg a döntést.

Ilyenkor sokat tud segíteni egy befektetési alapkezelő, hiszen a portfólió menedzserek professzionális módon kezelik az egyes befektetéseket, a befektető pedig már egy készen összeállított „portfoliót” vásárolhat meg. A befektetési alapok ráadásul nem csak egyszeri nagyobb összeg elhelyezése esetén, hanem kisebb összegekkel is elérhetőek, akár rendszeres befektetési program formájában is.

Kezünkben a technika – de ez még nem minden!

Technikailag ma már pillanatok alatt, mobiltelefonon is lehet eladni-venni a pénzpiacokon, ám aránylag kevés azoknak a száma, akik látják a gazdasági-politikai folyamatok összefüggéseit és kellő piaci információval rendelkeznek. Ma már egy téves újsághír is le tudja nyomni pár órára egy részvény árfolyamát, aki például ilyenkor megijed és elad, veszíthet.

A különféle befektetési alapokat azért érdemes választani, mert itt az információk összegyűjtését, szűrését, az alapok eszközeinek összetételét évtizedek óta ebben dolgozó, szakértő kollégák irányítják, akinek az elsődleges célja, hogy az alap felvállalt kockázati szintjén a lehető legjobb eredményt érje el.

Többet szeretne tudni az ESG pénzügyekről?

Sokan nem tudják például, hogy Magyarországon a Raiffeisen Bank strukturálta és szervezte meg az első vállalati zöldkötvény-kibocsátást. Erről és még sok más, a fenntarthatósággal kapcsolatos információról is olvashat a bank fenntarthatósági oldalán.

Jelen tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül befektetési ajánlásnak, befektetési vagy adójogi tanácsadásnak, befektetési elemzésnek. Kérjük, hogy befektetési döntés meghozatala előtt részletesen tájékozódjon a befektetési alapok befektetési politikájáról, a befektetések lehetséges kockázatairól, illetve a forgalmazási és egyéb költségekről, az alapok aktuális Kiemelt Befektetői Információjából, hivatalos Tájékoztatójából és Kezelési Szabályzatából. A dokumentumok elérhetőek az Alapkezelő honlapján (alapok.raiffeisen.hu) és az alapok forgalmazási helyein, a Raiffeisen Bank fiókjaiban. Az alapok kezelője a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. (tev.eng.sz.: H-EN-III-187/2015.), elsődleges forgalmazója a Raiffeisen Bank Zrt. (tev.eng.sz.: 22/1992., a Budapesti Értéktőzsde tagja).

Videók

Szépség

Kneipp Jó éjszakát Tusfürdő vélemény! Teszteltük, hogy tényleg pihentetőbb-e az alvás a márka új termékével

Promóciók

ÍME A TÖKÉLETES ILLAT AZ IGAZÁN ÖSSZETARTÓ PÁROKNAK: MEGÉRKEZETT A K&Q EAUX DE PARFUM INTENSE BY DOLCE&GABBANA

Promóciók

Fedezd fel az Ecco la Pasta mediterrán ízvilágú tésztákat az Ecofamily üzletekben!

Kép
Életmód

4 csillagjegy, akinek a márciusi telihold agresszív változásokat hoz az életébe

2024 tavaszának első teliholdja különleges meglepetéseket tartogat a csillagjegyeknek.

Kép
Életmód

Bizonyították! Ez az 5 étel csökkenti a stresszt

Rajtad is eluralkodott a tavaszi stresszhullám? Mutatjuk, milyen ételeket fogyassz, amik bizonyítottan csökkentik a stresszt!

Kép
Stílus

7 alapdarab, ami nem hiányozhat egyetlen francia nő ruhatárából sem 2024 tavaszán

A francia nők ezen alapdarabjai erősen megfontolandók idén tavasszal.

Kép
Sztárok

Gondoltad volna? Sztárok, akikről kiderült, hogy loptak egy forgatásról

Kollégák hajtincseitől a hereprotézisig egészen meglepő dolgokat csentek el a nagy sztárok.

Kép
Sztárok

Hivatalos: Ez az a 10 sztár, akivel a legtöbb ember szívesen testet cserélne

Te kivel cserélnél életet akár csak egyetlen napra? Amíg gondolkozol, nézd meg, ki a többség döntése!

Kép
Sztárok

Fény derült a titokra! Ezért nem mutatkozik soha Ryan Goslinggal a felesége, Eva Mendes

Ryan Goslingot és feleségét, Eva Mendest utoljára 2012-ben láthattuk együtt a vörös szőnyegen. Most elárulták, hogy miért!