Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Sziget Ágnes interjúja

Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Sziget Ágnes interjúja
Facebook
Twitter
Pinterest

Íme a Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampány interjúsorozatának huszonhatodik része, Sziget Ágnessel, aki a Magyar Telekomnál az Employee Experience Product Owner pozíciót tölt be!

Miért jelentkeztél a Jövő Menedzsere Mentor Programra és milyen várakozásokkal kezdtél bele? Megfelelt a várakozásaidnak?

Mikor azt kérdezik tőlem, mit csinálnék másképp, ha visszanézek az eddigi pályámra, általában azt mondom, semmit, mert minden sikeremből és hibámból tanultam. Jobban belegondolva azonban egy dolgon mégis változtatnék, ha visszatekerhetném az idő kerekét: sokkal jobban támaszkodnék azokra a vezetőkre, akik az évek során mellettem voltak. Félretenném a „neki úgysincs ideje arra, hogy velem foglalkozzon”-t vagy a „mit fog gondolni rólam, ha állandóan kérdezek” -et és szívnám magamba a tudást és tapasztalatot,amit karrierjük során megszereztek. Időutazás sajnos nem létezik, mentorálás viszont igen, így lehetőségem van a jelenben pótolni azt, amit a múltban elszalasztottam. Persze erre ma már a munkahelyemen is nagy hangsúlyt fektetek, de hiszek abban, hogy néha kell egy külső szem, mondhatnám úgy is, hogy egy kívülálló, aki úgy tud visszajelzést adni rólam, hogy nem befolyásolja a munkakapcsolatunk, nincs „történelmünk”. Én ezt vártam és kaptam a mentor programtól.

Szakmailag, vezetőként vagy emberileg érezted a leginkább hatékonynak a programot és miért?

Amikor jelentkeztem a programba, nagyon nehéz volt a mentorok közül választani, de én azt fogalmaztam meg magamnak, hogy olyasvalakit szeretnék, aki teljesen más iparágban és más területen dolgozik. Ebből következik, hogy nem elsősorban a szakmai képességeimről, sokkal inkább a vezetői működésemről, a gondolkodásmódomról szerettem volna visszajelzést kapni, ebben kerestem útmutatást. Pesti Tímea lett a mentorom, akinél már az első találkozás után éreztem, hogy igen, pont erre van szükségem. Egy szakmailag és emberileg is nagyon változó, rengeteg kihívást tartogató életszakaszban volt mellettem és a szakmai útmutatás mellett rengeteg önbizalmat és inspirációt is kaptam tőle, amiért külön hálás vagyok.

Mitől lehet inspiráló, motiváló ez a program? Mi az a kulcsüzenet, amit tovább viszel?Kinek ajánlanád a programot és miért?

Önreflexió nélkül nem lehetünk hosszútávon sikeresek. Ehhez pedig az is hozzátartozik, hogy nyitottak legyünk mások visszajelzéseire saját magunkkal kapcsolatban, sőt tudatosan keressük ezeket. A mentorprogram erre egy kiváló lehetőség, ezért mindenkinek ajánlom, aki eldöntötte, hogy hajlandó időt és energiát tenni ebbe a nem mindig könnyű, de annál értékesebb önfejlesztési, önismereti munkába.

Sziget Ágnes mentora Pesti Tímea, a LeasePlan Hungária Zrt. vezérigazgatója volt.

A Menedzserszövetség október végén elindította Mi Vagyunk a Jövő Menedzserei! kampányát, melyben az elmúlt időszak mentor programjaiban részt vevő közel 150 mentorált közül kiválasztott 30 olyan fiatalt mutat be, akik kiemelten aktív tagjává váltak a Szövetségnek. Kövessék figyelemmel a sikertörténeteket az InStyle karrier rovatában 30 mini interjún keresztül november 1-től minden nap. 6 kisfilm is készült 12 mentor-mentee párossal, mely a Menedzserszövetség social media felületein és szintén az Instyle karrier rovatában jelenik meg, filmenként 2-2 páros sikeres munkájáról.

Videók

Kép
Sztárok

7 híres vonzó ember, aki valamiért még mindig szingli: a rajongók tudják az okát

Külső szemlélőként úgy tűnik, hogy a hírességeknek mindenük megvan – pénz, autó, gyönyörű otthon.

Kép
Életmód

3 csillagjegy, akinek pénz hullik az ölébe a közeljövőben

Úgy tűnik, melléjük áll a szerencse.

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.