A stylist, aki stílusikont teremtett Michelle Obamából

A stylist, aki stílusikont teremtett Michelle Obamából
Forrás: Meredith Koop - jobbról a második/Bryan Bedder/Getty Images (2019)

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Meredith Koop divatiskolába soha nem járt, mégis egy kötéltáncos kivételes egyensúlyérzékével teremtett stílusikont Michelle Obamából, akinek hangját hallhatóvá, munkáját pedig láthatóvá tette az odaadó gondossággal összeállított outfitjeivel. Ismerjétek meg inspiráló történetét, és kedvenc tervezőit!

Michelle Obama már közel tizenöt esztendeje ragaszkodik a személyéhez, és mindig rajongva beszél róla, azt mondja, a kényelem és az otthon érzését nyújtotta mindannyiuknak függetlenül attól, hogy milyen messze kerültek a városuktól, Chicagótól, ahol először találkoztak, még mielőtt az Amerikai Egyesült Államok első színes bőrű First Ladyje vált volna belőle.

Ő Meredith Koop stílustanácsadó, akinek története bizonyíték arra, hogy amikor egy ajtó bezárul előttünk, kinyílik egy másik, méghozzá egy sokkal szebb és izgalmasabb.

Honnan jött és hová tart?

Olyan történet Meredith Koopé, amiből akár egy filmet is lehetne írni. Meredith a kezdetekben kortárs táncosnak készült, de a kellő önismeret és önbizalom hiányában, elengedte kislánykori álmát, és a Vanderbilt Egyetemen szerezte meg diplomáját. Tanulmányai befejezése után nem találta a helyét a világban, nem tudta, mi tehetné boldoggá. Nashvilleből Chicagóba költözött, ahol jelentkezett egy menő butik, az Ikram asszisztensi pozíciójára, amit elsőre nem ő kapott meg, de a múltból tanulva, most nem adta fel. Addig próbálkozott, amíg az üzlet tulajdonosa, Ikram Goldman stylist végül felvette értékesítési asszisztensnek.

Az első találkozás

Valamikor 2007-ben, egy határozott, de bájos fekete nő tért be az Ikramba, hogy stílustanácsot kérjen egy fontos alkalomra – úgy hívták, Michelle Obama, aki az akkor még szenátor Barack Obama felesége volt, és az elnöki posztért kampányoltak.

Koop és Obama útjai itt találkoztak először, de ekkor még a butik tulajdonosa, Goldman adott tanácsot az ambíciózus, fiatal asszonynak. Mikor azonban 2009-ben first lady lett, Goldman már őt küldte a Fehér Házba, hogy segítsen Obamának az öltözködésben – legyen szó tv-interjúról, jótékonysági vacsoráról vagy egy könnyed teadélutánról Erzsébet királynővel.

llyen még soha korábban nem volt

Mindez annak ellenére történt így, hogy Meredith Koop divatiskolába soha nem járt, nem voltak befolyásos szülei, sem különösebb tapasztalata a divatdiplomáciában vagy a politikai protokollban – és még csak tervrajza sem volt arról, hogy hogyan is kellene kinéznie egy színes bőrű elnökfeleségnek, mert ilyen még soha korábban nem volt. És mégis stílusikont teremtett Michelle Obamából, akit máig a legnépszerűbb first ladyk között jegyeznek.

Megfontoltság, tisztelet, felelősség

Vannak készségek, amik nem taníthatók az iskolapadban. Pontosan ilyen az az ösztönös, finomra hangolt stílusérzék és érzékenység, amellyel Koop felépítette a first lady imázsát. És a kérdésre, amit gyakran feltesznek neki az interjúk során: „Hogyan fejlődött Obama stílusérzéke az évek során?”, színpaletták és sziluettek helyett mindig olyan értékekre hivatkozva válaszol, mint az átgondoltság, tisztelet és felelősség.

Ugyanis szigorú és merev szabályok, előre lefektetett és kidolgozott stílusirányzatok helyett Meredith Koop egy kötéltáncos kivételes egyensúlyérzékével teremtett stílusikont Michelle Obamából, akinek hangját hallhatóvá, erőfeszítéseit pedig láthatóvá tette az odaadó gondossággal összeállított outfitjeivel, amelyek csak annyira lehettek bátrak és kúlok, de sosem túl szexik, sosem túl drágák, hogy ne vonják el a figyelmet a first lady mondanivalójáról. És ez annyira tökéletesen sikerült, hogy amellett, hogy az egykori first lady még mindig Koop ügyfele, az évtized legdinamikusabb duójának is megválasztották kettejüket Amerikában.

Koop a fiatal, leendő tervezők felkutatásának mestere, Michelle Obamát is gyakran öltözteti nagynevű márkák helyett kisebb, ismeretlen dizájnerek ruháiba, akiknek aztán pillanatok alatt beindul az üzlete! Kattints a galériába, és fedezd fel kedvenc tervezőit!

Galéria / 12 kép

Michelle Obama stylistjának kedvenc tervezői, akiket ideje megismerned

Megnézem a galériát
Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Stílus

Gigi Hadid bemutatja: A farmer, ami nélkül a divatos nők nem tudnák túlélni a tavaszt

A farmerek szára idén tavasszal ismét kicsit tágabb irányt vesz, és ami azt illeti elég jól is néz ki!

Kép
Életmód

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.

Kép
Életmód

Hivatalos: Ez minden idők 10 legjobb filmje - több százezer szavazat érkezett!

Ha még nem láttad ezeket, akkor muszáj lesz! Íme minden idők 10 legjobb filmje a nézők szerint!

Kép
Életmód

Ezt teszi a testeddel napi 10 ezer lépés egy éven át: nem fogod elhinni

Michelle King influencer egy éve mindennap 10 000 lépést sétál. Beszámolójából kiderül, jobb-e ez, mint edzeni járni!

Kép
Sztárok

Brad Pitt új barátnője kísértetiesen hasonlít Angelina Jolie-ra - FOTÓ

Bradt Pitt női ideálja most már egyértelmű, ugyanis frissen elvált barátnője kiköpött hasonmása Angelina Jolie-nak!

Kép
Életmód

7 ingyenes mozgásforma, ami fogyaszt és a szív egészségének is jót tesz

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az egészséges életmód, és milyen hatalmas szerepe van az egészségünk megőrzésében a mozgásnak. Persze sokan idő- és pénzhiányra hivatkozva megpróbálják megmagyarázni önmaguknak, hogy pontosan miért nincs idejük mozogni. Nos, van egy rossz hírünk, most olyan mozgásformákat szedtünk össze, amelyek nemcsak ingyenesek, de olyanok is, melyek mindössze fél/egy órát vesznek igénybe.