Megbocsátotta volna, ha felesége elhagyja a Parkinson-kór miatt: Michael J. Fox szívfájdító vallomást tett betegségéről

Megbocsátotta volna, ha felesége elhagyja a Parkinson-kór miatt: Michael J. Fox szívfájdító vallomást tett betegségéről
Forrás: Getty Images

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Facebook
Twitter
Pinterest

Michael J. Fox mindössze 30 éves volt, amikor kiderült, gyógyíthatatlan beteg.

Michael J. Fox nevét világszerte milliók ismerik, több generáció is nagyra tartja a színészt, aki olyan, sokak számára klasszikusnak számító filmekben szerepelt, mint például a Vissza a jövőbe-filmek, a Semmi pánik, a Dupla vagy semmi, a Szerelem a Fehér Házban, a Törjön ki a frász! vagy a Jobb ma egy zsaru, mint holnap kettő. A sztár már nagyon fiatalon tudta, színész szeretne lenni, 16 éves volt, amikor először feltűnt a tévében egy kanadai csatornán, majd 18 évesen Los Angeles-be költözött, hogy felépítse karrierjét. 1982-ben szerepet kapott a Családi kötelékek című vígjátéksorozatban, aminek köszönhetően megismerkedett élete szerelmével, Tracy Pollannel.

Michael J. Fox megértette volna, ha a felesége elhagyja betegsége miatt

Michael J. Fox 1988-ban, 27 évesen vette feleségül álmai nőjét, Tracy-t, ezután pedig visszaköltöztek a sztár szülőhazájába, Kanadába, hogy családot alapítsanak. Négy gyermekük született, Sam Michael 1989-ben, egy ikerpár, Aquinnah és Schuyler 1995-ben, a legkisebb, Esmé pedig 2001-ben.

A színész 1991-ben, mindössze 30 éves korában lesújtó diagnózist kapott orvosaitól, a Doc Hollywood című filmjének forgatása idején tudta meg, Parkinson-kórral küzd. A szakemberek ekkor azt is elmondták neki, állapota folyamatosan romlik majd, a betegség nem gyógyítható, így hamarosan már nem fog tudni színészként dolgozni. Mindez érthető módon lesújtotta, depressziós lett, mérhetetlen fájdalmát pedig igyekezett alkoholba fojtani. Szerencsére 1992-re kilábalt a gödörből, és azóta egyetlen kortyot sem ivott elmondása szerint. Minderről a világ hét éven át semmit nem tudott, Michael J. Fox titkolta az állapotát és küzdelmeit, először 1998-ban beszélt minderről nyilvánosan. „Az volt a legrosszabb, hogy nem tudtam elfogadni, hogy ebből nincs kiút. Úgy éreztem, ebből nem vezet kiút” – mondta egy interjúban, majd hozzátette, ma már rálelt a békéjére. Michael elképesztően hálás csodás feleségének, ő maga eleinte nem hitt benne, hogy Tracy ki fog tartani mellette.

Úgy fejezte ki nekem, hogy nem fog elhagyni, hogy az esküt idézve azt mondta, jóban és rosszban, betegségben és egészségben. Képes volt velem ezt átvészelni. Már 35 éve viseli. (…) Tudtuk akkor, hogy jön a busz, tudtuk, hogy el fog ütni, de nem tudtuk, milyen messze van és milyen gyorsan ér ide. (…) Bármikor megbocsátottam volna neki, ha azt mondja, hogy nem bírja, elég volt és kiszáll, de nem tette

Most pedig íme azok a sztárpárok,, akiknek kapcsolatát egy hullámvölgy hozta rendbe!

Galéria / 6 kép

Sztárpárok, akiknek kapcsolatát egy hullámvölgy hozta rendbe

Megnézem a galériát

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Kép
Sztárok

9 időtálló stílustrükk, amire Julia Roberts évtizedek óta esküszik

Ezúttal Julia Roberts stílusválasztásai között néztünk körbe!

Kép
Sztárok

Így élt Audrey Hepburn élete utolsó hónapjaiban: szívszorító, hogyan telt utolsó karácsonya

Audrey Hepburn túl korán hagyta itt ezt a világot, megható, hogyan teltek utolsó hónapjai.

Kép
Életmód

10 film, ami kísértetiesen tökéletesen megjósolta módon, hogy mi vár ránk a jövőben

Nem hitted, hogy a mesterséges intelligencia egyszer majd valóban beférkőzhet a mindennapjainkba és nem csak a forgatókönyvírók képzeletének szüleménye? Nos, már tudod, hogy tévedtél.

Kép
Életmód

10 hiba, amit elkövethetsz az állásinterjún: nem csak a késés tilos!

Veled is előfordult már, hogy megpályáztál egy hozzád illő állást, ám később szomorúan vetted tudomásul, hogy még a második körbe sem jutottál be? Eláruljuk, nem feltétlen a végzettségeddel vagy a szakmai tapasztalatoddal lehetett a probléma. Nagyon sok hibát elkövethetünk ugyanis egy állásinterjún, akaratlanul is.

Kép
Sztárok

Akinek még Sandra Bullock se tudott ellenállni! Ezekkel a híres nőkkel randizott az elmúlt évtizedekben Chris Evans

Meg kell hagyni, hogy Chris Evans a sztárvilág legszebb hölgyeit csavarta az ujja köré!

Kép
Életmód

A mesterséges intelligencia megjósolta a 2024-es Oscar-gála győzteseit: vajon igaza lesz?

A mesterséges intelligencia beleásta magát az esélylatolgatásba, és úgy döntött, megosztja velünk, hogy szerinte hogyan is fog végződni az idei Oscar-díjátadó!