Nem Diana és Károly az egyetlen! Minden idők 10 legszomorúbb királyi házassága

Nem Diana és Károly az egyetlen! Minden idők 10 legszomorúbb királyi házassága
Forrás: David Levenson/Getty Images

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Facebook
Twitter
Pinterest

A történelem során sajnos nem egy rémesen rossz és szomorúan végződő királyi házasság köttetett.

A királyi házasságokat talán a mesék miatt hajlamosak vagyunk még mindig túlidealizálni, még annak ellenére is, hogy a történelemórákon rengeteget tanultunk arról, hogy az elmúlt évszázadokban mennyi vérfertőző, sokszor katasztrófába torkolló frigy kötetett született - hol érdekből, hol pedig a testi vágyak és a szív szavát követve.
A történelem során minden túlzás nélkül a legtöbb nász eleve elrendelt volt. Az uralkodó családok sokszor az idősebb befolyásos rokonokra illetve a tanácsadókra támaszkodtak azzal kapcsolatban, hogy politikai, szövetségi és más érdekek által szült szempontból is megfelelő házastársat találjanak gyermeküknek. A szerelem mondhatni ismeretlen fogalom volt, és az érzelmi kötelékek annyira elenyészők voltak ezen kapcsolatokban, hogy kicsit sem meglepő az, hogy annyi mellékes románc és törvényen kívüli gyermek született, a szomorú gyilkosságokról nem is beszélve. A királyi házasságok tehát messze nem voltak annyira álomszerűen fényesek és boldogok, mint ahogy azt elsőre gondolnánk, sőt mi több, némelyik maga volt a rémálom. És bár az utókor leginkább csak VIII. Henrik rémes hat frigyéről beszél mindig, a jelenkorban pedig Diana és Károly jut eszünkbe, ennél jóval több volt!

Kattints tovább és mesélünk 10 olyan királyi házasságról, ami sajnos nem a boldogtalan véget ért!

Galéria / 10 kép

Minden idők 10 legszomorúbb királyi házassága

Megnézem a galériát

És vajon miért végződött minden idők egyik legtöbb figyelmet kapott tündérmeséje annyira rosszul? Mik voltak azok a jelek, amik sokak szerint előrevetítették a legrosszabb befejezést?! Kattints tovább és mesélünk egy kicsit Diana és Károly esküvőjéről!

Galéria / 10 kép

10 érdekesség Diana és Károly esküvőjéről

Megnézem a galériát

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Kép
Sztárok

A meleg sztárpár igazi gyerekbirodalommá varázsolta otthonát - itt neveli gyerekeit Jesse Tyler Ferguson és férje!

A színész házaspár egy gyönyörű Los Angeles-i házban neveli két gyermekét, akik ugyan még csak totyogók, de Jesse és Justin már most olyan birodalmat rendezett be nekik, amit mindannyian megirigyelnénk!

Kép
Sztárok

Judy Garland boncolási eredménye csontig hatol! 10 sokkoló dolgok sztárok halotti anyakönyvi kivonatából

Rejtélyes halálok, kegyetlen gyilkosságok... Megmutatjuk mi állt a hollywoodi sztárok boncolási jegyzőkönyvében és halotti anyakönyvi kivonatában!

Kép
Sztárok

Láttad már? Ez a jóképű, 27 éves srác Bob Marley unokája - fotó

Bob Marley unokája, Skip Marley feltűnik a legenda életéről forgatott filmben is!

Kép
Életmód

24 megkerülhetetlen sci-fi, amit látnod kell

Végre megérkezett a mozikba a Dűne: Második rész, de ha valaki szereti a sci-fi műfaját, ezeket a klasszikusokat is mindig érdemes újranézni.

Kép
Életmód

Hány óra alvásra van szükséged? Csillagjegyed erre is hatással van!

Gondoltad volna, hogy a csillagjegyed még arra is hatással van, mekkora az alvásigényed? Pedig így van! Nézd csak meg, neked hány óra pihenésre van szükséged ahhoz, hogy kipihenten ébredj és hosszú távon is megőrizhesd az egészséged!

Kép
Életmód

4 csillagjegy, akinek az élete hatalmas változást vesz 2024-ben a kínai asztrológia szerint

A kínai asztrológia szerint ez vár 2024-ben a 12 kínai állatjegy szülötteire!