(F)elfedjük az igazságot - nagy korrektor TESZT

(F)elfedjük az igazságot - nagy korrektor TESZT
Forrás: Hámori Zsófia

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

Ha egy neszesszerkatasztrófa során csak egy terméket menthetnék meg a pusztulástól, a korrektor lenne az. Cicaszemek nélkül még csak-csak elboldogul az ember, de a bőrhibák elfedéséről nem szívesen mondanék le.

A cikk támogatója a Notino

Abban tehát remélem egyetértünk, hogy a korrektor elengedhetetlen kellék, az viszont, hogy milyet érdemes venni, már nehezebb kérdés, hiszen ma már számtalan állag, applikátor és kiszerelés elérhető a piacon.

Teszteltünk pár verziót a Notino kínálatából, elmondjuk mire jutottunk.

A svájci bicska

A Catrice Allround korrektor palettája 5 egységet tartalmaz, ami a legtöbb alapproblémára megoldást nyújt. A zöld szín a pirosas foltok, gyulladt bőr ellensúlyozására szolgál, én vékony rétegben az orrom tövében lévő hajszálerekre vittem fel és valóban segített semlegesebb színt elérni. A narancsos blokk a szem alatti sötét karikák kiegyenlítésére való, ezzel azonban érdemes csínján bánni. A viszonylag erős szín valóban elfedi a szürkés foltokat, viszont könnyű túlzásba vinni az adagolását, a vöröslő szemek pedig legalább annyira rosszul mutatnak, mint az eredeti karikák. A paletta 3 maradék egysége klasszikus korrektorként funkcionál, világos, közepes és sötétebb árnyalatban.

A kompakt kis termék összességében nagyon hasznos, univerzális megoldást kínál, az egyetlen hibája, hogy az állaga nem elég krémes, ami kicsit megnehezíti az adagolást és a felvitelt.

Kép
forrás: Hámori Zsófia

Applikátorok harca

Az applikátoros korrektorok mindig is a személyes kedvenceim voltak, ennél praktikusabbnak talán csak az ecsetes verziókat tartom. Szerintem nagy segítség, hogy az applikátorok feje úgy van kialakítva, hogy kényelmesen beférjen az arc mélyebben ülő részeire, mint a szemzug vagy az orrcimpa hajlata. Nem mindegy azonban, hogy milyen méretű az applikátor és mennyi rugalmasságot enged a szivacsos fej. A Bourjois Radiance Reveal apró méretének köszönhetően kényelmesen elfér a legkisebb táskában is, ugyanakkor kevésbé áll kézre mint a Catrice Liquid Camouflage hosszabb, de kezelhetőbb verziója. Előbbi szivacsa kevesebb festék felvételére alkalmas és meglehetősen merev, utóbbi állagában és használatában is kellemesebb. Mindkét korrektor valóban 100%-os fedést biztosít, de az olcsóbb árkategóriát képviselő Catrice terméke krémesebb állagú, emiatt könnyebb eldolgozni, a Bourjois ugyanakkor több óra után sem szárítja ki a bőrt, vagy ül be a ráncokba.

Kép
forrás: Hámori Zsófia

Tubusba zárva

Számomra a tubus mindig is inkább az alapozóval volt egyenlő, ezért is lepődtem meg a Clarins Instant Concealer formátumán, kétszer is meg kellett néznem, hogy biztosan jó terméket tartok a kezemben. Téged viszont ne zavarjon meg a külső, valóban korrektorról van szó, ráadásul kifejezetten jóról. A tubus csőre segít a festék finom adagolásában, az ujjbegy segítségével pedig apró pötyögtető mozdulatokkal (mint ahogy az alapozót is felviszed) könnyű elegyengetni a szükséges helyeken. A kellemes textúrájú festék nem csak egységesíti, de világosítja is a bőrt, ami a szem alatti részen alkalmazva hatékonyan nyitja ki a tekintetet.

Kép
forrás: Hámori Zsófia

Egy kis extra

A NYX Wonder Stickje nem tartozik a klasszikus korrektorok közé, de a bázis smink készítésekor hasznos kiegészítés lehet. A kétoldalú stift világosabb vége finom fényű highlighterként működik, a sötétebb pedig az arc kontúrozására szolgál.

És te milyen korrektorra esküszöl? 
Paletta
Applikátoros
Tubusos
Stiftes
Nem használok korrektort
Megosztom az eredményt

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Életmód

A petrezselyem 7 jótékony hatása: védi a szívet, erősíti az immunrendszert, és rákellenes hatása is van

Alapvetően nem úgy szoktunk tekinteni a petrezselyemre és a szárára, mint értékes vitaminforrásra, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a szív egészségére van rendkívüli hatása, de bizony rákellenes tulajdonsáságról is ismert.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 6 izgalmas magyar filmes és színházi arc, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő filmes és színházi alakot!

Kép
Életmód

Nagy hatással lesz az emberekre ez az áprilisi égbolti jelenség: ezt érdemes tudni a rózsaszín holdról!

Különleges erőkre lehetsz figyelmes április 24-én, ugyanis ekkor lesz látható a rózsaszín hold. De mit is jelent ez? Mutatjuk!

Kép
Stílus

Tuti vételek! 10 kihagyhatatlan tavaszi ruhadarab 20 ezer forint alatt

Ezek között a tavaszi ruhák között szinte biztos, hogy találsz majd kedvedre valót.

Kép
Shopping

Több ezer vásárló esküszik erre a kevesebb mint 4 ezer forintos francia krémre - Sarah Jessica Parker is hű használója hosszú évek óta!

Megtaláltuk az igazit az érzékeny bőrűek számára! Kiváló ekcéma, szárazság és irritáció kezelésére is ez a francia krém!

Kép
Sztárok

Jake Gyllenhaal izmosabb, mint valaha: mutatjuk a legszexibb fotóit

Jake Gyllenhaal kocka hasáról nem tudjuk levenni a szemünket legújabb filmjében, de nem ez az első ilyen alakalom, mutatjuk a színész eddigi legvonzóbb szerepeit!