A legmegdöbbentőbb meglepetések! 13 Oscar-jelölt alkotás, ami végül nem nyerte meg a legjobb filmnek járó díjat

A legmegdöbbentőbb meglepetések! 13 Oscar-jelölt alkotás, ami végül nem nyerte meg a legjobb filmnek járó díjat
Forrás: SPI

Életmód

6+1 dolog, amit egy modern és sikeres nő nem csinál már 2023-ban a közösségi médiában

Promóciók

„A legpontosabb beszámoló Monroe életéről és haláláról” - olvass most bele az Istennő - Marilyn Monroe titkos életei című könyvbe

Facebook
Twitter
Pinterest

Az Oscar-jelöltek névsora hosszú évtizedek óta tud nagy meglepetéseket okozni.

A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia 1929 óta több kategóriában díjazza a legjobbnak ítélt alkotásokat, valamint a szakma munkáját, és az elmúlt 94 évben pedig bőven voltak olyan Oscar-jelölt filmek, amik végül teljesen meglepő módon nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, pontosabban esélyeket. Pedig mindenki azt hitte, hogy győzni fognak, sőt! Egyesekben még ma is az a kép él, hogy ezek bizony Oscar-díjas alkotások.

Tegyük hozzá, hogy a stúdiók sincs sosem könnyű dolga egy-egy projektjük kapcsán, mert bár meglehet, hogy a végeredményért rajongtak a nézők, és így messze túl is szárnyalják a kasszasiker fogalmát, ám kritikusokat már sokkal nehezebb volt meggyőzni arról, hogy az adott alkotás sokkal több mint egy egyszerű közönségsiker. Kétségtelen, hogy Oscar-jelöltség a mai napig is az egyik legnívósabb filmes elismerés, ettől függetlenül az amerikai filmakadémia tagjai végső döntését könnyen lehet, hogy egészen más szempontok irányítják, mint a moziba járók véleményét. Pontosan ezért nehéz megmondani előre azt, hogy végül mely alkotások lesznek az abszolút befutók a vörös szőnyegesen gála estéjén.

Idén március 13-án rendezik meg az Oscar-gálát, és már a jelölések bejelentésekor maradt hiányérzet sokakban, hiszen például a legtöbben úgy vélték, hogy Tom Cruise megérdemelt volna egy jelölést, ahogy Brad Pitt is, a legjobb film kategóriába pedig be sem került a mindenki által már nagyon várt A bálna. És akkor a Batmant és a Babylon-t még meg sem említettük, bár utóbbi a nézőket is erősen megosztotta. A téma kapcsán pedig most összegyűjtöttük a díjátadó történetének azon filmjeit, amikért bár a többség rajongott, ám végül mégse váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, a lista után pedig hamar rá fogsz jönni, hogy bizony az Oscar történetében akadtak megdöbbentő fordulatok!

Következzen a Legjobb film kategóriájának 13 olyan Oscar-jelölt film, amit sokan Oscar-díjasnak gondolnak, pedig végül egy másik alkotás elhappolta előlük a díjat!

Galéria / 13 kép

13 Oscar-jelölt alkotás, ami végül nem nyerte el a legjobb filmnek járó díjat

Megnézem a galériát

És ezt láttad már?

Galéria / 13 kép

2023-as Oscar-jelölt filmek, amiket már megtalálsz a streaming oldalakon

Megnézem a galériát

Videók

Életmód

6+1 dolog, amit egy modern és sikeres nő nem csinál már 2023-ban a közösségi médiában

Promóciók

„A legpontosabb beszámoló Monroe életéről és haláláról” - olvass most bele az Istennő - Marilyn Monroe titkos életei című könyvbe

Kép
Sztárok

A képek magukért beszélnek! Sokak szerint ezek a felvételek a bizonyítékai annak, hogy semmi kémia nincs már Hailey és Justin Bieber között

Hailey és Justin Bieber házasságáról sok pletyka kering, most itt egy újabb jel, ami sokak szerint arra utal, hogy valami nincs rendben köztük!

Kép
Szépség

SJP és Jennifer Aniston már imádja! Egy új hajtrend, aminél nincs tökéletesebb őszülő hajhoz

Ősz hajszálak, őszülő hajtő? Ma már ebben nincs semmi ciki, sőt! Nézd meg, hogyan hordják a hajukat a legnagyobb hollywoodi sztárok!

Kép
Sztárok

Conchita Wurst férfiasabb, mint valaha: 9 év telt el azóta, hogy megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált, ma már szinte rá sem ismerni

Kilenc évvel ezelőtt mindenki ledöbbent, amikor egy estélyit viselő, gyönyörű, szakállas nő lépett a színpadra. A nevét pedig mindenki azonnal megjegyezte: Conchita Wurst.

Kép
Életmód

Elveszettnek érzed magad a munkahelyeden? Próbáld ki az Anti-Goals trendet, ami igazi változást hozhat a karrieredben

Ha összeállítod, mik az úgynevezett „anti-céljaid” a munkádban, sokkal lelkesebbé és motiváltabbá válhatsz.

Kép
Sztárok

Zsák a foltját! Sztárcsemeték, akik szintúgy egy híresség gyerekébe szerettek bele

A hírességek világát néha sokkal több romantikus szál köti össze, mint ahogy azt először gondolnánk!