Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Horilla Zsuzsa interjúja

Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Horilla Zsuzsa interjúja
Facebook
Twitter
Pinterest

Íme a Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampány interjúsorozatának huszonnyolcadik része, Horilla Zsuzsával, aki a Flabeg Kft. stratégiai beszerzője!

Miért jelentkeztél a Jövő Menedzsere Mentor Programra és milyen várakozásokkal kezdtél bele? Megfelelt a várakozásaidnak?

A közösségi médiából értesültem a Jövő Menedzsere Mentor Programról 2020 végén, akkor azonban nem volt módom jelentkeznem rá. A 4.0 program meghirdetésekor tudtam, hogy ott szeretnék lenni a néhány mentorált között, akinek a szervezet ismét lehetőséget biztosít tapasztalatcserére és szakmai fejlődésre. Jelentkezésemkor leginkább az a gondolat foglalkoztatott, hogyan egyeztethető össze a vezetői és a női szerepkör. Bizonytalan voltam azt illetően, hogyan lehetünk sikeres vezetők, és egyidejűleg hogyan maradhatunk meg nőknek. Mindemellett szerettem volna megismerni miként működik a beszerzési részleg és a beszerzési folyamat más vállalatoknál. A pályázati felhívás során a mentorokkal készített interjúk alapján úgy éreztem, hogy itt választ kaphatok a kérdéseimre. Nyitottnak éreztem magam új nézőpontok, módszerek megismerésére, amit a saját munkahelyi környezetemben is kamatoztathatok. Visszatekintve a találkozókra biztosan mondhatom, hogy a program teljes mértékben beváltotta a hozzá fűzött reményeimet, sőt felül is múlta azokat. Mindamellett, hogy számtalan új ismeretre tettem szert mind a szakmai, mind pedig a személyiségbeli fejlődésem során, egy nagyszerű mentort ismerhettem meg Vass Tamara, a Praktiker Kft. Beszerzési igazgatója személyében, akire úgy érzem, hogy a program befejeztével is számíthatok mind szakmai, mind pedig személyes tekintetben.

Milyen benyomásokkal távoztál az első találkozóról? Könnyen megtaláltátok a közös hangot?

Már az első telefonbeszélgetésünk alkalmával éreztem, hogy Tamara a lehető legjobb mentor, akit kaphattam a program során. Talán ez volt a legemlékezetesebb pillanat is számomra. Még mielőtt megkaptam volna a hivatalos értesítést a mellém kiválasztott mentor személyéről, ő felhívott, hogy személyesen is megoszthassa velem a hírt. Rögtön éreztem, hogy mekkora lelkesedéssel és nyitottsággal állt hozzám. Amellett, hogy mindketten a beszerzés területén dolgozunk, hasonló személyiségjegyekkel rendelkezünk, még a születésnapunkat is egy napon ünnepeljük. Hamar kiderült, hogy egy hullámhosszon vagyunk, és bátran megoszthatom vele a kétségeimet, a kérdéseimet. Tudtam, hogy őszintén fog válaszolni, és azt is, hogy nem mindig lesz jó hallani az igazat, de ezáltal tudok majd fejlődni.

Mit adott neked a Jövő Menedzsere Mentor Program?

A program részeként tagjává váltam a Menedzserek Országos Szövetségének. Büszkeséggel tölt el, hogy egy olyan szövetséghez tartozom, amelynek tagjaira felnézhetek, példát vehetek a bejárt karrierútjukról, az elért sikereikről és a társadalomért végzett munkájukról. Különösen nagy dolognak tartom, hogy a Szövetség tagjai szívesen osztják meg az elsajátított tudást a fiatalabb generációkkal is. Ezen felül az elmúlt néhány hónapban választ kaptam a kérdéseimre. Megértettem, hogy úgy válhatunk nőként sikeres vezetőkké, ha közben nők maradunk. A nőiségünk egy hozzáadott érték. Egy olyan érték, amivel csak Mi, Nők rendelkezünk. Nem kell versenyeznünk a férfiakkal. Nem kell mindenáron megmutatnunk, hogy mi jobb vezetők vagyunk. És nem kell a nőtársainkat sem legyőzzük. A legnagyobb akadályokat sokszor saját magunk görgetjük az utunkba. Másokat hibáztatunk és kifogásokat keresünk, ha kudarc ér, azt mondjuk azért nem jött össze, mert nő vagyok. Ehelyett meg kellene találni az igazi okot, ami általában saját magunkban lakozik. Először belül kell megvívni a csatákat, aztán elhinni, hogy bármire képesek vagyunk. Talán a következő gondolat ragadja meg leginkább a lényegét annak, ahogyan én látom a női vezetők szerepét: „Olyan nővé akarj válni, aki segít más nőknek megmutatni azt, hogyha te képes vagy megcsinálni, akkor ők is képesek rá”. Hiszem, hogy az egymás támogatása, biztatása és inspirálása a legfontosabb feladatunk nőként, vezetőként.

Horilla Zsuzsa mentora Vass Tamara, a Praktiker Kft. beszerzési igazgatója volt.

A Menedzserszövetség október végén elindította Mi Vagyunk a Jövő Menedzserei! kampányát, melyben az elmúlt időszak mentor programjaiban részt vevő közel 150 mentorált közül kiválasztott 30 olyan fiatalt mutat be, akik kiemelten aktív tagjává váltak a Szövetségnek. Kövessék figyelemmel a sikertörténeteket az InStyle karrier rovatában 30 mini interjún keresztül november 1-től minden nap. 6 kisfilm is készült 12 mentor-mentee párossal, mely a Menedzserszövetség social media felületein és szintén az Instyle karrier rovatában jelenik meg, filmenként 2-2 páros sikeres munkájáról.

Videók

Kép
Életmód

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!

Kép
Sztárok

Félelmetes! Így rohamozták meg Angelina Jolie-t az emberek Párizsban - FOTÓK

Angelina Jolie minden bizonnyal nem számított arra, hogy a francia fővárosban ilyen lelkes tömeg fogadja majd.

Kép
Sztárok
Kép
Horoszkóp

4 csillagjegy-pár, akik egymás ellentétjei, mégis örökre együtt maradnak

Nem véletlenül mondják, hogy az ellentétek vonzzák egymást, igaz?

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Borbély Alexandra generációkat bemutató képe könnyeket csal a szemekbe

Új képet osztott meg a színésznő, amire nem lehet érzelemmentesen nézni.