Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Jankó Dániel interjúja

Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Jankó Dániel interjúja

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

Íme a Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampány interjúsorozatának tizenegyedik része, Jankó Dániellel, aki a Youth Business Group Egyesület igazgató tanács elnöke!

Mit adott neked a Jövő Menedzsere Mentor Program?

A vezetés sok esetben egy magányos szakma, ugyanis számos olyan dilemma felmerül közben, amelyet érdemben senkivel nem tudunk megosztani és így egyedül kell megküzdeni velük. Ezeket a kérdéseket a kollégák szakmailag értenék ugyan, de sok esetben az érintettségük miatt nem lehet megosztani velük. A barátokkal vagy a családdal megoszthatóak lennének, de ők általában nem ismerik a kontextust, így nem tudnak valódi segítséget nyújtani. A program számomra pontosan ezen a vezetői magányon segített, ugyanis Fekete István személyében egy olyan szakmailag magasan képzett mentort kaptam, akivel őszintén megoszthattam a mindennapi vezetői dilemmáimat. A beszélgetéseink során érintettük az aktuális nehézségeket, a kulcsfontosságú tárgyalási szituációimat, valamint az évek óta húzódó stratégiai kihívásokat is. István feltáró kérdéseivel és személyes vezetői anekdotáival számos alkalommal rávezetett az egyes szituációk valódi mélységeire, amelyek alapján már könnyen meg tudtam hozni a megfelelő döntéseket. Az egész program számomra hatalmas megerősítést adott a vezetői karrieremmel és szemléletmódommal kapcsolatban.

Miért jelentkeztél rá, és milyen várakozásokkal kezdtél bele? Mit vártál tőle? Megfelelt a várakozásaidnak?

Nagyjából 2014 óta kisebb megszakításokkal felsővezetői pozíciót töltök be valamilyen szervezetben. Ezen idő alatt végig éreztem, hogy nagyon sok olyan szituációval és szakmai dilemmával találkozok, amelyet már egészen biztosan többen megoldottak előttem. Az egyetemi tanulmányaim során számos alkalommal jött a felismerés, hogy az egyes órák keretében tanultakat én már átéltem a gyakorlatban. Több esetben itt tanultam meg, hogy mit csináltam rosszul és a mit kellene a jövőben az elméletek alapján másképpen csinálni. Mivel 2017-ben befejeztem az egyetemet, ezért azóta sajnos korlátozottan volt lehetőségem arra, hogy ilyen „aha” megértési élményeim legyenek, pedig az azóta eltelt négy évben megszámlálhatatlanul sok vezetői szituációval találkoztam. Végignéztem azt, ahogy egy 100 fős kezdeti szervezetből, hogyan lesz egy több országban működő több mint 1000 fős kis magyar multi. Láttam a vírus okozta kríziseket és hogy hogyan lehet egy ekkorra szervezetet zökkenőmentesen átállítani az online létre napokon belül. Ezen tapasztalataimat és dilemmáimat azonban csak nagyon kevés szakmailag értő külső és a szervezettől független emberrel tudtam megosztani (mint ahogy régen az egyetemen tettem). Pontosan ezt vártam a programtól, hogy segítsen rendszerezni a gyakorlatban felgyülemlett végtelen mennyiségű élményt és impulzust. Az elvárásom maximálisan teljesült, hiszen rengeteg dolog a helyére került, amely mindig is ott volt bennem, de István kérdései és történetei segítettek a megértésükben.

Mitől lehet inspiráló, motiváló ez a program? Mi az a kulcsüzenet amit tovább viszel? Kinek ajánlanád a programot és miért?

Azt gondolom, hogy a sikerhez vezető legeslegelső lépés az, hogy az ember elhiggye, hogy képes lehet elvégezni a kitűzött feladatot. Meglátásom szerint ez az a pont, ahol az emberek jelentős része elhasal. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy vakon kell mindenben hinni, de semmiképpen nem szabad kishitűnek lenni. Ahhoz, hogy ez a sikerhez nélkülözhetetlen hit megmaradjon, az embernek szükségesek a pozitív visszaigazolások. Számomra pedig a legnagyobb inspirációt és visszajelzést a mindennapokban az jelenti, amikor azok az emberek, akiknek a karrierjét nagyon tisztelem látom, hogy hasonlóan gondolkoznak és oldják meg a kihívásaikat. Nekem ebben adott hatalmas megerősítést a mentorom Fekete István. Egyrészről hatalmas élmény volt belelátni a szakmai életébe és megismerni a vezetői szemléletét, másrészről pedig motiváló volt látni, hogy bár léptékben és méretben eltérő, de sok esetben hasonló menedzsment kihívásokkal találkozok én is a munkám során. Összességében a program keretén belül a szakmai fejlődés mellett az a bizonyos sikerhez nélkülözhetetlen hit is erősödött, amelyek segítségével reményeim szerint lényegesen gyorsabban haladok majd tovább a céljaim felé. Mindenkinek őszintén ajánlom a programot, aki hosszabb távon is vezetői karrierben gondolkozik és azt szeretné, hogy a saját tudásához mérten a lehető legjobban csinálja.

Jankó Dániel mentora Fekete István, az Interim Vezető Szolgáltató Kft. vezető tanácsadója volt.

A Menedzserszövetség október végén elindította Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampányát, melyben az elmúlt időszak mentor programjaiban részt vevő közel 150 mentorált közül kiválasztott 30 olyan fiatalt mutat be, akik kiemelten aktív tagjává váltak a Szövetségnek. Kövessék figyelemmel a sikertörténeteket az InStyle karrier rovatában 30 mini interjún keresztül november 1-től minden nap. 6 kisfilm is készült 12 mentor-mentee párossal, mely a Menedzserszövetség social media felületein és szintén az Instyle karrier rovatában jelenik meg, filmenként 2-2 páros sikeres munkájáról.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Életmód

Vajon te vagy az? 3 csillagjegy, aki utálni fogja az áprilisi telihold hatását

Ezek a csillagjegyek nem fognak örülni az áprilisi teliholdnak!

Kép
Szépség

Figyelmeztet a bőrgyógyász: Hajnövesztő étrend-kiegészítők, amik egy fillért sem érnek - sőt, még árthatsz is velük a testednek!

Dr. Luke Maxfield bőrgyógyász lerántotta a leplet a népszerű hajnövesztő kapszulák összetevőiről!

Kép
Szépség

Hogyan használjuk helyesen a fátyolmaszkot? Íme a legjobb tippek zsíros, pattanásos és dehidratált bőrre

A fátyolmaszkok világában sok az opció, és nem minden termék felel meg minden bőrtípusnak. Abban a helyzetben vagy, hogy zsíros, pattanásra hajlamos vagy kiszáradt bőrrel küzdesz? Akkor itt az ideje, hogy felfedezd a fátyolmaszkok erejét!

Kép
Sztárok

Négy hét alatt 33 kilót fogyott! Hírességek bizarr (és kifejezetten egészségtelen) diétái, amiket egy film kedvéért vállaltak be

Egy szerepért mindent? A sztárokat még a legszürreálisabb diéták sem rettentik el attól, hogy a lehető leghitelesebben hozzák a rájuk osztott szerepet.

Kép
Sztárok

Nők milliói értenek egyet! Margot Robbie elárulta, szerinte ki a filmtörténet legszexibb pasija!

Margot Robbie elárulta, hogy ki az ő filmes szerelme, mi pedig tökéletesen egyetértünk vele!

Kép
Életmód

A petrezselyem 7 jótékony hatása: védi a szívet, erősíti az immunrendszert, és rákellenes hatása is van

Alapvetően nem úgy szoktunk tekinteni a petrezselyemre és a szárára, mint értékes vitaminforrásra, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a szív egészségére van rendkívüli hatása, de bizony rákellenes tulajdonsáságról is ismert.