Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Varga Mercédesz interjúja

Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Varga Mercédesz interjúja

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Facebook
Twitter
Pinterest

Íme a Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampány interjúsorozatának huszonharmadik része, Varga Mercédesszel, aki a Forbes Magyarország kiemelt ügyfélkapcsolati menedzsere!

Mit adott neked a Jövő Menedzsere Mentor Program?

Motivációt, hiszen egy nagyon különleges és szakmailag elismert mentorom volt Bartha Zoltán személyében, akinek a személyisége és szakmai pályafutása is nagyon ösztönző. Inspirációt, mert minden egyes alkalom után újabb lendületet éreztem magamban és vártam a lehetőséget, hogy mikor tudom alkalmazni az egyes, újonnan tanult technikákat a gyakorlatban is. Új perspektívát a munkám során felmerülő feladatokban, problémákban, hiszen akárhogy is próbáljuk új megközelítésből nézni a dolgokat, sokkal jobb, ha egy külső szemlélő -aki még ért is hozzá szakmailag -tud tanácsot adni vagy rávilágítani olyan pontokra, amelyeket eddig nem vettünk észre. Kíváncsiságot a jövővel kapcsolatban, hogy hogyan alakul a szakmai világ a média piacon és hogyan alakul az értékesítők megszokott, de mégis változatos munkája. Látva azt, hogy 10-20 évvel ezelőtt mennyire más folyamatok alapján dolgoztak az emberek egy adott munkakörben és most milyen változások vannak az innovációnak és a technológiának köszönhetően.

Miért jelentkeztél rá és milyen várakozásokkal kezdtél bele? Megfelelt a várakozásaidnak?

A LinkedIn-en láttam egy posztot, régi csoporttársamnál, Runtág Norbinál, hogy ő épp akkor fejezte be a mentor programot és, hogy mennyire elégedett volt vele. Ezután az oldalra kattintva láttam meg, hogy olyan mentorokhoz lehetett jelentkezni, akikre őszintén felnézek és csodálok szakmailag és emberileg is. A lezárások alatt jelentkeztem a 3.0 mentor programra, hiszen mindenképpen szerettem volna magam valahogyan fejleszteni és kihasználni az “extra” időt. Értékesítőként mindig új kihívásokat és inspirációt keresek a munkámban, a környezetemben. A mentor program pont akkor jött, amikor nem tudtam a kollégáim és az ügyfeleim energiájából meríteni, új élményeket szerezni. Egyértelműen az újdonságot és az új kapcsolatokat vártam a programtól, amit meg is kaptam és azon felül többet is. Mivel én korábban sokáig külföldön éltem, nagyon jó lehetőség volt bekapcsolódni az itthoni üzleti életbe és egyszerre nagyon sok, fantasztikus embert megismerni a programnak köszönhetően. Ezt a kapcsolatépítési folyamatot sokkal egyszerűbbé és gyorsabbá tette a Menedzserszövetség, amiért nagyon hálás vagyok.

Mitől lehet inspiráló, motiváló ez a program? Mi az a kulcsüzenet, amit tovább viszel? Kinek ajánlanád a programot és miért?

A generációk közötti kapcsolat, tanulási lehetőség az igazi inspiráció ebben a programban. Az emberek sokszor azt mondják, hiszik vagy gondolják, hogy külföldön jobbak a lehetőségek, könnyebben lehet érvényesülni, magasabbak a fizetések, jobbak a pozíciók, ezért sokan elmennek és máshol próbálnak szerencsét a tudásukkal. Én is köztük voltam sokáig, egészen addig, amíg azt nem éreztem, hogy most már itt az idő hazajönni és itthon megvalósítani azt a bizonyos karrier álmot. A program a kiváló bizonyíték arra, hogy itthon is vannak sikeres, elismert emberek, olyanok, akikre fel lehet és fel is kell nézni. Olyan emberek, akik utat törnek az új generációnak és megalapozzák az országunk jövőjét. Nagyon büszke vagyok rá, hogy egy ilyen program része lehettem és, hogy ilyen emberek vannak Magyarországon. Kulcsüzenetnek egyértelműen azt mondanám, hogy ez a program egy lehetőség arra, hogy igazi magyar példaképektől tanulhassunk, ők hogyan csinálták, mit csinálnának másképp, mik voltak a kihívások, kudarcok, buktatók és meglepetések. Az új generációnak is tovább kell vinnie azt, hogy mindenhol jó, de a legjobb itthon! Merjünk kockáztatni, új dolgokba belekezdeni és legyünk nyitottak egymásra, beszélgessünk, kérdezzünk, csak így lehet egy közös jövőt építeni. A programot mindenkinek ajánlanám, kimondottan akár az “újrakezdőknek”, akik visszajöttek külföldről, vagy akik GYES-ről tértek vissza vagy akár egy hosszabb kihagyásról. Ajánlanám karrierváltóknak is és azoknak, akik egyszer díjazottak szeretnének lenni a Menedzserszövetség színpadán.

Varga Mercédesz mentora Bartha Zoltán, a Willbot & Kopking’s Hungary Zrt. vezérigazgatója volt.

A Menedzserszövetség október végén elindította Mi Vagyunk a Jövő Menedzserei! kampányát, melyben az elmúlt időszak mentor programjaiban részt vevő közel 150 mentorált közül kiválasztott 30 olyan fiatalt mutat be, akik kiemelten aktív tagjává váltak a Szövetségnek. Kövessék figyelemmel a sikertörténeteket az InStyle karrier rovatában 30 mini interjún keresztül november 1-től minden nap. 6 kisfilm is készült 12 mentor-mentee párossal, mely a Menedzserszövetség social media felületein és szintén az Instyle karrier rovatában jelenik meg, filmenként 2-2 páros sikeres munkájáról.

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Kép
Shopping

Az egyetlen összetevő, amit keresned kell az öregedő bőr hidratálásához a szépségápolási termékekben

Az öregedést és a ráncok kialakulását sajnos nem tudjuk megakadályozni, viszont lassíthatjuk a folyamatot, ha megfelelő összetevőkkel rendelkező termékeket használjuk!

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát! Gigi Hadid már most viseli a 2024-es év legtrendibb dzsekijét

Az apucipő után itt az apudzseki! Gigi Hadid kedvenc darabjának nagy jövőt jósolnak a stílusszakértők, így mutatjuk is, hogy hol szerezheted be a saját darabodat!

Kép
Életmód

10 csillagászati jelenség, amit mi már nem láthatunk az életünkben

Üstökösök, aszteroidák, új bolygó, jégkorszak és még sok más... Megmutatjuk azokat a csillagászati jelenségek, amiket mi már valószínűleg nem fogunk látni az életünkben. Vagy inkább szerencsére?!

Kép
Sztárok

Hivatalos: Őt tartják a valaha élt legjobb színésznőnek a világon - több mint százezer szavazat érkezett!

A nézők szavaztak! Máris mutatjuk, hogy ki lett minden idők legjobb színésznője egy szavazás szerint! Te egyetértesz a döntéssel?

Kép
Sztárok

Barbra Streisand már nem hitt a szerelemben, az mégis rátalált - fotón a ritkán látott férje!

Barbra Streisand sokat csalódott, mielőtt megismerte álmai férfiját. Ő ritkán látott férje, James Brolin!

Kép
Életmód

Mutasd az alvásod, megmondom ki vagy! Alvásminőség javítása 12 egyszerű lépésben

Jó alváshoz idő kell – igen, de mi még? Alvásminőségünk nem csak a fáradtságérzetünkre, de fizikai és mentális egészségünkre, hangulatunkra is hatással van. Mindenki más-más óraszámot szán (tud szánni) az alvásra, sokan azonban nem is tudják, mennyire nem hatékonyan teszik mindezt. Mutatjuk, mivel lehet javítani a helyzeten!