A 60 éves sztárt már nyugdíjazta Hollywood a kora miatt, ám Michelle Yeoh bebizonyította, ez nagy hiba volt

A 60 éves sztárt már nyugdíjazta Hollywood a kora miatt, ám Michelle Yeoh bebizonyította, ez nagy hiba volt
Forrás: Getty Images

Promóciók

„A legpontosabb beszámoló Monroe életéről és haláláról” - olvass most bele az Istennő - Marilyn Monroe titkos életei című könyvbe

Facebook
Twitter
Pinterest

Michelle Yeoh az első ázsiai származású színésznő, akit Oscar-díjra jelöltek a legjobb színésznő kategóriájában!

A kínai származású Michelle Yeoh tavaly augusztusban ünnepelte 60. születésnapját. A sztár Malajziában látta meg a napvilágot, és olyan háztartásban nevelkedett, ahol angolul tanították meg írni és beszélni, a kínai nyelv legnagyobb bánatára kimaradt neki. Michelle már kislányként imádott táncolni, amikor a szüleivel együtt az Egyesült Királyságba költöztek, elkezdett Londonban komolyan balettozni tanulni.

Egy gerincsérülés miatt végül nem válhatott profi táncos belőle, így kezdett más művészetek, a film felé fordulni. 1983-ban, mindössze 20 évesen ő lett a Miss Malaysia World szépségverseny első helyezettje, a verseny után pedig először reklámokba hívták szerepelni, majd harcművészeti filmekbe.

Michelle Yeoh színésznő a kora miatt ment nyugdíjba

Michelle Yeoh a kilencvenes évek közepén mutatkozott be Hollywoodban. Első nagy filmje az 1997-ben bemutatott A holnap markában című James Bond-film volt, amiben Pierce Brosnan mellett játszhatott, szerepe szerint ő volt Wai Lin. 2000-ben a Tigris és sárkányban tűnt fel, ebben Yu Shun Lient alakította, 2004-ben az Ezüstsólyomban, 2005-ben az Egy gésa emlékirataiban láthatta a közönség.

A színésznőt az utóbbi években mellőzte Hollywood, 2022-ben azonban őt választották a Minden, mindenhol, mindenkor című film főszerepére, amiért Oscar-jelölést zsebelt be a legjobb színésznő kategóriájában, hamarosan pedig kiderül, megkapja-e az aranyszobrocskát (miközben az idei díjátadó szezonban már egy Golden Globe és egy Screen Actors Guild-díjat meg is nyert). Michelle egy ezzel kapcsolatos interjúban árulta el, eszméletlenül boldog a lehetőségért, ugyanis már kezdte úgy érezni, Hollywood nyugdíjazta, pusztán azért, mert elmúlt 60 éves.

Minél idősebb vagy, a szerepek annál kisebbek. Ahogy mennek fel a számok, úgy szűkülnek a lehetőségek, majd egyszer csak azt veszed észre, hogy egyre jobban perifériára kerülsz

- mondta Michelle Yeoh.

Majd így folytatta:

Az emberek elkezdik mondogatni, hogy nyugdíjba kéne menned, ezt kéne, azt kéne csinálnod. De srácok, nekem ne mondjátok meg, mit csináljak! Én szeretném irányítani azt, amit az életemben irányíthatok.

Végül pedig megjegyezte csípősen:

Elkezdesz olyan forgatókönyveket kapni, amiben a főhős 50-60 éves, majd elmegy a nagy kalandra a nővel, aki a lányod lehetne.

Michelle Yeoh azt szeretné, ha Hollywood észrevenné, hogy a nők, a színésznők 50-60 éves koruk után is ugyanolyan értékesek, mint fiatalabb korukban, több esélyt kellene nekik adni.

ÉS EZT LÁTTAD MÁR?

Galéria / 13 kép

2023-as Oscar-jelölt filmek, amiket már megtalálsz a streaming oldalakon

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

„A legpontosabb beszámoló Monroe életéről és haláláról” - olvass most bele az Istennő - Marilyn Monroe titkos életei című könyvbe

Kép
Életmód

6+1 dolog, amit egy modern és sikeres nő nem csinál már 2023-ban a közösségi médiában

Ma már nemcsak kapcsolattartásra, hanem társ-, és munkakeresésre is a social media platformokat használjuk, ezért egyáltalán nem mindegy, milyen képet alakítasz ki magadról ezeken a felületeken.

Kép
Stílus

A ruha, ami feminista mozgalmak szimbólumává vált! Diane Von Fürstenberg ikonikus darabjáért ma is nők milliói rajonganak - Divatklasszikusok 1. rész

Divatklasszikusok sorozatunkban a divattörténelem legikonikusabb darabjait és történeteit mutatjuk be neked. A mai cikk főszereplője a wrap dress, azaz az átlapolós ruha!

Kép
Stílus

Tuti vételek! 10 tavaszi dzseki 15 ezer forint alatt, amivel nem lőhetsz mellé ebben a szezonban

Régóta egy új dzsekin gondolkozol már? Segítünk most megtalálni a legtutibb darabot!

Kép
Életmód

9 lakberendezési trend, amire a francia nők esküsznek 2023-ban

A francia nők új lakberendezései kincsei között egész szuper tippek lapulnak!

Kép
Stílus

5 egykori gyereksztár, akinek a stílusa rengeteget változott az elmúlt években, évtizedekben

Ezek a csodálatos színésznők a szemünk láttára nőttek fel, nézd meg képeken az átváltozásukat kislányból dívává!