Online tudományos számológép

Online tudományos számológép
Forrás: Photo by Bence Balla-Schottner on Unsplash
Facebook
Twitter
Pinterest

Elakadtál, mert elromlott a számológéped? Esetleg nem tudja a különböző tudományos műveleteket, és neked most pont arra lenne szükséged? Semmi gond, az internet erre is megoldást nyújt!

Online tudományos számológép

Ha nem szeretnél letölteni semmilyen programot, alkalmazást, de szükséged lenne egy pár pillanatra egy tudományos számológépre, akkor a kiszamolo.com oldalon vár a lehetőség, hogy elvégezd a számodra fontos műveleteket. Ez azért tudományos, mivel egy alap, egyszerű számológép nem tudja elvégezni a sin, cos és egyéb hasonló műveleteket.

Ez a tudományos számológép egyaránt használható számítógépről, telefonról vagy tabletről, semmi szükség egyéb programokra vagy éppen bővítményekre. A használat legegyszerűbb módja, ha begépeled a kívánt műveletet, ahogyan azt el szeretnéd végezni, és ha az egyenlőség jelre kattintasz, készen is van a végeredmény. Szerencsére nem csak akkor tudsz adatot bevinni a kalkulátorba, ha a számokra kattintgatsz, hanem akkor is, ha a számítógép billentyűin pötyögöd be a számokat.

Ha ki szeretnéd másolni a műveletet vagy épp az eredményt, annak sincsen akadálya, hiszen a jól ismert ctrl-c és ctrl-v billentyűk ebben az esetben is jó barátaink. Sőt, külön öröm, hogy ha ugyanarról a böngészőről lépsz be legközelebb, akkor az utoljára elvégzett művelet és annak eredménye lesz a kijelzőn.

Mennyire pontos és milyen műveletek végezhetőek rajta?

Egy átlagos, boltban kapható számológép képes arra, hogy elvégezze az összeadás-kivonás, szorzás-osztás párosokat, de ennél többre már nemigen használhatóak. Ettől függetlenül, mégis rengeteg gimnáziumban olyan matematikai összefüggéseket tanulnak a diákok, amikhez szinte kötelező a tudományos számológép megléte.

Az online verzió 15 tizedesjegy pontossággal képes elvégezni az adott műveletet, ami sokkal pontosabb, mint egy kézi tudományos számológép. Azt érdemes azért tudni, hogy a 15 tizedesjegy pontosság az online tárolás miatt pontatlanságra adhat lehetőséget.

A tudományos számológép képes az alapvető trigonometriai műveletek elvégzésére, mint a sin, cos, tan, sőt egy gombnak köszönhetően ezek inverzére is. A százalékszámítás keretein belül képes elvégezni haszon és nyereség számítást is. Továbbá akár egy egyszerű művelettel megkaphatjuk egy adott szám áfával növelt vagy csökkentett értékét is.

Ezen felül még számtalan érdekes és hasznos művelet elvégzésére is képes, de ha mindet felsorolnánk, akár oldalakat is megtölthetnénk vele. Inkább fedezze fel mindenki maga az online tudományos kalkulátort!

Tovább olvasok
Kép
Sztárok

Szabályok, amiket Diana hercegné és Meghan Markle is megszegtek

Diana hercegné és Meghan Markle egyaránt híresek arról, hogy időnként megszegik a királyi család szabályait. Most összegyűjtöttünk néhány szabályt, ami ellen mindketten fellázadtak már.

Kép
Vegyélhazait

Lakatos Márk: 12+1 szuper ötlet karácsonyra a #vegyélhazait csoportból

Megnyílt a #vegyélhazait online adventi vására. Válogass hazai alkotók kincseiből, és lepd meg vele szeretteidet karácsonyra!

Kép
Badass

„Tudni kell szeretni magunkat smink és photoshop nélkül is” - Ördög Ivett transzaktivista

Ördög Ivett egész eddigi élete azt bizonyítja, hogy van karrier az előbújás után is, sőt nem is akármilyen. Ízig-vérig nő, pedig csak két éve váltott nemet, és ma magasabb beosztásban, magasabb fizetésért dolgozik, mint azelőtt.

Kép
Sztárok

Botrány: Sia visszatért, de ennek nem mindenki örül

Már a premier előtt botrányt okozott a rendezőként visszatért énekesnő, Sia első filmje

Kép
Shopping

Jótékony művészet: magyar művészek alkotásaival segíti a Levis az Autistic Artot

Remek lehetőség az adományozásra a divat szerelmeseinek!

Kép
Életmód

Minden, amit a divat jövőjéről tudni akartál - azt magától Anna Dello Russotól is megtudhatod!

Fenntartható és környezettudatos divatipar? Már nem lehetetlen! Tudj meg róla többet te is a Budapest Fashion & Tech Summiton!

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem