Gyümölcspornó és abortusztámogatás: kár, hogy egyik sem Miley Cyrus ötlete

miley cyrus,black mirror,she is coming,lopás
Forrás: Instagram

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Miley Cyrus néhány napja posztolt egy egyébként elég cool képet, illetve egy irtó vad és szexi videót Instagramjára. Egy a bibi: mindkét ötletet egy az egyben független művészektől csórta.

Miley Cyrus az ominózus fotón egy tortát nyal éppen, amelyre az Abortion is healthcare (vagyis az "abortusz egészségvédelem") felirat olvasható. A kép egyébként a Don't fuck with my freedom, vagyis a Ne b@szakodj a szabadságommal nevű projektet hivatott reklámozni, amely Miley Happy Hippie szervezete, a Planned Parenthood (ez egy olyan nonprofit szervezet, amely többek között szexuális felvilágosítással folgalkozik, illetve klinikáin abortuszt is végeznek, emellett pedig segítik a tudatos és tervezett szülővé válást) és a Marc Jacobs márka kollaborációja.

miley cyrus,lopás,abortusz
forrás: Instagram

A kollaboráció eredménye a limitált kiadású rózsaszín kapucnis pulóver Miley képével, amelyeknek bevételei a Planned Parenthood és Miley fiatalokat segítő szervezete kapja, így harcolnak azért, hogy minden esetben az egyén döntése lehessen, hogy vállal-e, és ha igen, mikor vállal gyereket.

A hoodie itt megvásárolható, 175 dollárba kerül.
forrás: marcjabos.com
A hoodie itt megvásárolható, 175 dollárba kerül.

Az eredeti alkotó kiakadt

Tehát a kép nagyon menő, csak éppen az a bibi, hogy gyakorlatilag a @thesweetfeminist nevű Instagram művész egyik alkotása látható a képen, mindenféle hivatkozás nélkül. Becca Rea-Holloway feminista üzeneteket ír tortákra és kekszekre, a Miley által nyalogatott darab például 2018 májusa óta van kinn Instagram oldalán. Az alkotó természetesen nagyon dühös, hiszen szellemi termékét tulajdonították el. Egyébként nemcsak ő volt mérges, elég sok kommentelő is jelezte Miley oldalán, hogy nagyon nincs rendben, hogy mindenféle forrásmegjelölés nélkül használja a képet. Azóta már tagelték a @thesweetfeministet a fotón.

miley cyrus,abortusz,lopás
forrás: Instagram
Az eredeti alkotás 2018-ból

Gyümölcspornó

Ezzel gyakorlatilag párhuzamosan egy másik ügy is robbant - Miley új EP-je, a She is coming promózásához olyan videókat készítettek, amelyeken az énekesnő félbevágott gyümölcsökben turkál oly módon, mintha azok női nemi szervek lennének. Pont úgy, ahogy azt a Stephanie Sarley nevű művész is csinálja gyümölcspornó tematikájú Instagram oldalán (és egyébként művészi munkásságában) évek óta.

Az énekesnő egyébként bocsánatot kért, de egyelőre csak a tortás kép miatt. Amint írta, az interneten látták a képet, nagyon megtetszett nekik, de nem ismerték a forrást.

gyümöcspornó
forrás: Instagram
Miley videójából egy képkocka

Véletlen hasonlóság volna? Aligha. Stephanie művészetének rajongói és persze maga az alkotó is felháborodott ezen az egészen - és nem is annyira Miley miatt, hiszen valószínűsíthető, hogy nem ő volt a lopás szellemi anyja, hanem azon a gyakorlaton, hogy a nagyvállalatok gyakorlatilag bármit megengedhetnek maguknak, és sokszor használják jogtalanul kis független művészek szellemi termékeit, hogy aztán nagyot kaszáljanak.

Kép
forrás: Instagram

Mit gondoltok, jogosan háborodtak fel a független alkotók?

Igen! Biztos, hogy néhány perc alatt ki lehetett volna nyomozni, hogy ki a szuper ötletek gazdája.
Nehéz ügy a szellemi tulajdon védelme az internet korában...

Miley újra a csúcson

Ettől függetlenül persze nagyon örülünk annak, hogy Miely Cyrus végre megtalálta önmagát és a boldogságot. A She is Coming egyébként remek EP lett (egy trilógia első darabja ez), az ő főszereplésével készült Black Mirror rész, a Rachel, Jack and Ashley Too is népszerű, nem beszélve arról, hogy ő és Liam Hemsworth nemrég össze is házasodtak.

Galéria / 6 kép

Miley Cyrus és Liam Hemsworth esküvője képekben

Megnézem a galériát

Galéria / 5 kép

Még több cuki kép Miley Cyrus és Liam Hemsworth esküvőjéről

Megnézem a galériát

Menő az esküvő?

Mostanában mintha egyre több celebritás kötne házasságot, akár fiatalon, akár rövid együttjárás után (ahogy tette azt Priyanka Chopra és Nick Jonas is). Most egy újabb pár kelt egybe kevesebb, mint egy év után!

Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 7 izgalmas magyar zenész, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő zenei alakot!

Kép
Életmód

Vajon te vagy az? 3 csillagjegy, aki utálni fogja az áprilisi telihold hatását

Ezek a csillagjegyek nem fognak örülni az áprilisi teliholdnak!

Kép
Szépség

Figyelmeztet a bőrgyógyász: Hajnövesztő étrend-kiegészítők, amik egy fillért sem érnek - sőt, még árthatsz is velük a testednek!

Dr. Luke Maxfield bőrgyógyász lerántotta a leplet a népszerű hajnövesztő kapszulák összetevőiről!

Kép
Szépség

Hogyan használjuk helyesen a fátyolmaszkot? Íme a legjobb tippek zsíros, pattanásos és dehidratált bőrre

A fátyolmaszkok világában sok az opció, és nem minden termék felel meg minden bőrtípusnak. Abban a helyzetben vagy, hogy zsíros, pattanásra hajlamos vagy kiszáradt bőrrel küzdesz? Akkor itt az ideje, hogy felfedezd a fátyolmaszkok erejét!

Kép
Sztárok

Négy hét alatt 33 kilót fogyott! Hírességek bizarr (és kifejezetten egészségtelen) diétái, amiket egy film kedvéért vállaltak be

Egy szerepért mindent? A sztárokat még a legszürreálisabb diéták sem rettentik el attól, hogy a lehető leghitelesebben hozzák a rájuk osztott szerepet.

Kép
Sztárok

Nők milliói értenek egyet! Margot Robbie elárulta, szerinte ki a filmtörténet legszexibb pasija!

Margot Robbie elárulta, hogy ki az ő filmes szerelme, mi pedig tökéletesen egyetértünk vele!