Fenntarthatóvá tenné a pénzügyeit is? Fontos információk, nem csak befektetőknek!

Fenntarthatóvá tenné a pénzügyeit is? Fontos információk, nem csak befektetőknek!
Forrás: PR

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Napjainkban már nem csak azzal tehetünk többet a fenntartható világért, ha megújuló energiát használunk, vagy éppen kevesebbet nyomtatunk, pénzügyi döntéseinkkel is hozzájárulhatunk a fenntarthatósági célokhoz. A legfontosabb információkat a Raiffeisen Bank szakértői mutatják be.

Fialtassa pénzét ESG befektetésekben!

Nagyon népszerű mostanában az ESG befektetések piaca – a Raiffeisen Bank már több mint 20 éve indította első fenntartható befektetési alapjait Ausztriában, 2020 februárjában pedig Magyarországon is piacra lépett az első ilyen tematikus alapjával. Jelenleg pedig már három ilyen típusú befektetési alap érhető el, amelyek közül mindenki saját kockázatvállalási hajlandósága és megvalósítandó pénzügyi célja alapján tud választani.

Mitől ESG egy befektetés?

Nem minden zöld, ami annak látszik, ráadásul az ESG szempontok nem csak a környezetvédelemről szólnak: az ESG alapoknál a társadalmi és ökológiai szempontok is számítanak, és ez alapján felelősnek tekinthető vállalatok által kibocsátott értékpapírok kerülhetnek a portfóliókba.

A Raiffeisen Banknál ezek az alapok a forint mellett dollár és euró megtakarítások elhelyezésére is alkalmasak, főképp közép és hosszútávú célok megvalósítására.

Kép
forrás: PR

Profi segítség nélkül könnyű elvérezni a pénzpiacokon

Az utóbbi időszak történései felerősítették a befektetői bizonytalanságokat, sokan kezdték el diverzifikálni meglévő vagyonukat. A már-már feldolgozhatatlan mennyiségű piaci hír, adat és információ sem könnyíti meg a döntést.

Ilyenkor sokat tud segíteni egy befektetési alapkezelő, hiszen a portfólió menedzserek professzionális módon kezelik az egyes befektetéseket, a befektető pedig már egy készen összeállított „portfoliót” vásárolhat meg. A befektetési alapok ráadásul nem csak egyszeri nagyobb összeg elhelyezése esetén, hanem kisebb összegekkel is elérhetőek, akár rendszeres befektetési program formájában is.

Kezünkben a technika – de ez még nem minden!

Technikailag ma már pillanatok alatt, mobiltelefonon is lehet eladni-venni a pénzpiacokon, ám aránylag kevés azoknak a száma, akik látják a gazdasági-politikai folyamatok összefüggéseit és kellő piaci információval rendelkeznek. Ma már egy téves újsághír is le tudja nyomni pár órára egy részvény árfolyamát, aki például ilyenkor megijed és elad, veszíthet.

A különféle befektetési alapokat azért érdemes választani, mert itt az információk összegyűjtését, szűrését, az alapok eszközeinek összetételét évtizedek óta ebben dolgozó, szakértő kollégák irányítják, akinek az elsődleges célja, hogy az alap felvállalt kockázati szintjén a lehető legjobb eredményt érje el.

Többet szeretne tudni az ESG pénzügyekről?

Sokan nem tudják például, hogy Magyarországon a Raiffeisen Bank strukturálta és szervezte meg az első vállalati zöldkötvény-kibocsátást. Erről és még sok más, a fenntarthatósággal kapcsolatos információról is olvashat a bank fenntarthatósági oldalán.

Jelen tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül befektetési ajánlásnak, befektetési vagy adójogi tanácsadásnak, befektetési elemzésnek. Kérjük, hogy befektetési döntés meghozatala előtt részletesen tájékozódjon a befektetési alapok befektetési politikájáról, a befektetések lehetséges kockázatairól, illetve a forgalmazási és egyéb költségekről, az alapok aktuális Kiemelt Befektetői Információjából, hivatalos Tájékoztatójából és Kezelési Szabályzatából. A dokumentumok elérhetőek az Alapkezelő honlapján (alapok.raiffeisen.hu) és az alapok forgalmazási helyein, a Raiffeisen Bank fiókjaiban. Az alapok kezelője a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. (tev.eng.sz.: H-EN-III-187/2015.), elsődleges forgalmazója a Raiffeisen Bank Zrt. (tev.eng.sz.: 22/1992., a Budapesti Értéktőzsde tagja).

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

4 csillagjegy, akinek különösen szerencsés változást hoz az életébe a most beköszöntött Bika-szezon

A most beköszöntött Bika-szezon jó pár változást hoz a csillagjegyek életébe!

Kép
Szépség

Heti AKCIÓ: 5 kedvezményes árú arcszérum, amit imádnak a vásárlók

Hoztunk most pár olyan kedvezményes arcszérumot, amit a visszajelzések szerint tényleg érdemes kipróbálnod!

Kép
Életmód

Erre az állatjegyre különösen kaotikus időszak vár a kínai asztrológus szerint - teljesen betesz neki a Sárkány hónapja

Most mindent megtudhatsz arról, milyen emberek a kínai asztrológia szerint a Sárkány állatjegy szülöttei.

Kép
Sztárok

Elolvadtunk! 2 év után fotó készült Amber Heard kislányáról, a kis Oonagh hihetetlenül cuki

Amber Heard kislánya, Oonagh Paige már 3 éves, most pedig friss fotót láthatunk róla!

Kép
Sztárok

Tényleg együtt vannak? A Bridgerton család szereplőit együtt, kéz a kézben csípték el a fotósok - FRISS KÉPEK

Május 16-án érkezik A Bridgerton család 3. évadának első négy része, de Nicola Coughlan és Luke Newton pletykának már most is ad alapot bőven!

Kép
Életmód

A magas vérnyomás legjobb ellenszere: rengeteg vitaminban gazdag ez a szezonális étel

Valószínűleg gyermekkorunk nagy ellensége volt a sóska, aminek már csak a puszta látványától is annyira irtóztunk. Azonban felnőttünk, változunk, és egyre inkább próbálunk egészségesen étkezni, létezni, és igen, egyre inkább adunk teret az olyan ételeknek is, melyektől gyermekkorunkban egyenesen irtóztunk, hiszen belátjuk, hogy jótékony hatásai mellett még finomak is, ha a mi ízlésvilágunk szerint vannak elkészítve. A sóska pedig pontosan ebbe a kategóriába tartozik.