WeSaveUs: Palvin Barbara életeket ment egy magyar szabadalommal

WeSaveUs: Palvin Barbara életeket ment egy magyar szabadalommal

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Facebook
Twitter
Pinterest

Startup vállalkozásba kezdett Palvin Barbara. A WeSaveUs nevű mobilalkalmazás és annak kiegészítője, a Legendary névre keresztelt okoskarkötő magyar fejlesztésű találmány, a projekt finanszírozása pedig közösségi alapon történik. A támogatók közül egyvalaki a világhírű modellel vacsorázhat, a világ bármely pontján.


Társalapítóként és ötletgazdaként jelent meg egy magyar startupnál a hazai modell, Palvin Barbara, aki induló vállalkozásához százezer dollárt, valamivel több, mint 22 millió forintot szeretne összegyűjteni a hónap végéig egy közösségi finanszírozási kampány során. A projekt másik szülőatyja, egyik barátja, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar hallgatója, Králik Attila, akivel régóta dolgoznak közösen az ötleten. A saját fejlesztésű és finanszírozású, WeSaveUs nevű, Androidra és iOS-re is elérhető mobilalkalmazás egy olyan okostelefon applikáció, ami életet menthet. Az ötlet nagyon egyszerű: a bajba került felhasználók segélyhívást küldhetnek az alkalmazással, ha megnyomják az aktiváló gombot a WeSaveUs app-ban. A program ezután értesítést küld a GPS pozíciójukhoz legközelebb lévő tíz felhasználónak arról, hogy valaki bajban van. Az üzenet tartalmazza a bajba jutott pontos tartózkodási helyét, fényképét és teljes adatlapját, így többek között a vércsoportját is, vagy azt, hogy mi válthat ki nála allergiás tüneteket. Így akár már a mentők kiérkezése előtt kaphat segítséget valaki.
Az alkalmazásban be lehet állítani olyan személyeket (családtag vagy barát) is, akik veszély esetén minden esetben megkapják az üzenetet, még akkor is, ha nincsenek a közelben. A fejlesztők elmondása szerint az ingyenes alkalmazáson keresztül természetesen csakis megbízható és visszaigazolt felhasználók küldhetnek segélykérést.

Kép


„Az ötletnek személyes indíttatása van” – mesél az alkalmazás születéséről Králik Attila. „Édesapámnak szívrohama volt, én nem voltam a közelében, de szerencsére más igen. Egy egyszerű megoldást szerettem volna találni arra az esetre, ha valaki egyedül kerülne bajba. Az ötlet maga már ekkor megszületett, most éppen a megvalósításán dolgozunk Barbival, aki hozzám hasonlóan nem tud és nem is akar elmenni a bajba jutottak mellett. Fontos megjegyezni, hogy ez egy jótékonysági ügy. Ezért is ingyenes az alkalmazás, reklámok sem lesznek benne. Hétmillió siketnéma ember él a földön, akik nem tudnak kiabálni, ha bajba kerülnek, és azt se hallják, ha valaki más a közelükben segítségre szorul. Ez számukra is jó megoldás lehet” – mondja az alkalmazásról, majd hozzáteszi: „Mi most álmodtunk egy nagyot. Reméljük, az emberek támogatnak minket abban, hogy ez az első lépés összejöjjön. A mostani akció egy próba kör, megpróbáljuk felmérni, hogy egyáltalán érdemes-e ezzel foglalkoznunk”.
A mobilalkalmazáshoz kapcsolódik egy okoskarkötő is – a letisztult dizájnnal rendelkező Legendary – ami Bluetooth-on keresztül összeköthető a telefonunkkal és különféle értesítések esetén rezeg a tulajdonos karján: jelzi a bejövő hívásokat, az sms-eket, vagy a beérkező emaileket, a Facebook és Twitter üzeneteinket, emlékeztet a naptár bejegyzéseinkre, sőt arról is szól, ha merülőben van a telefonunk. Emellett válogathatunk vele a zenék között, akár biciklizés, akár futás közben, bejelentkezhetünk a FourSquare-re és akár fényképezhetünk is.
És ki ne felejtette volna már otthon, a munkahelyén vagy esetleg egy kávézóban a telefonját? A fejlesztők az ilyen esetekre is gondoltak: a Legendary ugyanis azonnal jelez, ha elhagyjuk telefonunk tíz méteres környezetét. De a legfontosabb tulajdonsága az okoskarkötőnek, hogy egyetlen gomb megnyomásával segítséget tudunk kérni a közelben lévő WeSaveUs felhasználóktól és a beállított ICE (In Case of Emergency - veszély esetén értesítendő) kontaktoktól.

Kép


A Legendarynek még csak a prototípusa készült el, a gyártáshoz az ötletgazdák jelenleg az Indiegogo oldalon keresnek támogatókat, ahol december 30-ig tart a pénzgyűjtő kampány. Addig is 60%-os kedvezménnyel lehet előrendelni a Legendary okoskarkötőt az oldalon, ahol ráadásul akár egy vacsorát is lehet nyerni Palvin Barbarával. A modell ugyanis felajánlotta, hogy egy szerencsés támogatót egy vacsorával jutalmaz meg, amit ő maga főz, ám a helyszínt a nyertes választhatja ki: ez lehet akár Miami, akár Hawaii, vagy a támogató saját otthona. És hogy hogyan jut az utazások és a munka mellett minderre ideje Barbinak? „Az embernek arra van ideje, amire szeretné, hogy legyen. Fontosnak tartom ezt az ügyet, így foglalkozom vele. Társalapító vagyok, sok dologba van beleszólásom, igyekszem napi szinten részt venni a munkában, még akkor is, ha külföldön vagyok. Ez az első saját jótékonysági programunk, nem is nevezném cégnek. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy sem Attila, sem én nem kapunk fizetést, sőt egyenlőre mi finanszírozzuk a fejlesztéseket. Nem azért hívtuk életre ezt a projektet, mert ebből szeretnénk megélni, sőt azt szeretnénk, hogy a lehető legalacsonyabb áron a lehető legtöbb emberhez eljusson, és kvázi beszerzési áron lehessen megvásárolni a Legendaryket” – mondja Palvin Barbara, aki a támogatók kedvéért elárulta, hogy nagyon szeret főzni, ételspecialitása pedig a „találjunk ki valamit abból, ami éppen van a hűtőmben” koncepción alapul.
További információk:

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Kép
Sztárok

Alighanem ez az idő év legstílusosabb sajtóturnéja! A Dűne: Második rész bemutatói szinte tobzódnak az emlékezetes divatpillanatokban

A Dűne: Második része körül nemcsak a sztori, de a szettek miatt is nagy a sajtófelhajtás. Neked melyik szett volt kedvenced?

Kép
Életmód

6 mesés szobanövény, ami nem zöld: ezekkel behozhatod a tavaszt a lakásodba

Ha imádod a szobanövényeket, de a zöldre egy kicsit ráuntál, ezeket a színpompás, pazar növénycsodákat imádni fogod!

Kép
Életmód

15 színész, aki meg akarta öletni saját karakterét

Nem voltak megelégedve a nekik írt sztorival, vagy egyszerűen csak belefásultak a munkába. De nem mindenki érte el a célját.

Kép
Sztárok

10 fontos lecke a világról, amit a 102 évet megélt Iris Apfeltől érdemes eltanulnunk

Március 1-jén, 102 éves korában elhunyt Iris Apfel. A hihetetlen stílusáról ismert tervező és divatikon elképesztően izgalmas életet élt, van mit tanulni tőle. Iris Apfelre most legfontosabb stílus- és életleckéivel emlékezünk.

Kép
Életmód

Megkérdeztük! A mesterséges intelligencia szerint így néz ki egy tökéletes hálószoba

Újra megkérdeztük a mesterséges intelligenciát! Most arra válaszolt, hogy milyen egy tökéletes hálószoba!

Kép
Shopping

Az egyetlen összetevő, amit keresned kell az öregedő bőr hidratálásához a szépségápolási termékekben

Az öregedést és a ráncok kialakulását sajnos nem tudjuk megakadályozni, viszont lassíthatjuk a folyamatot, ha megfelelő összetevőkkel rendelkező termékeket használjuk!