Napsugar von Bittera-interjú: "Armani szomszédja lettem"

Napsugar von Bittera-interjú: "Armani szomszédja lettem"

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Három évvel ezelőtt helyet kapott a Dolce&Gabbana márka alapítóinak milánói üzletében, a Spiga2-ben, azóta pedig Németországtól Hongkongig a világ legnagyobb luxusáruházai biztosítanak helyet a kollekcióinak. Mostantól egyetlen magyar tervezőként az il Bacio di Stile luxusáruházban is megtalálhatók a kreációi, közvetlenül az Emporio Armani és a Red Valentino szomszédságában. Napsugar von Bitterával beszélgettünk ihletről, álmokról, érző robotokról.


InStyle: Mondhatjuk, hogy téged a Dolce&Gabbana fedezett fel?
Napsugar von Bittera: Igen. 2009-ben alapítottuk márkát a férjemmel, Nikolaus von Bitterával, 2010-ben pedig már a milánói Spiga2-ben, Domenico Dolce és Stefano Gabbana fiatal dizájnereknek létrehozott üzletében találtuk magunkat, ahova összesen 23 tervezőt választottak be a világ minden tájáról. Azóta is büszkén gondolok vissza arra, hogy Suzy Menkes a The New York Times-nak írt kritikájában ötöt emelt ki a Spiga2-dizájnerek közül, és köztük voltam én is. Pillanatok alatt kellett felnőnünk a feladathoz. Eredetileg három szezonra terveztek velünk, de végül olyan jók voltak az eladások, hogy felkértek minket egy ráadás félévre is.
InStyle: Ez automatikusan hozta magával a nemzetközi ismertséget is?
Napsugar von Bittera: Óriási reklámot kaptunk az üzletbe való bekerüléssel, de rengeteg munkánk is van abban, hogy azóta állandó kiállítói vagyunk a párizsi divathétnek, és gyakorlatilag a világ minden táján – köztük Hongkongban, Olaszországban, Németországban, Azerbajdzsánban, Bejrutban - megtalálhatóak a ruháink.
 Napsugar von Bittera 2013-14. ősz/tél
Napsugar von Bittera 2013-14. ősz/tél


InStyle: És most már Magyarországon, az il Bacióban is.
Napsugar von Bittera: Hatalmas megtiszteltetést, szinte euforikus örömöt éreztem, amikor megtudtam, hogy bekerültünk az il Bacióba, egyenesen az Armani és a Valentino szomszédságába. A Spiga2 óta ez a legnagyobb mérföldkő a márka életében.
InStyle: Mit gondolsz, manapság mivel tud egy luxusmárka érvényesülni, kitűnni a hatalmas kínálatból?
Napsugar von Bittera: Én azt vallom, hogy csak és kizárólag innovációval. Az ugyanis természetes, hogy minden luxusmárka tökéletes alapanyagokkal dolgozik, hibátlan az imidzse, a dizájnja, de ha nincs mögötte valami friss, valami új, akkor nem tud érdekessé válni. Hatalmas a piaci verseny, az tud nyerni vagy legalábbis kitűnni, aki a leginnovatívabb. Az életünket is átszövi a kreativitás, naponta jönnek ki az újabbnál újabb mobilapplikációk és technikai újdonságok. A jövő pedig az szerintem, hogy szerethető dolgokat kell alkotni, ahogy Steve Jobs is tette az iPhone-nal: lehet simogatni, szeretgetni, elütni vele az időt – olyan, mint egy jó barát.
 Napsugar von Bittera 2013-14. ősz/tél
Napsugar von Bittera 2013-14. ősz/tél


InStyle: A saját kreációidban mit tartasz a leginkább szerethetőnek?
Napsugar von Bittera: Kizárólag testbarát, természetes anyagokkal dolgozunk, sok-sok zipzárat használunk. A szőrt Norvégiából, a bőrt Olaszországból rendeljük – onnan, ahonnan egyébként a Prada is. A márka védjegye a lézervágásba öntött szimbolika: nálunk minden mintának üzenete van, az inspirációs forrásaink pedig az univerzumtól az Alien-filmeken át a csillagrendszerig mindenre kiterjednek. Mindezek mellett jelen van a kollekcióinkban az erős drámaiság is.
InStyle: Milyen nőknek tervezel?
Napsugar von Bittera: Intelligens nőknek, akik értik a világot. Fontos, hogy jól érezzék magukat a ruháinkban. Hiszek abban, hogy a ruha a második bőrünkként funkcionál, a testünk kiterjesztése, és nem mindegy, hogy mit kommunikálunk a segítségével. Szeretném, ha ez a vásárlóimnak is fontos lenne.
 Napsugar von Bittera 2013-14. ősz/tél
Napsugar von Bittera 2013-14. ősz/tél


InStyle: A nemzetközi hírességek közül kiken tudnád a leginkább elképzelni a keációidat?
Napsugar von Bittera: Michelle Harper, Tilda Swinton, Cate Blanchett, Julija Timosenko, Rachel Weisz, Diane Kruger, Kate Lanphear, Daphne Groeneveld, Jada Pinkett Smith, de Nicole Kidmant sem utasítanánk vissza (nevet – a szerk.).
InStyle: Kik a példaképeid?
Napsugar von Bittera: A dizájnerek közül Hussein Chalayan munkássága nagy hatással van rám csakúgy, mint Roberto Capuccié. És ne felejtsük ki Miuccia Pradát sem, aki friss fuvallatot hozott a divatba azáltal, hogy elrugaszkodott a klasszikus szépségideáltól, és a csúnyát kiáltotta ki gyönyörűnek. Lenyűgöz a Balmain kézművessége és rock&roll stílusa is – a kezdet kezdetén egyébként néhány kritikus a Balmain kistestvérének kiáltott ki minket.
 Napsugar von Bittera 2013-14. ősz/tél
Napsugar von Bittera 2013-14. ősz/tél


InStyle: Mesélnél kicsit az aktuális, őszi-téli kollekciódról?
Napsugar von Bittera: Az idei szezon legnagyobb innovációja nálunk a galvolézer használata. A kollekció imidzsdarabja egy hosszú, szűk fazonú lézervágott bőrruha, amely tulajdonképpen az elmúlt húsz év gondolatiságát tartalmazza szimbólumokba rendezve. Nagyon aprólékosan kidolgozott darabról van szó, amelybe Gigertől a futurizmusig és a naprendszerig mindent belekomponáltunk, ami a márkára jellemző. A kollekció színskáláját a tahiti gyöngyök inspirálták, és a bőr mellett kézzel festett kasmírt és a legjobb minőségű szőröket használtunk.
InStyle: Jól gondoljuk, hogy a bőr a későbbiekben is meghatározó alapanyaga lesz a kollekcióidnak?
Napsugar von Bittera: Egészen biztosan. Amióta az eszemet tudom, vonzódom a bőrhöz, úgy érzem, lelkileg is ez áll hozzám a legközelebb. Az egyik legősibb, legtermészetesebb anyagról van szó: már az ősember is ezt használta, és azóta állandóan jelen van, a legnagyobb divatházak kínálatában is. Ráadásul minden szezonban meg lehet újulni vele. Állandóan kísérletezünk például a felületmanipulációval, ennek segítségével mindenféle vegyi eljárás nélkül tudunk új mintákat létrehozni, akár háromdimenziósakat is, mint az őszi-téli kollekciónkban is látható. Szeretem ütköztetni a stílusokat is, összegyúrni a klasszikust a modernnel és a futurizmussal, és ezáltal újszerű parafrázist létrehozni.
 Napsugar von Bittera 2013-14. ősz/tél
Napsugar von Bittera 2013-14. ősz/tél


InStyle: Hogyan jellemeznéd öt szóban a Napsugar von Bittera márkát?
Napsugar von Bittera: Innováció, lélek, luxus, szimbolika, nőiesség. És plusz egy: humor.
InStyle: Min dolgozol jelenleg?
Napsugar von Bittera: Gondolatban már a 2014-15-ös őszi-téli kollekciómon. A terveink szerint elkészítjük a világ első érző bőrkabátját, amely ugyanolyan multifunkcionális társ, már-már családtag lehet a hétköznapokban, mint egy mobiltelefon. Mindezek mellett másik nagy szenvedélyemre, a jelmeztervezésre is szeretnék időt szakítani: két kortársbalett-előadás jelmezeinek megalkotására is felkértek erre a szezonra, és boldogan mondtam igent.
 Napsugar von Bittera 2013-14. ősz/tél
Napsugar von Bittera 2013-14. ősz/tél

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

Ez a 15 legjobb mikrobiom-helyreállító étel: azt is mutatjuk, miket kerülj beleid egészségének érdekében!

Az egészséges bélrendszer támogatja az immunrendszert és segít megelőzni a betegségeket. Cikkünkben mikrobiom-helyreállító és -tápláló élelmiszereket mutatunk, amiket érdemes gyakran fogyasztanod!

Kép
Stílus

Katie Holmes bemutatja: ha idén tavasszal csak egy új cipőt vennél, akkor ez legyen az

Katie Holmes is ebben a tavaszi cipőtrendben látta meg a fantáziát!

Kép
Életmód

6 zseniális film, ami nagyot ütött, de senki nem akarná soha újranézni

Ezek a filmek annyira durvák, kegyetlenek és sokkolóak, hogy egynél többször senki nem bírja őket megnézni.

Kép
Életmód

Ez a néhány ezer forintos eszköz forradalmasította a reggeli hajrutinom: nincs több lelapult, elaludt frizura!

Most 3 olyan szuper hajformázó eszközt mutatunk, amikkel bármilyen hajtrendet elkészíthetsz pillanatok alatt: legyen szó hullámokról, loknikról vagy szög egyenes frizurákról!

Kép
Életmód

3 fontos lecke, amit a Szívek Szállodája tanított nekünk a szerelemről

Akár a #TeamDean, a #TeamJess vagy a #TeamLogan csapatot erősíted, a Szívek szállodája Rory-jának kapcsolataiból mindenképpen sok fontos leckét kaptunk a szerelemről!

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!