Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Kiss Anita Antónia interjúja

Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Kiss Anita Antónia interjúja

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Íme a Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampány interjú sorozatának huszadik része, Kiss Anita Antóniával, aki az EY-nál menedzser és személyügyi tanácsadó!

Hogyan jellemeznétek a mentorod és közted kialakult kapcsolatot? Milyen területeket és témákat érintettetek?

Büszke vagyok arra az őszinte, inspiráló, partneri kapcsolatra, amely kialakult köztünk. Ildikóval komoly, a gondolkodást formáló témákról tudtam beszélgetni könnyed stílusban, jó hangulatban. Számomra a legfontosabb tanulságot a motivációból, álmokból levezetett hosszútávú személyes és szakmai célok megfogalmazása jelentette. Ildikó támogatott abban, hogy 5 évnél távolabb lássak, olyan eszközökre világított rá, amelyek segítenek céljaim elérésében. Három dolgot szeretnék kiemelni, amit a mentorom nyújtott nekem.
Saját példáján keresztül inspirált és alakította a gondolkodásom a hosszútávú stratégiai, vezetési, önmenedzselési, szerepvállalási, kommunikációs, networking és értékesítési területeken. Ez a mentalitás-formálás azóta is minden nap segít abban, hogy kihozzam magamból és másokból a legjobbat. Olyan példamutató, hiteles Mentort ismerhettem meg személyében, aki az élet személyes és szakmai területein is felvértezett eszközökkel, inspirációkkal. Hiteles mintát adott abban, hogyan lehet egy nőnek egyidőben magas szinten helytállni vezetői pozíciójában és a magánéleti szerepeiben.
Konkrét eszközöket nyújtott, melyeket rögtön a gyakorlatban tudtam kipróbálni, hasznosítani. Ezeket az eszközöket két alkalom közé időzítette mintegy házi feladatként, így vált a beszélgetésünk praktikussá. Ez az eszköztárbővítés azóta is meghatározó része mindennapjaimnak, segít abban, hogyan építsem magam és kapcsolati hálóm a következő 5-10 évben.
Végül és nem utolsó sorban a mentor programnak köszönhetően jelentősen bővült a kapcsolati tőkém. Mentorom összekötött a Menedzserek Országos Szövetségének több tagjával, valamint javasolt további szervezeteket, ahova érdemes csatlakoznom (pl. MVÜK, Egyenlítő Alapítvány). Ő támogatott abban, hogy a Business Café: What’s Next? júliusi előadásán Jaksity Katával társműsorvezető lehessek, és neves vezetőkkel járhassunk körbe olyan kérdéseket, mint például, hogy „Mit tanulhatunk a női vezetőktől?” vagy „Miért fontosak a fiatal lányok számára a női példaképek?”. A program és Mentorom hatására ma már részese vagyok számos olyan szervezetfejlesztési és vezetői szempontból meghatározó egyesületnek, ahol kiváló lehetőség nyílik a kapcsolatépítés mellett a tapasztalatcserére is.

Ha ki kellene emelnetek egy pillanatot, ami a legemlékezetesebb volt az együtt töltött alkalmak során, mi lenne az?

Sok olyan közös élményünk volt mentoring utunk során, amit ki tudnék emelni: az első beszélgetésünket, a pillanatot, amikor megfogalmaztuk, hogy mentorálként vagyis „mentee”-ként mik a céljaim, vagy azokat a reggeli online kávézásokat, amikor a munkanapot egy közös bejelentkezéssel indítottuk. Ezek közül én mégis a záró alkalmat tartom a legfontosabbnak, amikor személyesen találkozhattunk. Hivatalosan ez minősült az utolsó mentori beszélgetésnek, bár tudtam, hogy ez inkább egy mérföldkő a mentor-mentee kapcsolatunkban. Emellett nagy büszkeséggel töltött el, hogy 2021 augusztusában a Jövő Menedzsere Summer Party-n mentorommal közösen értékes beszélgetésekben vehettem részt.

A jövőben mire számítotok, hosszú távon is megmaradhat a szakmai és személyes kapcsolat?

Mentoring kapcsolatunk hatására alkalmam nyílt a Menedzserek Országos Szövetsége számos programjába becsatlakoznom, így részt veszek a Menedzserek a Társadalomért rendezvényein, és célom, hogy jelen legyek a Női Vezetők a Társadalomért programjaiban is, emellett támogatom a környezetvédelmi kezdeményezéseket. Hiszem, hogy az eddigi beszélgetésekre alapozva a jövőben is kapcsolódni fogunk szakmai fórumokon, a Menedzserek Országos Szövetsége további rendezvényein is.
Hosszútávon is tervezzük tartani a kapcsolatot. Szeretném bevonni mentoromat a jövőben azokba a meghatározó pillanatokba, amelyek elérését neki is köszönhetem.

Kiss Anita Antónia mentora Balázs Ildikó, az Auchan Magyarország Kft. vállalati kapcsolatok igazgatója volt.

A Menedzserszövetség október végén elindította Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampányát, melyben az elmúlt időszak mentor programjaiban részt vevő közel 150 mentorált közül kiválasztott 30 olyan fiatalt mutat be, akik kiemelten aktív tagjává váltak a Szövetségnek. Kövessék figyelemmel a sikertörténeteket az InStyle karrier rovatában 30 mini interjún keresztül november 1-től minden nap. 6 kisfilm is készült 12 mentor-mentee párossal, mely a Menedzserszövetség social media felületein és szintén az Instyle karrier rovatában jelenik meg, filmenként 2-2 páros sikeres munkájáról.

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

6 zseniális film, ami nagyot ütött, de senki nem akarná soha újranézni

Ezek a filmek annyira durvák, kegyetlenek és sokkolóak, hogy egynél többször senki nem bírja őket megnézni.

Kép
Életmód

Ez a néhány ezer forintos eszköz forradalmasította a reggeli hajrutinom: nincs több lelapult, elaludt frizura!

Most 3 olyan szuper hajformázó eszközt mutatunk, amikkel bármilyen hajtrendet elkészíthetsz pillanatok alatt: legyen szó hullámokról, loknikról vagy szög egyenes frizurákról!

Kép
Életmód

3 fontos lecke, amit a Szívek Szállodája tanított nekünk a szerelemről

Akár a #TeamDean, a #TeamJess vagy a #TeamLogan csapatot erősíted, a Szívek szállodája Rory-jának kapcsolataiból mindenképpen sok fontos leckét kaptunk a szerelemről!

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!

Kép
Életmód

Ezeket próbáld ki reggel: 9 étel, ami nagyobb energialöketet ad, mint a kávé

Oké, talán a reggeli kávét nem kell velük kiváltanod, de napközben sokat segíthetnek.

Kép
Sztárok

Újabb baleset! Chris Pratt komolyan megsérült legújabb filmjének forgatásán, maga osztott meg fotót az állapotáról

Chris Pratt tegnap megsérült a Mercy 4. forgatási napján! Lehet csúszni fog a premier?