Ne maradj le a JOY-napokról,
keresd a kuponokat az Instyle magazinban!
0 nap
0 óra
0 perc
múlva kezdődik a JOY-napok!múlva vége a JOY-napoknak!

Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Molnár Bálint interjúja

Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Molnár Bálint interjúja

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Facebook
Twitter
Pinterest

Íme a Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampány interjúsorozatának tizenharmadik része, Molnár Bálinttal, aki a Magyar Doka Zsalutechnika Kft. cégvezetője!

Miért jelentkeztél a Jövő Menedzsere Mentor Programra és milyen várakozásokkal kezdtél bele? Mit vártál tőle? Megfelelt a várakozásaidnak?

A Jövő Menedzsere 2.0 Mentor Programra való felhívással és magával a Menedzserek Országos Szövetségével néhány nappal a program indulását megelőzően találkoztam a Facebook portálon. A felhívás azonnal felkeltette az érdeklődésem, s miután a neves mentorok rövid bemutatkozását elolvastam, azonnal biztos voltam benne, hogy ezt a lehetőséget nem hagyhatom ki. A Szövetség által életre hívott mentor program egyedülálló esélyt biztosít a fiatal menedzserek számára, hogy a hazai felsővezetői réteg legkiemelkedőbb tapasztalattal és karrierúttal bíró képviselőitől tanulhassanak. Ezen kívül hiszem, hogy a kezdeményezés kiváló felületet teremt az ambiciózus, szakmai életútjuk korai szakaszában járó vezetőknek arra, hogy megmutathassák magukat, hallathassák a hangjukat, valamint megismerhessék egymást és a többi mentort, értékes kapcsolatokat, barátságokat alakítva ki ezáltal. Számomra fontos szempont volt még a jelentkezéskor, hogy a program által egy elfogulatlan képet, visszajelzést kapjak magamról, az eddigi karrieremről és a kialakult vezetői látásmódomról. Kíváncsi voltam, hogy jó úton járok-e, illetve arra, milyen vezetők a gyakorlatban a tapasztalt top menedzserek.

Ami a program iránt támasztott előzetes várakozásaimat illeti, a fentieken túl bíztam benne, hogy egy olyan mentorhoz kerülök, akivel gyorsan megértjük majd egymást. Reméltem, hogy működni fog a kémia, aminek köszönhetően gyorsan és hatékonyan jutunk el a kérdéses témakörök lényegéhez, a vezetői szituációk és problémák gyökeréhez. Reméltem, hogy megbeszéléseink során az elmélet gyakorlatba való átültethetősége, gyakorlati megvalósíthatósága dominál majd.

Az előzetes elvárásaimnak a program teljes mértékben eleget tett, sőt, messze felül is múlta azokat. Ez elsősorban a mentoromnak, Lajkó Ferencnek köszönhető. Azon túl, hogy profi szakember, több mint 20 éves vezetői tapasztalattal a háta mögött, Ferenc kiváló mentor is. Lenyűgöző volt figyelni, hogy milyen gyorsan és könnyedén látja át az általam vázolt dilemmákat, hogyan elemezi ki azokat és von le belőlük átfogó, minden szempontot figyelembe vevő következtetéseket és cselekvési alternatívákat. Ráadásul a megbeszéléseink során azt tapasztaltam, hogy a vezetői szemlélet- és gondolkodásmódunk számos szempontból hasonló, ugyanúgy közelítünk meg problémákat és azonos következtetéseket vonunk le sok esetben. Ez volt a legértékesebb visszajelzés a saját vezetői attitűdömmel kapcsolatban, amit Ferenctől és a mentorprogramtól kaphattam.

Hogyan jellemeznétek a mentorod és közted kialakult kapcsolatot? Milyen területeket és témákat érintettetek?

Ferenc kétségkívül a logisztika iparág egyik legkiválóbb és legelismertebb hazai szakértője, de ami egy mentoráltnak ennél is fontosabb, valódi, sokéves saját vezetői tapasztalatból merítő profi menedzser. A programmal támasztott előzetes elvárásaimat gyakorlatilag már az első megbeszélésünk alkalmával felülmúlta, s ez az érzés a további találkozóink során egyre csak megerősítést nyert bennem.

Közvetlen, őszinte stílusával, s azzal, hogy az első perctől kezdve egyenlő félként kezelt engem, sikerült barátságos, bizalmi légkört vonnia a megbeszéléseink köré. Azt gondolom, hogy ez az atmoszféra, valamint gondolkodásunk megegyező alapjai tették lehetővé a legkülönfélébb vezetői dilemmák őszinte, gyakorlatorientált megközelítését. Rendkívüli tapasztalat és élmény volt számomra, ahogy megbeszéléseink során az épp aktuális témához tartozó elméletet a gyakorlati vonatkozásaira bontottuk, mely során Ferenc mindig releváns, korábbi saját tapasztalatból merített példákat is bemutatott. Mindegy volt, hogy éppen szakmai operációs nehézségről, vállalati viselkedéstani dilemmáról, a legfontosabb vezetői értékekről, vagy a vezetői lét „ütközőzónás” szerepéről beszéltünk, gyorsan azonos hullámhosszra kerültünk és Ferenc iránymutatása mentén mindig megtaláltuk az adott probléma lényegét és a lehetséges megoldásait. Külön kiemelném a mentorálási stílusát – ahelyett, hogy csak megmondta volna az adott kérdéskörhöz tartozó véleményét és megoldási javaslatát, inkább minden esetben bevont az aktuális kérdéskörön való gondolkozásba – melynek köszönhetően már a folyamat közben azonosulni tudtam a későbbi megoldásokkal, s így a gyakorlatban is könnyebb volt megvalósítanom azokat.

A jövőben mire számítotok, hosszú távon is megmaradhat a szakmai és személyes kapcsolat?

Mindenképp, bízom benne, hogy megmarad a kapcsolat. A mentor program már majdnem egy éve véget ért, azonban Ferenccel azóta is rendszeres kapcsolatban állunk, a koronavírus járvány csillapodásával már a személyes, baráti hangvételű megbeszélésekre is lehetőség nyílik. Büszkeséggel tölt el, hogy továbbra is érdeklődéssel követi a karrierutam alakulását és időt szakít a rendszeres találkozóinkra. Szerencsésnek érzem magam, hogy a program kezdetekor Ferenchez kerültem mentoráltként, s jó szívvel ajánlom őt mentor partnerként a fejlődni vágyó fiatal pályatársaim számára iparágtól függetlenül.

Molnár Bálint mentora Lajkó Ferenc, a DigiLog Consulting alapító tulajdonosa és ügyvezetője volt.

A Menedzserszövetség október végén elindította Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampányát, melyben az elmúlt időszak mentor programjaiban részt vevő közel 150 mentorált közül kiválasztott 30 olyan fiatalt mutat be, akik kiemelten aktív tagjává váltak a Szövetségnek. Kövessék figyelemmel a sikertörténeteket az InStyle karrier rovatában 30 mini interjún keresztül november 1-től minden nap. 6 kisfilm is készült 12 mentor-mentee párossal, mely a Menedzserszövetség social media felületein és szintén az Instyle karrier rovatában jelenik meg, filmenként 2-2 páros sikeres munkájáról.

Videók

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Életmód

4 étrend-kiegészítő, melynek szedése nem várt mellékhatásokat okoz

Egy-egy étrend-kiegészítő kapcsán gyakran csak az előnyökről hallunk, pedig nem árt képben lenni a várható mellékhatásokkal is.

Kép
Életmód

10 zseniális karakter a Marvel-univerzumban, akit méltatlanul elvesztegettek

Jöjjenek a Marvel-univerzum tömeggyártásának legnagyobb károsultjai, avagy karakterek, akiket elvesztegettek!

Kép
Sztárok

Eredetileg ők játszották volna a Harry Potter főszereplőit: azonban J.K. Rowling szigorú szabályai miatt lecsúsztak róla

Ma már el sem tudjuk képzelni Daniel Radcliffe, Emma Watson és a többiek nélkül a Harry-Potter-filmeket, azonban egy hajszálon múlott csak, hogy nem más színészek kapták a szerepet. Mutatjuk kik ők!

Kép
Sztárok

Hivatalos! Nicola Coughlan a body positivity új stílusos istennője

A Bridgerton család sztárja, Nicola Coughlan az elmúlt években egy két lábon járó body positivity divatikonná nőtte ki magát.

Kép
Életmód

7 népszerű étel, ami tönkreteszi a bőrödet: a túlzott sófogyasztással érdemes vigyázni

Amit megeszünk, az hatással van az egészségünkre, a szépségünkre, a testünk, szervezetünk működésére, nem véletlen tartja úgy a mondás, hogy az vagy, amit megeszel. Fontos tudni, hogy az elfogyasztott ételek legalább olyan jelentősséggel bírnak bőrünk állapotára, mint a drága krémek. Mutatjuk is, mely ételek azok, melyekből szépségünk érdekében (is) érdemes kevesebbet fogyasztani.

Kép
Életmód

7 film, amiben vérengző állatokkal riogatnak, pedig többségük közel sem ilyen veszélyes

Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki gyerekkorában csak vonakodva mert bemenni a felsőgödi uszoda medencéjébe, mert szörnyen szorongott egy gyilkos víz alatti támadástól.