Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Polyák Ádám interjúja

Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Polyák Ádám interjúja

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Íme a Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampány interjú sorozatának tizenhetedik része, Polyák Ádámmal, aki Youth Business Group Egyesület operatív vezetője!

Milyen benyomásokkal távoztál a Jövő Menedzsere Mentor Program első találkozójáról? Könnyen megtaláltátok a mentoroddal a közös hangot?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem aggódtam a mentor választás miatt. Úgy éreztem, hogy ez a program akkor lehet igazán értékes számomra, ha meg tudok nyílni a mentorom előtt és őszintén, tabuk nélkül tudunk beszélgetni. Így a jelentkezésemet is rendhagyó módon írtam meg, igencsak személyes hangvételű lett. Reméltem, hogy a közvetlen stílusú bemutatkozásom és a Menedzserszövetség tapasztalata a mentor-mentee párosok kiválasztásában egy olyan emberhez vezet el, akivel egy hullámhosszon leszünk. Már az első találkozón megnyugodtam. Steigervald Krisztiánnal tíz perc után megtaláltuk a közös hangot. Profi és közvetlen embernek ismertem meg, aki odafigyelt rám és olyan értő kérdéseket tett fel, amelyeket addig nem merültek fel bennem. Krisztián inkább vállalkozó, mint “9 to 5” menedzser, ami hatalmas pluszt jelentett, hiszen magam sem az a fajta ember vagyok, aki dolgozik, hanem aki megvalósít. Külön öröm volt, hogy a vírushelyzet ellenére a találkozók többségét személyesen tartottuk meg és mindig rugalmasan, kötöttségek nélkül találtunk időpontokat.

Szakmailag, vezetőként vagy emberileg érezted a leginkább hatékonynak a programot és miért?

Számomra emberileg adott a legtöbbet ez a kapcsolat. Nem ismertem fel, de karrierem és életem egy olyan szakaszában voltam, amikor nagy szükségem volt a segítségre. A legnagyobb megdöbbenést az jelentette, amikor ráeszméltem mennyire kevés időt szánok a személyes fejlődésem tervezésére és a saját életem, karrierem átgondolására. Krisztián számtalanszor tett fel olyan kérdést, amire a stílusomtól eltérően nem tudtam azonnali választ adni és amin komolyan el kellett gondolkodnom. Gyakran emlegetik, hogy egy harmadik fél teszi fel a legjobb kérdéseket, de ritkán kap az ember lehetőséget, hogy egy tapasztalt, képzett ember annak szentelje az idejét, mi több a teljes figyelmét, hogy megértsen és kérdezzen. Sokszor próbáltam válaszokat kicsikarni belőle, de Krisztián ezeket mindig egy széles mosollyal nyugtázta és egy történettel, kérdéssel passzolta vissza, emlékeztetve arra, hogy a válaszokat nekem kell megtalálnom. Az emberi oldal mellett sokat foglalkoztunk a vezetői aspektussal is. Eddig is az élethosszig történő tanulás híve voltam, de a program csak még jobban megerősített abban, hogy vezetőnek nem születni kell, hanem azzá kell válni. Minden egyes alkalom hatalmas élmény volt, de úgy gondolom, hogy azok a történetek, anekdoták, amiket Krisztián mesélt, mindig is velem maradnak és visszaköszönnek majd, ha felismerem a mintákat.

Mitől lehet inspiráló, motiváló ez a program? Mi az a kulcsüzenet, amit tovább viszel? Kinek ajánlanád a programot és miért?

A mentorprogram kulcsüzenete szerintem az, hogy ha van lehetőséged arra, hogy egy tapasztalt és képzett szakember veled foglalkozzon, akkor azt esztelenség kihagyni. Borzasztóan értékes valaki olyannal beszélgetni, közösen ötletelni, aki érti a szakmádat, érti az élethelyzetedet. Nekem korábban az egyetemen is bevált, hogy külön felkészítőre mentem abból a tantárgyból, amit nehezen tanultam vagy nem értettem. Így vettem rá magam a tanulásra.
Szerintem a karrieredről, életedről való gondolkodás is ehhez hasonló. Kevés az olyan ember, aki foglalkozik ezekkel a kérdésekkel és még kevesebb, aki képes önállóan, tudatosan és kellő mélységben képes erre. Aki úgy gondolja, hogy ezen a területen már nincs hova fejlődnie az abba a hibába eshet, hogy nem tudja, hogy nem tudja. A mentorprogram helyet, időt és partnert ad ahhoz, hogy magaddal foglalkozz és szerintem ez megfizethetetlen.

Polyák Ádám mentora Steigervald Krisztián, a SteiGen Consultancy Kft. ügyvezetője volt.

A Menedzserszövetség október végén elindította Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampányát, melyben az elmúlt időszak mentor programjaiban részt vevő közel 150 mentorált közül kiválasztott 30 olyan fiatalt mutat be, akik kiemelten aktív tagjává váltak a Szövetségnek. Kövessék figyelemmel a sikertörténeteket az InStyle karrier rovatában 30 mini interjún keresztül november 1-től minden nap. 6 kisfilm is készült 12 mentor-mentee párossal, mely a Menedzserszövetség social media felületein és szintén az Instyle karrier rovatában jelenik meg, filmenként 2-2 páros sikeres munkájáról.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

4 csillagjegy, akinek különösen szerencsés változást hoz az életébe a most beköszöntött Bika-szezon

A most beköszöntött Bika-szezon jó pár változást hoz a csillagjegyek életébe!

Kép
Szépség

Heti AKCIÓ: 5 kedvezményes árú arcszérum, amit imádnak a vásárlók

Hoztunk most pár olyan kedvezményes arcszérumot, amit a visszajelzések szerint tényleg érdemes kipróbálnod!

Kép
Életmód

Erre az állatjegyre különösen kaotikus időszak vár a kínai asztrológus szerint - teljesen betesz neki a Sárkány hónapja

Most mindent megtudhatsz arról, milyen emberek a kínai asztrológia szerint a Sárkány állatjegy szülöttei.

Kép
Sztárok

Elolvadtunk! 2 év után fotó készült Amber Heard kislányáról, a kis Oonagh hihetetlenül cuki

Amber Heard kislánya, Oonagh Paige már 3 éves, most pedig friss fotót láthatunk róla!

Kép
Sztárok

Tényleg együtt vannak? A Bridgerton család szereplőit együtt, kéz a kézben csípték el a fotósok - FRISS KÉPEK

Május 16-án érkezik A Bridgerton család 3. évadának első négy része, de Nicola Coughlan és Luke Newton pletykának már most is ad alapot bőven!

Kép
Életmód

A magas vérnyomás legjobb ellenszere: rengeteg vitaminban gazdag ez a szezonális étel

Valószínűleg gyermekkorunk nagy ellensége volt a sóska, aminek már csak a puszta látványától is annyira irtóztunk. Azonban felnőttünk, változunk, és egyre inkább próbálunk egészségesen étkezni, létezni, és igen, egyre inkább adunk teret az olyan ételeknek is, melyektől gyermekkorunkban egyenesen irtóztunk, hiszen belátjuk, hogy jótékony hatásai mellett még finomak is, ha a mi ízlésvilágunk szerint vannak elkészítve. A sóska pedig pontosan ebbe a kategóriába tartozik.