8 film, amin Sipos Zsuzsanna, a Dűne Oscar-díjas berendezője dolgozott

8 film, amin Sipos Zsuzsanna, a Dűne Oscar-díjas berendezője dolgozott
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Nem egy világhírű alkotás viseli magán Sipos Zsuzsanna zseniális munkáját!

Ma hajnalban lezajlott a 94. Oscar-gála és bár a sajtó most a szoborral gazdagodott világsztárokat méltatja, nem szabad szó nélkül elmenni az est egyetlen magyar jelöltje, Sipos Zsuzsanna mellett sem, akinek a legnagyobb örömünkre sikerült is díjra váltania jelölését.

Olvasd el ezt is!

Sipos Zsuzsanna a kanadai Patrice Vermette-tel párban nyerte el az aranyszobrot production design, azaz a Legjobb látvány kategóriájában a Dűnében végzett munkájáért. A set decorator-ként, azaz berendezőként dolgozó magyar hölgy győzelme pedig azért is különleges, hiszen utoljára 1960-ban, Trauner Sándor, azaz ismertebb nevén Alexander Trauner kapott szobrot ebben a kategóriában, a Legénylakás című film díszletéért.

Sipos Zsuzsanna a Daalarna REBELLE kollekciójának egyik fekete darabját viselte az Oscar-díjátadón.
forrás: Getty Images
Sipos Zsuzsanna a Daalarna REBELLE kollekciójának egyik fekete darabját viselte az Oscar-díjátadón.

Sipos Zsuzsanna talán maga sem gondolta volna, hogy egy szép napon ő is ott állhat majd a Dolby Színház díjazottjai között. Egykoron még marketingesnek tanult tovább, majd egy hirtelen gondolattól vezérelve beiratkozott egy lakberendezői iskolába, és itt találkozott első nagy szerelmével, akinek édesapja catering cége révén került közel a mozi világához. Ennek kapcsán először Steven Spielberg München című filmjéhez hívták dolgozni, ezt pedig számos reklám és külföldi alkotás követte. A szintúgy hazánkban készülő Borgiáknál már berendező asszisztensként tevékenykedett és hogy milyen világhírű filmek díszleteinek megépítésén dolgozott még?

Galériánkra kattintva megtudhatod!

Galéria / 8 kép

Az Oscar-díjas Sipos Zsuzsanna legismertebb filmjei

Megnézem a galériát

És ezt láttad már?

Galéria / 10 kép

Ők voltak 2022-ben az Oscar-díjátadó legjobban öltözött sztárjai

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok