Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Molnár Bálint interjúja

Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Molnár Bálint interjúja

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Íme a Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampány interjúsorozatának tizenharmadik része, Molnár Bálinttal, aki a Magyar Doka Zsalutechnika Kft. cégvezetője!

Miért jelentkeztél a Jövő Menedzsere Mentor Programra és milyen várakozásokkal kezdtél bele? Mit vártál tőle? Megfelelt a várakozásaidnak?

A Jövő Menedzsere 2.0 Mentor Programra való felhívással és magával a Menedzserek Országos Szövetségével néhány nappal a program indulását megelőzően találkoztam a Facebook portálon. A felhívás azonnal felkeltette az érdeklődésem, s miután a neves mentorok rövid bemutatkozását elolvastam, azonnal biztos voltam benne, hogy ezt a lehetőséget nem hagyhatom ki. A Szövetség által életre hívott mentor program egyedülálló esélyt biztosít a fiatal menedzserek számára, hogy a hazai felsővezetői réteg legkiemelkedőbb tapasztalattal és karrierúttal bíró képviselőitől tanulhassanak. Ezen kívül hiszem, hogy a kezdeményezés kiváló felületet teremt az ambiciózus, szakmai életútjuk korai szakaszában járó vezetőknek arra, hogy megmutathassák magukat, hallathassák a hangjukat, valamint megismerhessék egymást és a többi mentort, értékes kapcsolatokat, barátságokat alakítva ki ezáltal. Számomra fontos szempont volt még a jelentkezéskor, hogy a program által egy elfogulatlan képet, visszajelzést kapjak magamról, az eddigi karrieremről és a kialakult vezetői látásmódomról. Kíváncsi voltam, hogy jó úton járok-e, illetve arra, milyen vezetők a gyakorlatban a tapasztalt top menedzserek.

Ami a program iránt támasztott előzetes várakozásaimat illeti, a fentieken túl bíztam benne, hogy egy olyan mentorhoz kerülök, akivel gyorsan megértjük majd egymást. Reméltem, hogy működni fog a kémia, aminek köszönhetően gyorsan és hatékonyan jutunk el a kérdéses témakörök lényegéhez, a vezetői szituációk és problémák gyökeréhez. Reméltem, hogy megbeszéléseink során az elmélet gyakorlatba való átültethetősége, gyakorlati megvalósíthatósága dominál majd.

Az előzetes elvárásaimnak a program teljes mértékben eleget tett, sőt, messze felül is múlta azokat. Ez elsősorban a mentoromnak, Lajkó Ferencnek köszönhető. Azon túl, hogy profi szakember, több mint 20 éves vezetői tapasztalattal a háta mögött, Ferenc kiváló mentor is. Lenyűgöző volt figyelni, hogy milyen gyorsan és könnyedén látja át az általam vázolt dilemmákat, hogyan elemezi ki azokat és von le belőlük átfogó, minden szempontot figyelembe vevő következtetéseket és cselekvési alternatívákat. Ráadásul a megbeszéléseink során azt tapasztaltam, hogy a vezetői szemlélet- és gondolkodásmódunk számos szempontból hasonló, ugyanúgy közelítünk meg problémákat és azonos következtetéseket vonunk le sok esetben. Ez volt a legértékesebb visszajelzés a saját vezetői attitűdömmel kapcsolatban, amit Ferenctől és a mentorprogramtól kaphattam.

Hogyan jellemeznétek a mentorod és közted kialakult kapcsolatot? Milyen területeket és témákat érintettetek?

Ferenc kétségkívül a logisztika iparág egyik legkiválóbb és legelismertebb hazai szakértője, de ami egy mentoráltnak ennél is fontosabb, valódi, sokéves saját vezetői tapasztalatból merítő profi menedzser. A programmal támasztott előzetes elvárásaimat gyakorlatilag már az első megbeszélésünk alkalmával felülmúlta, s ez az érzés a további találkozóink során egyre csak megerősítést nyert bennem.

Közvetlen, őszinte stílusával, s azzal, hogy az első perctől kezdve egyenlő félként kezelt engem, sikerült barátságos, bizalmi légkört vonnia a megbeszéléseink köré. Azt gondolom, hogy ez az atmoszféra, valamint gondolkodásunk megegyező alapjai tették lehetővé a legkülönfélébb vezetői dilemmák őszinte, gyakorlatorientált megközelítését. Rendkívüli tapasztalat és élmény volt számomra, ahogy megbeszéléseink során az épp aktuális témához tartozó elméletet a gyakorlati vonatkozásaira bontottuk, mely során Ferenc mindig releváns, korábbi saját tapasztalatból merített példákat is bemutatott. Mindegy volt, hogy éppen szakmai operációs nehézségről, vállalati viselkedéstani dilemmáról, a legfontosabb vezetői értékekről, vagy a vezetői lét „ütközőzónás” szerepéről beszéltünk, gyorsan azonos hullámhosszra kerültünk és Ferenc iránymutatása mentén mindig megtaláltuk az adott probléma lényegét és a lehetséges megoldásait. Külön kiemelném a mentorálási stílusát – ahelyett, hogy csak megmondta volna az adott kérdéskörhöz tartozó véleményét és megoldási javaslatát, inkább minden esetben bevont az aktuális kérdéskörön való gondolkozásba – melynek köszönhetően már a folyamat közben azonosulni tudtam a későbbi megoldásokkal, s így a gyakorlatban is könnyebb volt megvalósítanom azokat.

A jövőben mire számítotok, hosszú távon is megmaradhat a szakmai és személyes kapcsolat?

Mindenképp, bízom benne, hogy megmarad a kapcsolat. A mentor program már majdnem egy éve véget ért, azonban Ferenccel azóta is rendszeres kapcsolatban állunk, a koronavírus járvány csillapodásával már a személyes, baráti hangvételű megbeszélésekre is lehetőség nyílik. Büszkeséggel tölt el, hogy továbbra is érdeklődéssel követi a karrierutam alakulását és időt szakít a rendszeres találkozóinkra. Szerencsésnek érzem magam, hogy a program kezdetekor Ferenchez kerültem mentoráltként, s jó szívvel ajánlom őt mentor partnerként a fejlődni vágyó fiatal pályatársaim számára iparágtól függetlenül.

Molnár Bálint mentora Lajkó Ferenc, a DigiLog Consulting alapító tulajdonosa és ügyvezetője volt.

A Menedzserszövetség október végén elindította Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampányát, melyben az elmúlt időszak mentor programjaiban részt vevő közel 150 mentorált közül kiválasztott 30 olyan fiatalt mutat be, akik kiemelten aktív tagjává váltak a Szövetségnek. Kövessék figyelemmel a sikertörténeteket az InStyle karrier rovatában 30 mini interjún keresztül november 1-től minden nap. 6 kisfilm is készült 12 mentor-mentee párossal, mely a Menedzserszövetség social media felületein és szintén az Instyle karrier rovatában jelenik meg, filmenként 2-2 páros sikeres munkájáról.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép
Életmód
Kép
Életmód

Toplista: A filmtörténet 10 legkedveltebb filmes szerelmespárja, akiktől sokat tanultunk a párkapcsolatokról

A filmekből sok mindent megtanulhatunk az életről, ezek a filmes szerelmespárok pedig megmutatták, milyen az igazi szerelem!

Kép
Sztárok

Jennifer Lopez bemutatja: íme a tökéletes tavaszi outfit, ami elegáns, mégis kényelmes

Jennifer Lopez megint csak egy szuper outfitötletet hozott tavaszra!

Kép
Sztárok

Sokkoló, hogy a gyógyíthatatlan beteg Christina Applegate milyen vírust kapott el egy éttermi saláta miatt

Christina Applegate nem rég tudatta a rajongóival, hogy szklerózis multiplexszel élő, most pedig arról vallott, hogy súlyos betegséget kapott egy fertőzött salátától.

Kép
Shopping

9 outfit Monica Geller ruhatárából, ami 2024-ben divatosabb, mint valaha

Oké, Rachel Green dolgozott a divatszakmában, de azért szó sincs arról, hogy Courteney Cox stílusát ne lenne érdemes lemásolnod!