Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Varga Mercédesz interjúja

Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Varga Mercédesz interjúja

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Íme a Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampány interjúsorozatának huszonharmadik része, Varga Mercédesszel, aki a Forbes Magyarország kiemelt ügyfélkapcsolati menedzsere!

Mit adott neked a Jövő Menedzsere Mentor Program?

Motivációt, hiszen egy nagyon különleges és szakmailag elismert mentorom volt Bartha Zoltán személyében, akinek a személyisége és szakmai pályafutása is nagyon ösztönző. Inspirációt, mert minden egyes alkalom után újabb lendületet éreztem magamban és vártam a lehetőséget, hogy mikor tudom alkalmazni az egyes, újonnan tanult technikákat a gyakorlatban is. Új perspektívát a munkám során felmerülő feladatokban, problémákban, hiszen akárhogy is próbáljuk új megközelítésből nézni a dolgokat, sokkal jobb, ha egy külső szemlélő -aki még ért is hozzá szakmailag -tud tanácsot adni vagy rávilágítani olyan pontokra, amelyeket eddig nem vettünk észre. Kíváncsiságot a jövővel kapcsolatban, hogy hogyan alakul a szakmai világ a média piacon és hogyan alakul az értékesítők megszokott, de mégis változatos munkája. Látva azt, hogy 10-20 évvel ezelőtt mennyire más folyamatok alapján dolgoztak az emberek egy adott munkakörben és most milyen változások vannak az innovációnak és a technológiának köszönhetően.

Miért jelentkeztél rá és milyen várakozásokkal kezdtél bele? Megfelelt a várakozásaidnak?

A LinkedIn-en láttam egy posztot, régi csoporttársamnál, Runtág Norbinál, hogy ő épp akkor fejezte be a mentor programot és, hogy mennyire elégedett volt vele. Ezután az oldalra kattintva láttam meg, hogy olyan mentorokhoz lehetett jelentkezni, akikre őszintén felnézek és csodálok szakmailag és emberileg is. A lezárások alatt jelentkeztem a 3.0 mentor programra, hiszen mindenképpen szerettem volna magam valahogyan fejleszteni és kihasználni az “extra” időt. Értékesítőként mindig új kihívásokat és inspirációt keresek a munkámban, a környezetemben. A mentor program pont akkor jött, amikor nem tudtam a kollégáim és az ügyfeleim energiájából meríteni, új élményeket szerezni. Egyértelműen az újdonságot és az új kapcsolatokat vártam a programtól, amit meg is kaptam és azon felül többet is. Mivel én korábban sokáig külföldön éltem, nagyon jó lehetőség volt bekapcsolódni az itthoni üzleti életbe és egyszerre nagyon sok, fantasztikus embert megismerni a programnak köszönhetően. Ezt a kapcsolatépítési folyamatot sokkal egyszerűbbé és gyorsabbá tette a Menedzserszövetség, amiért nagyon hálás vagyok.

Mitől lehet inspiráló, motiváló ez a program? Mi az a kulcsüzenet, amit tovább viszel? Kinek ajánlanád a programot és miért?

A generációk közötti kapcsolat, tanulási lehetőség az igazi inspiráció ebben a programban. Az emberek sokszor azt mondják, hiszik vagy gondolják, hogy külföldön jobbak a lehetőségek, könnyebben lehet érvényesülni, magasabbak a fizetések, jobbak a pozíciók, ezért sokan elmennek és máshol próbálnak szerencsét a tudásukkal. Én is köztük voltam sokáig, egészen addig, amíg azt nem éreztem, hogy most már itt az idő hazajönni és itthon megvalósítani azt a bizonyos karrier álmot. A program a kiváló bizonyíték arra, hogy itthon is vannak sikeres, elismert emberek, olyanok, akikre fel lehet és fel is kell nézni. Olyan emberek, akik utat törnek az új generációnak és megalapozzák az országunk jövőjét. Nagyon büszke vagyok rá, hogy egy ilyen program része lehettem és, hogy ilyen emberek vannak Magyarországon. Kulcsüzenetnek egyértelműen azt mondanám, hogy ez a program egy lehetőség arra, hogy igazi magyar példaképektől tanulhassunk, ők hogyan csinálták, mit csinálnának másképp, mik voltak a kihívások, kudarcok, buktatók és meglepetések. Az új generációnak is tovább kell vinnie azt, hogy mindenhol jó, de a legjobb itthon! Merjünk kockáztatni, új dolgokba belekezdeni és legyünk nyitottak egymásra, beszélgessünk, kérdezzünk, csak így lehet egy közös jövőt építeni. A programot mindenkinek ajánlanám, kimondottan akár az “újrakezdőknek”, akik visszajöttek külföldről, vagy akik GYES-ről tértek vissza vagy akár egy hosszabb kihagyásról. Ajánlanám karrierváltóknak is és azoknak, akik egyszer díjazottak szeretnének lenni a Menedzserszövetség színpadán.

Varga Mercédesz mentora Bartha Zoltán, a Willbot & Kopking’s Hungary Zrt. vezérigazgatója volt.

A Menedzserszövetség október végén elindította Mi Vagyunk a Jövő Menedzserei! kampányát, melyben az elmúlt időszak mentor programjaiban részt vevő közel 150 mentorált közül kiválasztott 30 olyan fiatalt mutat be, akik kiemelten aktív tagjává váltak a Szövetségnek. Kövessék figyelemmel a sikertörténeteket az InStyle karrier rovatában 30 mini interjún keresztül november 1-től minden nap. 6 kisfilm is készült 12 mentor-mentee párossal, mely a Menedzserszövetség social media felületein és szintén az Instyle karrier rovatában jelenik meg, filmenként 2-2 páros sikeres munkájáról.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép
Életmód
Kép
Életmód

Toplista: A filmtörténet 10 legkedveltebb filmes szerelmespárja, akiktől sokat tanultunk a párkapcsolatokról

A filmekből sok mindent megtanulhatunk az életről, ezek a filmes szerelmespárok pedig megmutatták, milyen az igazi szerelem!

Kép
Sztárok

Jennifer Lopez bemutatja: íme a tökéletes tavaszi outfit, ami elegáns, mégis kényelmes

Jennifer Lopez megint csak egy szuper outfitötletet hozott tavaszra!

Kép
Sztárok

Sokkoló, hogy a gyógyíthatatlan beteg Christina Applegate milyen vírust kapott el egy éttermi saláta miatt

Christina Applegate nem rég tudatta a rajongóival, hogy szklerózis multiplexszel élő, most pedig arról vallott, hogy súlyos betegséget kapott egy fertőzött salátától.

Kép
Shopping

9 outfit Monica Geller ruhatárából, ami 2024-ben divatosabb, mint valaha

Oké, Rachel Green dolgozott a divatszakmában, de azért szó sincs arról, hogy Courteney Cox stílusát ne lenne érdemes lemásolnod!