Mihalik Enikő a 2014-es Victoria's Secret show-n – exkluzív interjú

Mihalik Enikő a 2014-es Victoria's Secret show-n – exkluzív interjú

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Ez a nap is eljött: másodszor – ezúttal ráadásul két szettben – vonulhatott végig a Victoria's Secret londoni bemutatóján Mihalik Enikő, a Visage Models büszkesége olyan angyallányok társaságában, mint Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Candice Swanepoel, Doutzen Kroes vagy Karlie Kloss. Interjú: Ágh Marina.


A magyar topmodellel még októberben, a Central European Fashion Days hétvégéjén készítettünk exkluzív interjút. Enikő részletesen mesélt arról, hogyan edz és mit eszik azért, hogy topformába hozza magát, de elképesztő cipőgyűjteményének rejtelmeibe is beavatott minket. Olvassátok!

Az edzésterv


 Mihalik Enikő a 2014-es Victoria's Secret show-n
Mihalik Enikő a 2014-es Victoria's Secret show-n


InStyle.hu: Fantasztikusan nézel ki. Mesélnél a „nagy titokról”?
Mihalik Enikő: Köszönöm, rengeteget edzek mostanában egy új személyi edzővel, és szerencsére meg is van az eredménye. Heather testépítő, nemrég költözött Kanadából New Yorkba, és úgy érzem, hogy a személyében végre megtaláltam a tökéletes edzőt. Korábban is sok emberrel dolgoztam együtt, köztük Heidi Klum vagy más Victoria's Secret modellek edzőivel, de Heather az első, akinél azt érzem, hogy pontosan tudja, mit szeretnék, tisztában van a céljaimmal és az igényeimmel. Teljesen más módszerrel dolgozik, mint amit korábban megszoktam, például nagy örömömre többé nem kell súlyzókat a kezembe vennem, sőt, konkrétan megtiltotta.
Még több fotó: Instagram.com/mreniko
InStyle.hu: Miből áll a módszere?
Mihalik Enikő: Teljesen személyre szabott, tudományos alapokon nyugvó módszert alkalmaz, amelynek a megfelelő táplálkozás és a mozgás a fő pillérei. Heather nagyon magasan képzett szakember, aki figyelembe veszi az életmódomat, a testem igényeit és biológiai sajátosságait. Szigorú diétára fogott: napi ötször, megadott időpontokban, a vércukorszintemet is figyelembe véve ehetek különböző kódú ételeket (1-5-ig kódolva), amelyeket általában én magam főzök meg előre otthon. Ez azért is fontos, mert rengeteget utazom: most például Koppenhágában, a barátomnál voltam négy napig, ahol lefőztem magamnak előre az adagokat, mert onnan Párizsba utaztam, ahol nem volt lehetőségem arra, hogy főzzek, így viszont csak elő kellett vennem a hűtőből az előre elkészített ételt. Itt, Budapesten pedig épp anyukámat várom, aki este hozza nekem Békéscsabáról a frissen elkészített csirkelevest és a fokhagymás, grillezett csirkemellet.
 Mihalik Enikő a 2014-es Victoria's Secret show-n
Mihalik Enikő a 2014-es Victoria's Secret show-n


InStyle.hu: Akkor a csabai kolbász most végképp kizárva?
Mihalik Enikő: Sajnos igen. Azt szoktam mondani, hogy ezeket az ételeket én már csak szagolni fogom mostantól. (Nevet.)
És mi a helyzet az edzéstervvel? Még mindig a pilates, a spinning és a futás a kedvenc?
Mihalik Enikő: Imádom mindegyiket, de Heather sajnos ezeket is megtiltotta: havonta egy pilatest engedélyezett és a kevéske futás idejét és mennyiségét is ő jelöli ki nekem. A napi edzéstervem nagyon intenzív, bárhol elvégezhető gyakorlatokból áll, általában 15-30 kitörésből, felugrásból és hasonló alapmozgásokból, amelyeket aztán 3-4-szer ismétlünk, és nagyjából 45 perc alatt készen is vagyunk az edzéssel. Az egyik nap csak lábra, a másik nap hasra, harmadik nap karra, aztán teljes testre dolgozunk. Hihetetlenül intenzív és nagyon látványos eredményeket lehet így elérni.
InStyle.hu: Tervezed, hogy ez mostantól életforma lesz nálad?
Mihalik Enikő: Valamennyire mindenképp, de a cél elérése után azért lazíthatok kicsit rajta és több mindent ehetek, mint most.

A stílus


 Mihalik Enikő street style
Mihalik Enikő street style


InStyle.hu: Térjünk át a stílusodra. Milyen ruhákban érzed igazán jól magad?
Mihalik Enikő: Szeretek lazán és egyszerűen felöltözni, leginkább a kiegészítőkre fektetek hangsúlyt és azokból szoktam inkább minőséget, örök darabokat vásárolni. Mostanában kezdek amúgy önmagamra találni az öltözködésben is. Egyre jobban tetszik a 90-es évek stílusa: sportos nadrágok, pulcsik, farmer, de rendezvényekre természetesen nőiesebben öltözködöm, olyankor jöhet a magas sarkú.

EZT VISELTE MIHALIK ENIKŐ A VICTORIA’S SECRET AFTERPARTIN - KATTINTS!


InStyle.hu: Láttuk az Instagramon az elképesztő cipőgyűjteményedet. Mesélnél róla kicsit bővebben?
Mihalik Enikő: Valamelyik nap szortíroztam és rájöttem, hogy hiába van rengeteg cipőm, ruhám, szinte alig vannak alapdarabjaim. Csillogó, lila, rikító cuccaim annál inkább. Őrület, de egyszerűen nem találtam a sok cipő között egy pár sima fekete magas sarkút.
InStyle.hu: Mire vagy a legbüszkébb a gardróbodból?
Mihalik Enikő: Néhány éve vásároltam egy Yves Saint Laurent bőrbodyt. A kifutón láttam meg, Caroline Trentini viselte és szerelem volt első látásra. Azonnal betelefonáltam az üzletbe, hogy előrendeljek belőle. Biztos vagyok abban, hogy 30 év múlva a sokszorosát éri majd, annyira különleges, gyönyörű, tipikus vintage darab.
 A szóban forgó bőrbody Caroline Trentinin 2009-vől
A szóban forgó bőrbody Caroline Trentinin 2009-vől


InStyle.hu: Rengeteg ruhád van – mennyire tartasz rendet közöttük?
Mihalik Enikő: Nagyon vigyázok mindenre, hihetetlenül precíz vagyok. Utálok takarítani, ezért van bejárónőm, de a ruháimat saját magam mosom és én is tartok rendet közöttük. Van olyan nap, hogy egy órán át rendezgetem a pólóimat.
InStyle.hu: Hogyan választod ki reggelente, mit veszel fel?
Mihalik Enikő: Erre van már egy-két bevált módszerem: ha felveszek egy szettet, amiben jól érzem magam, akkor azt lefotózom és egy külön mappában tárolom a telefonomban, hogy máskor, ha sokáig gondolkozom az outfitemen, csak átlapozzam, hogy ihletet merítsek aznapra. De van olyan is, hogy úgy ébredek, hogy farmerszoknyát szeretnék viselni. Ilyenkor rákeresek a neten arra, hogy mivel érdemes viselni és aztán csak előkeresem a szekrényből a megfelelő ruhadarabokat. Szinte nincs olyan típusú ruha, ami nem található meg a gardróbomban.

MIHALIK ENIKŐ AZ INSTYLE OLVASÓK KÉRDÉSEIRE VÁLASZOL – VIDEÓ


InStyle.hu: Mit csinálsz a megunt ruháiddal?
Mihalik Enikő: Sokszor adom oda jótékonysági célra, de a barátnőim is szoktak örülni annak, ha épp megunok valamit és továbbadom nekik.
InStyle.hu: A tervezők közül kik a kedvenceid?
Mihalik Enikő: Jó barátnőm, Szegedi Kata ruháit nagyon szeretem viselni, és a Nanushka, a USE unused és Anh Tuan kreációit is ismerem és szeretem. Egyébként Givenchy- és Kenzo-rajongó lettem az utóbbi években.
a Dsquared2 tervezőivel, Dean és Dan Catennel jelentem meg legutóbb, és ők adták a ruhát, szinte végig velük voltam, ami nagy biztonságérzetet adott.
 A 2014-es cannes-i amfAR gálán a Dsquared2 tervezőivel, Dean és Dan Catennel
A 2014-es cannes-i amfAR gálán a Dsquared2 tervezőivel, Dean és Dan Catennel


InStyle.hu: Ez azt jelenti, hogy a partikban elvárt „small talk” nem az erősséged?
Mihalik Enikő: Egyáltalán nem. (Nevet.) A hátamon is feláll a szőr a koktélozgatós, körbejárós, ismerkedős partiktól. Ilyenkor általában kiválasztok egy-két ismerőst és végig velük vagyok, hogy megússzam a felszínes csevegéseket.

A jövő


InStyle.hu: Ha jól számoljuk, már több mint 10 éve modellkedsz. Korábban hogyan képzelted el a jövődet?
Mihalik Enikő: Tanítónő szerettem volna lenni. Az volt a tervem, hogy a gimi után tanítóképző főiskolára megyek. Akkoriban nagyon jól kijöttem a gyerekekkel, ma már, így felnőttfejjel kicsit másképp látom őket és nyilván ők is engem.
InStyle.hu: És mik a terveid most, a világ egyik legkeresettebb topmodelljeként?
Mihalik Enikő: Az biztos, hogy New Yorkban maradok még pár évig és addig szeretnék modellkedni, amíg tudok. Szerencsére egyelőre nem is fenyeget a veszélye annak, hogy abbahagyjam.
Mercedes-Benz Fashion Week Fall 2008 - Naeem Khan - Runway
Mercedes-Benz Fashion Week Fall 2008 - Naeem Khan - Runway


InStyle.hu: Tervezed, hogy később hazaköltözöl vagy úgy érzed, hogy már sosem tudnál Magyarországon élni?
Mihalik Enikő: Most úgy érzem, hogy nem szeretnék New Yorkban maradni, de haza sem szeretnék jönni. Valahol a kettő között kötök majd kompromisszumot szerintem.
InStyle.hu: Van még olyan célod a modellszakmában, ami nem teljesült?
Mihalik Enikő: Persze, rengeteg dolog van, amit még szeretnék megvalósítani és fontosnak is tartom, hogy céljaim legyenek, hogy olyan munkám legyen, ami motivál, amiben teljesíteni szeretnék, ami érdekel. Konkrétumokat babonából inkább nem mondanék.
Nem is kellett. Akkor már sejtettük, hogy valamire nagyon készül, és tessék: nem sokkal később érkezett a hír, hogy bekerült a Victoria's Secret álomcsapatába. A december 2-ai show képeit elnézve pedig nem is kérdés, hogy megérte a kitartás és az önfegyelem: Mihalik Enikő volt a bemutató egyik legfényesebben csillogó angyala. Elfogultsággal és anélkül is.

Interjú: Ágh Marina

 Minden fotó innen: Europress
Minden fotó innen: Europress


ÍGY EDZENEK A SHOW-RA A VICTORIA’S SECRET MODELLEK - KATTINTS!

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

6 zseniális film, ami nagyot ütött, de senki nem akarná soha újranézni

Ezek a filmek annyira durvák, kegyetlenek és sokkolóak, hogy egynél többször senki nem bírja őket megnézni.

Kép
Életmód

Ez a néhány ezer forintos eszköz forradalmasította a reggeli hajrutinom: nincs több lelapult, elaludt frizura!

Most 3 olyan szuper hajformázó eszközt mutatunk, amikkel bármilyen hajtrendet elkészíthetsz pillanatok alatt: legyen szó hullámokról, loknikról vagy szög egyenes frizurákról!

Kép
Életmód

3 fontos lecke, amit a Szívek Szállodája tanított nekünk a szerelemről

Akár a #TeamDean, a #TeamJess vagy a #TeamLogan csapatot erősíted, a Szívek szállodája Rory-jának kapcsolataiból mindenképpen sok fontos leckét kaptunk a szerelemről!

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!

Kép
Életmód

Ezeket próbáld ki reggel: 9 étel, ami nagyobb energialöketet ad, mint a kávé

Oké, talán a reggeli kávét nem kell velük kiváltanod, de napközben sokat segíthetnek.

Kép
Sztárok

Újabb baleset! Chris Pratt komolyan megsérült legújabb filmjének forgatásán, maga osztott meg fotót az állapotáról

Chris Pratt tegnap megsérült a Mercy 4. forgatási napján! Lehet csúszni fog a premier?