Ez az oka annak, miért ugat meg a kutyád egyes embereket - Míg másokra rá sem hederít

kutya, ugatás
Forrás: Matt Nelson on Unsplash

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Neked is feltűnt már, hogy az egyébként nyugodt és barátságos kutyád bizonyos embereket szinte folyton megugat? Valójában több oka is lehet ennek!

Ami ismeretlen, az ijesztő

Az egyik leggyakoribb oka annak, hogy a kutyák bizonyos embereket megugatnak, az az, hogy ismeretlen helyzettel állnak szemben. Amikor például egy kutya nem volt megfelelően szocializálva, mert állatmenhelyen nőtt fel, az idegen emberekkel való találkozás számára teljesen új szagokat és látványt jelent - ami bizony fenyegetően hat rá. De még ha erre oda is figyel a gazdi, bizonyos helyzetek, amelyeket először él át, ijesztőnek tűnnek egy kutyának. Ilyen például az, ha először szálltok tömegközlekedési eszközre, vagy először találkozik lovakkal.

Rémisztőnek vélt tulajdonságok

Vannak olyan külső tulajdonságok, amelyek egy kutya számára vészjóslónak tűnhetnek. Ilyen lehet egy szakállas férfi, egy rendkívül magas ember, vagy akár egy hatalmas kalap is. De szintén ebbe a kategóriába tartozhat a mély hang, az erőteljes illatok (például parfüm vagy sampon), vagy a hosszú ideig tartó szemkontaktus is. Ha egy kutya valamelyiket tapasztalja egy számára ismeretlen személytől, rögtön ugatni kezd, mert az ő szemében ez egyet jelent a veszéllyel.

Kép
forrás: Chewy on Unsplash

A rossz emlékek is közbeszólnak

A negatív asszociáció a kutyák körében is létező jelenség. Ha kölyökként rossz tapasztalatai voltak például egy piros pólót viselő személlyel, később is összekötheti ezt a színt és a hasonló megjelenésű embereket a félelemmel. Így amikor valaki kedvesen közelít felé, de a kutyának egy korábbi rossz élményét juttatja eszébe, érthető, hogy védelmező állásba megy át.

Védeni a gazdit

A kutyák nagyon védelmezőek tudnak lenni, pláne a gazdáik iránt. Ha úgy érzik, hogy valaki megpróbál betörni a területükre, vagy veszélyt jelenthet a család számára, ugatással jelzi, hogy jobb, ha kint marad. Nem véletlen, hogy egyes kutyák megugatnak mindenkit az utcán, de ha a gazdi beenged valakit a kertbe, rögtön barátságosabbá válnak.

Jól kiismerik az embereket

Hallottad már azt az állítást, miszerint a kutyák megérzik, ki mennyire jó ember? Egyes kutatások szerint ebben lehet valami, hiszen ezek az állatok képesek kiszagolni bizonyos érzéseket - stresszt, félelmet, szorongást - a testünk hormonjai miatt. Ha ilyet tapasztalnak, ők is kellemetlenül kezdik érezni magukat, amit ugatással és távolságtartással adnak a gazdájuk tudtára. Míg ezzel szemben egy pozitív kisugárzású, nyugodt személy mellett ők is nyitottabbak lesznek.

Olvasd el ezt is!

Olvasnál még a témában? Kattints a galériára!

Galéria / 8 kép

8 dolog, amit az emberek nem, de a kutyák rögtön kiszagolnak

Megnézem a galériát

A JOY Magazin írása.

BrightSide

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Sztárok

Jake Gyllenhaal izmosabb, mint valaha: mutatjuk a legszexibb fotóit

Jake Gyllenhaal kocka hasáról nem tudjuk levenni a szemünket legújabb filmjében, de nem ez az első ilyen alakalom, mutatjuk a színész eddigi legvonzóbb szerepeit!

Kép
Sztárok

Így változott át Tóth Andi az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává - akkor és most fotók!

Tóth Andi 10 évvel azután, hogy 15 évesen feltűnt az X-Faktor színpadán, most a tehetségkutató mentoraként tér vissza! Így változott át az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává!

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 8 izgalmas magyar divattervező, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő alakot!

Kép
Életmód

9 reggeli szokás, ami beindítja a fogyást: néhány apró változtatás meghozza a hatását!

A fogyás sokak számára cél, azonban megvalósítása már jóval nehezebb, mint maga az elhatározás. Néhány kiló leadása azonban nem feltétlenül jelenti a jelenlegi étrend és életmód teljes átalakítását. Valójában néhány apró változtatás a reggeli rutinban már jelentősen segíthet a fogyásban.

Kép
Életmód

4 csillagjegy, akinek különösen szerencsés változást hoz az életébe a most beköszöntött Bika-szezon

A most beköszöntött Bika-szezon jó pár változást hoz a csillagjegyek életébe!

Kép
Szépség

Heti AKCIÓ: 5 kedvezményes árú arcszérum, amit imádnak a vásárlók

Hoztunk most pár olyan kedvezményes arcszérumot, amit a visszajelzések szerint tényleg érdemes kipróbálnod!