Online tudományos számológép

Online tudományos számológép
Forrás: Photo by Bence Balla-Schottner on Unsplash

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Facebook
Twitter
Pinterest

Elakadtál, mert elromlott a számológéped? Esetleg nem tudja a különböző tudományos műveleteket, és neked most pont arra lenne szükséged? Semmi gond, az internet erre is megoldást nyújt!

Online tudományos számológép

Ha nem szeretnél letölteni semmilyen programot, alkalmazást, de szükséged lenne egy pár pillanatra egy tudományos számológépre, akkor a kiszamolo.com oldalon vár a lehetőség, hogy elvégezd a számodra fontos műveleteket. Ez azért tudományos, mivel egy alap, egyszerű számológép nem tudja elvégezni a sin, cos és egyéb hasonló műveleteket.

Ez a tudományos számológép egyaránt használható számítógépről, telefonról vagy tabletről, semmi szükség egyéb programokra vagy éppen bővítményekre. A használat legegyszerűbb módja, ha begépeled a kívánt műveletet, ahogyan azt el szeretnéd végezni, és ha az egyenlőség jelre kattintasz, készen is van a végeredmény. Szerencsére nem csak akkor tudsz adatot bevinni a kalkulátorba, ha a számokra kattintgatsz, hanem akkor is, ha a számítógép billentyűin pötyögöd be a számokat.

Ha ki szeretnéd másolni a műveletet vagy épp az eredményt, annak sincsen akadálya, hiszen a jól ismert ctrl-c és ctrl-v billentyűk ebben az esetben is jó barátaink. Sőt, külön öröm, hogy ha ugyanarról a böngészőről lépsz be legközelebb, akkor az utoljára elvégzett művelet és annak eredménye lesz a kijelzőn.

Mennyire pontos és milyen műveletek végezhetőek rajta?

Egy átlagos, boltban kapható számológép képes arra, hogy elvégezze az összeadás-kivonás, szorzás-osztás párosokat, de ennél többre már nemigen használhatóak. Ettől függetlenül, mégis rengeteg gimnáziumban olyan matematikai összefüggéseket tanulnak a diákok, amikhez szinte kötelező a tudományos számológép megléte.

Az online verzió 15 tizedesjegy pontossággal képes elvégezni az adott műveletet, ami sokkal pontosabb, mint egy kézi tudományos számológép. Azt érdemes azért tudni, hogy a 15 tizedesjegy pontosság az online tárolás miatt pontatlanságra adhat lehetőséget.

A tudományos számológép képes az alapvető trigonometriai műveletek elvégzésére, mint a sin, cos, tan, sőt egy gombnak köszönhetően ezek inverzére is. A százalékszámítás keretein belül képes elvégezni haszon és nyereség számítást is. Továbbá akár egy egyszerű művelettel megkaphatjuk egy adott szám áfával növelt vagy csökkentett értékét is.

Ezen felül még számtalan érdekes és hasznos művelet elvégzésére is képes, de ha mindet felsorolnánk, akár oldalakat is megtölthetnénk vele. Inkább fedezze fel mindenki maga az online tudományos kalkulátort!

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Kép
Sztárok

Sztárpárok, ahol a nő sokkal többet keres a férfinál

Sok párkapcsolat tönkremegy amiatt, mert a férfi egója nem tudja elviselni, hogy párja többet ad hozzá a családi kasszához. De szerencsére az ellenkezőjére is bőven akad példa, még a sztárok között is.

Kép
Életmód

Így gyógyítja a testet és a lelket a Palo Santo füstölő: minden negatív energiát elűz a házadból

A Palo Santo füstje tisztít, nyugtat és gyógyít a hagyományok szerint. Íme minden, amit érdemes tudnod róla!

Kép
Életmód

5 nyomós ok, hogy miért ne telefonozz elalvás előtt

Tisztább lesz a bőrünk, ha elalvás előtt telefon helyett egy könyvet emelünk fel az éjjeliszekrényről? Mutatunk 5 okot, amiért telefon helyett inkább az olvasást válaszd!

Kép
Stílus

Jött, látott és hódított! Ezért az olcsó hatású cipőtrendért bolondulnak most az influencerek

Egykoron úgy gondolták, hogy még a jó ízlés határait sem üti meg, most pedig egyre több rajongót szerez magának ez az új életre kelt cipőtrend.

Kép
Sztárok

Alighanem ez az idő év legstílusosabb sajtóturnéja! A Dűne: Második rész bemutatói szinte tobzódnak az emlékezetes divatpillanatokban

A Dűne: Második része körül nemcsak a sztori, de a szettek miatt is nagy a sajtófelhajtás. Neked melyik szett volt kedvenced?

Kép
Életmód

6 mesés szobanövény, ami nem zöld: ezekkel behozhatod a tavaszt a lakásodba

Ha imádod a szobanövényeket, de a zöldre egy kicsit ráuntál, ezeket a színpompás, pazar növénycsodákat imádni fogod!