Ne maradj le a JOY-napokról,
keresd a kuponokat az Instyle magazinban!
0 nap
0 óra
0 perc
múlva kezdődik a JOY-napok!múlva vége a JOY-napoknak!

Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Jankó Dániel interjúja

Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Jankó Dániel interjúja

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Facebook
Twitter
Pinterest

Íme a Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampány interjúsorozatának tizenegyedik része, Jankó Dániellel, aki a Youth Business Group Egyesület igazgató tanács elnöke!

Mit adott neked a Jövő Menedzsere Mentor Program?

A vezetés sok esetben egy magányos szakma, ugyanis számos olyan dilemma felmerül közben, amelyet érdemben senkivel nem tudunk megosztani és így egyedül kell megküzdeni velük. Ezeket a kérdéseket a kollégák szakmailag értenék ugyan, de sok esetben az érintettségük miatt nem lehet megosztani velük. A barátokkal vagy a családdal megoszthatóak lennének, de ők általában nem ismerik a kontextust, így nem tudnak valódi segítséget nyújtani. A program számomra pontosan ezen a vezetői magányon segített, ugyanis Fekete István személyében egy olyan szakmailag magasan képzett mentort kaptam, akivel őszintén megoszthattam a mindennapi vezetői dilemmáimat. A beszélgetéseink során érintettük az aktuális nehézségeket, a kulcsfontosságú tárgyalási szituációimat, valamint az évek óta húzódó stratégiai kihívásokat is. István feltáró kérdéseivel és személyes vezetői anekdotáival számos alkalommal rávezetett az egyes szituációk valódi mélységeire, amelyek alapján már könnyen meg tudtam hozni a megfelelő döntéseket. Az egész program számomra hatalmas megerősítést adott a vezetői karrieremmel és szemléletmódommal kapcsolatban.

Miért jelentkeztél rá, és milyen várakozásokkal kezdtél bele? Mit vártál tőle? Megfelelt a várakozásaidnak?

Nagyjából 2014 óta kisebb megszakításokkal felsővezetői pozíciót töltök be valamilyen szervezetben. Ezen idő alatt végig éreztem, hogy nagyon sok olyan szituációval és szakmai dilemmával találkozok, amelyet már egészen biztosan többen megoldottak előttem. Az egyetemi tanulmányaim során számos alkalommal jött a felismerés, hogy az egyes órák keretében tanultakat én már átéltem a gyakorlatban. Több esetben itt tanultam meg, hogy mit csináltam rosszul és a mit kellene a jövőben az elméletek alapján másképpen csinálni. Mivel 2017-ben befejeztem az egyetemet, ezért azóta sajnos korlátozottan volt lehetőségem arra, hogy ilyen „aha” megértési élményeim legyenek, pedig az azóta eltelt négy évben megszámlálhatatlanul sok vezetői szituációval találkoztam. Végignéztem azt, ahogy egy 100 fős kezdeti szervezetből, hogyan lesz egy több országban működő több mint 1000 fős kis magyar multi. Láttam a vírus okozta kríziseket és hogy hogyan lehet egy ekkorra szervezetet zökkenőmentesen átállítani az online létre napokon belül. Ezen tapasztalataimat és dilemmáimat azonban csak nagyon kevés szakmailag értő külső és a szervezettől független emberrel tudtam megosztani (mint ahogy régen az egyetemen tettem). Pontosan ezt vártam a programtól, hogy segítsen rendszerezni a gyakorlatban felgyülemlett végtelen mennyiségű élményt és impulzust. Az elvárásom maximálisan teljesült, hiszen rengeteg dolog a helyére került, amely mindig is ott volt bennem, de István kérdései és történetei segítettek a megértésükben.

Mitől lehet inspiráló, motiváló ez a program? Mi az a kulcsüzenet amit tovább viszel? Kinek ajánlanád a programot és miért?

Azt gondolom, hogy a sikerhez vezető legeslegelső lépés az, hogy az ember elhiggye, hogy képes lehet elvégezni a kitűzött feladatot. Meglátásom szerint ez az a pont, ahol az emberek jelentős része elhasal. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy vakon kell mindenben hinni, de semmiképpen nem szabad kishitűnek lenni. Ahhoz, hogy ez a sikerhez nélkülözhetetlen hit megmaradjon, az embernek szükségesek a pozitív visszaigazolások. Számomra pedig a legnagyobb inspirációt és visszajelzést a mindennapokban az jelenti, amikor azok az emberek, akiknek a karrierjét nagyon tisztelem látom, hogy hasonlóan gondolkoznak és oldják meg a kihívásaikat. Nekem ebben adott hatalmas megerősítést a mentorom Fekete István. Egyrészről hatalmas élmény volt belelátni a szakmai életébe és megismerni a vezetői szemléletét, másrészről pedig motiváló volt látni, hogy bár léptékben és méretben eltérő, de sok esetben hasonló menedzsment kihívásokkal találkozok én is a munkám során. Összességében a program keretén belül a szakmai fejlődés mellett az a bizonyos sikerhez nélkülözhetetlen hit is erősödött, amelyek segítségével reményeim szerint lényegesen gyorsabban haladok majd tovább a céljaim felé. Mindenkinek őszintén ajánlom a programot, aki hosszabb távon is vezetői karrierben gondolkozik és azt szeretné, hogy a saját tudásához mérten a lehető legjobban csinálja.

Jankó Dániel mentora Fekete István, az Interim Vezető Szolgáltató Kft. vezető tanácsadója volt.

A Menedzserszövetség október végén elindította Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampányát, melyben az elmúlt időszak mentor programjaiban részt vevő közel 150 mentorált közül kiválasztott 30 olyan fiatalt mutat be, akik kiemelten aktív tagjává váltak a Szövetségnek. Kövessék figyelemmel a sikertörténeteket az InStyle karrier rovatában 30 mini interjún keresztül november 1-től minden nap. 6 kisfilm is készült 12 mentor-mentee párossal, mely a Menedzserszövetség social media felületein és szintén az Instyle karrier rovatában jelenik meg, filmenként 2-2 páros sikeres munkájáról.

Videók

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Életmód

4 étrend-kiegészítő, melynek szedése nem várt mellékhatásokat okoz

Egy-egy étrend-kiegészítő kapcsán gyakran csak az előnyökről hallunk, pedig nem árt képben lenni a várható mellékhatásokkal is.

Kép
Életmód

10 zseniális karakter a Marvel-univerzumban, akit méltatlanul elvesztegettek

Jöjjenek a Marvel-univerzum tömeggyártásának legnagyobb károsultjai, avagy karakterek, akiket elvesztegettek!

Kép
Sztárok

Eredetileg ők játszották volna a Harry Potter főszereplőit: azonban J.K. Rowling szigorú szabályai miatt lecsúsztak róla

Ma már el sem tudjuk képzelni Daniel Radcliffe, Emma Watson és a többiek nélkül a Harry-Potter-filmeket, azonban egy hajszálon múlott csak, hogy nem más színészek kapták a szerepet. Mutatjuk kik ők!

Kép
Sztárok

Hivatalos! Nicola Coughlan a body positivity új stílusos istennője

A Bridgerton család sztárja, Nicola Coughlan az elmúlt években egy két lábon járó body positivity divatikonná nőtte ki magát.

Kép
Életmód

7 népszerű étel, ami tönkreteszi a bőrödet: a túlzott sófogyasztással érdemes vigyázni

Amit megeszünk, az hatással van az egészségünkre, a szépségünkre, a testünk, szervezetünk működésére, nem véletlen tartja úgy a mondás, hogy az vagy, amit megeszel. Fontos tudni, hogy az elfogyasztott ételek legalább olyan jelentősséggel bírnak bőrünk állapotára, mint a drága krémek. Mutatjuk is, mely ételek azok, melyekből szépségünk érdekében (is) érdemes kevesebbet fogyasztani.

Kép
Életmód

7 film, amiben vérengző állatokkal riogatnak, pedig többségük közel sem ilyen veszélyes

Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki gyerekkorában csak vonakodva mert bemenni a felsőgödi uszoda medencéjébe, mert szörnyen szorongott egy gyilkos víz alatti támadástól.