Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – dr. Fekti Ákos interjúja

Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – dr. Fekti Ákos interjúja

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Íme a Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampány interjú sorozatának huszonkettedik része, dr. Fekti Ákossal, aki a TESCO-Global Áruházak Zrt. országos jogi vezetője!

Miért jelentkeztél a Jövő Menedzsere Mentor Programra és milyen várakozásokkal kezdtél bele? Megfelelt a várakozásaidnak?

Az én kapcsolódásom a Menedzserszövetség Mentor Programjához annyiban különleges, hogy először menteenek jelentkeztem, de már akkor tudtam, hogy a következő programban szívesen vállalnék mentor szerepet is. Törekszem a folyamatos fejlődésre, kíváncsian, nyitottan várom az újabb és újabb inspirációkat, új ötleteket és megoldásokat. Így figyeltem fel a Menedzserszövetség LinkedIn oldalán a nagyon magas színvonalú szakmai tartalmakra, és magára a mentor programra. Rendhagyónak találom azt a tudás hub-ot, ami a Menedzserszövetségben összpontosul. Számos nagyszerű felsővezetővel dolgoztam, akik különböző módokon nagy hatással voltak rám, mégis úgy gondoltam, hogy más mentoring keretében találkozni egy felsővezetővel, és részleteiben olyan témákról beszélgetni, amikre munka közben nem jut idő. Ehhez adott egy nagyszerű keretet ez a program. Ezen felül arra is kíváncsi voltam, hogy egy másik cég vezetője, hogy látja az engem foglalkoztató helyzeteket, kérdéseket. Mentorommal, Noszek Péterrel folytatott beszélgetéseink által más szemléletet, új perspektívát kaptam. Kevés olyan vezető volt körülöttem, akinek olyan szintű nemzetközi tapasztalata lett volna, mint Péternek. Nagy várakozással vágtam bele a programba, és nagyszerű élmény volt. Azt gondolom többet is kaptam a Péterrel való beszélgetések során, mint amire számítottam. Nagyon pozitívan éltem meg a program mellett azt is, hogy az ügyvezetés és a szakmai csapat nyitottan fogadott a mentor programban menteeként való részvételem után mentorként is. Eddig első sorban az aktuális cégem belső mentor programjában vettem részt, a Tesco is nagy hangsúlyt fektet a kollégák ilyen jellegű fejlesztésére. Bízom abban, hogy egyszer a karrierem során egy nemzetközi csapat motiválásáért, teljesítményéért lehetek felelős.

Hogyan jellemeznétek a mentorod és közted kialakult kapcsolatot? Milyen területeket és témákat érintettetek?

Úgy éreztem, hogy nagyon gyorsan megtaláltunk Péterrel a közös hangot. Rögtön az elején hatékonyan átbeszéltük, hogy éppen hol tartok a soha véget nem érő tapasztalatszerzési folyamatban, és milyen irányba szeretnék tovább fejlődni. Nagyon érdekelt, hogy milyen kihívásokkal szembesült külföldi kiküldetései során szakmai és magánéleti szempontokból. Kíváncsi voltam, hogyan sikerült három gyerekkel beilleszkedni, boldogulni, és jól érezni magukat a világ másik végén. Láttam azt, hogy egy expat sikerességén a család jólléte múlik az új környezetben. Engem kifejezetten inspirálna egy ilyen kihívás, Péter közvetlen stílusának köszönhetően hasonló helyzetben úgy gondolom, jól tudnám adaptálni a megismert mintákat.
Nekem vezetőként és emberileg is sokat adott a program. Olyan vezető szeretnék lenni, aki közben önzetlenül tudja motiválni a csapatát, gondoskodik a jó hangulatról a munkahelyen, biztonságot tud nyújtani a munkatársainak és támogatja a fejlődésüket. Folyamatosan dolgozom ennek megvalósításán, és Péter nagyon jó példát mutatott nekem ebben. Láttam rajta, hogy lehet teljesen emberi stílusban, mégis hatékonyan vezetni egy céget. Rajta kívül még nem hallottam első számú vezetőtől, hogy „nekem fontos, hogy szeressenek is a kollégáim velem dolgozni”. Hiszek abban, hogy egy ilyen fajta vezetés biztonságában sokkal jobb eredmények születnek és magasabb szinten teljesít a csapat.

Mitől lehet inspiráló, motiváló ez a program? Mi az a kulcsüzenet, amit tovább viszel? Kinek ajánlanád a programot és miért?

Egyrészt hasznosnak tartom fiatal pályakezdőknek, ami a mentor program eredeti célja is volt, akik pályaorientáció miatt szeretnének tanácsot és nagyobb rálátást kapni egyes területekre. Szintén hasznosnak tartom azok számára is, akik vezetői feladatok elé néznek, és kíváncsiak mások tapasztalataira, hogy könnyebben tudják venni a vezetővé válással járó kihívásokat. Továbbá, ahogy az én példám is mutatja, nagyon hasznos gyakorló vezetőknek is, hiszen a mentorok által páratlan tudásbázis áll rendelkezésre. Nagyon motiválónak tartom a programban, hogy lehetőséget biztosít olyan sikeres top menedzserekkel való találkozásra, akikkel egyébként, lévén más szektorban dolgoznak, nem tudnék kapcsolatba kerülni, pedig nagyon szívesen feltenném nekik az engem aktuálisan foglalkoztató kérdéseimet. Emiatt számomra a kulcsüzenet a nyitottság, önzetlen támogatás, magas szakmai színvonal volt, ami hiánypótlóvá teszi ezt a programot.

Dr. Fekti Ákos mentora Noszek Péter, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója volt.

A Menedzserszövetség október végén elindította Mi Vagyunk a Jövő Menedzserei! kampányát, melyben az elmúlt időszak mentor programjaiban részt vevő közel 150 mentorált közül kiválasztott 30 olyan fiatalt mutat be, akik kiemelten aktív tagjává váltak a Szövetségnek. Kövessék figyelemmel a sikertörténeteket az InStyle karrier rovatában 30 mini interjún keresztül november 1-től minden nap. 6 kisfilm is készült 12 mentor-mentee párossal, mely a Menedzserszövetség social media felületein és szintén az Instyle karrier rovatában jelenik meg, filmenként 2-2 páros sikeres munkájáról.

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Szépség

Heti AKCIÓ: A legjobb arcmaszkok 800 Ft alatt - bőrtípus és bőrprobléma szerint

Nagyon szuper akciós arcmaszkokat találtunk a Notino heti ajánlatában!

Kép
Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

A boldogság nem egy elérhetetlen álomkép, ám nem is adja olyan könnyen magát! Viszont egy kis odafigyeléssel viszonylag könnyen beépítheted az életedbe, mondjuk is hogyan teheted meg mindezt!

Kép
Életmód

A szakértő figyelmeztet: 3 tápanyag, aminek hiánya miatt lassul a fogyás

Sokkal lassabban megy a fogyás, ha ezt a három tápanyagot kihagyod az étkezésedből!

Kép
Életmód

Ez a csodaszer elképesztő módon támogatja az agyad egészségét, és megőrzi a fiatalságát: a cink 5 jótékony hatása

Nos, mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy van egy csodaszer, melynek a rendszeres fogyasztásától megfiatalodik az agyad? Bizony, sokan nem tudják, de a cink jótékony hatásai közé tartozik többek között az is, hogy képes serkenteni, fiatalítani az agyi funkciókat. Ám nem csupán ez az egyetlen jótékony hatása van. Nézzük is, melyek ezek.

Kép
Életmód

Félresikerült póthaj, elrontott vágás! A Next Top Model történetének 10 legrosszabb átalakítása

Az America's Next Top Model, azaz a Topmodell leszek! évadjaiban voltak egészen elképesztő átváltozások!

Kép
Stílus

Zendaya ruhaválasztásával Carrie Bradshaw-t másolta: na de kinek állt jobban a szett?

Zendaya nem először merült el a nosztalgia tengerében, ezúttal Carrie Bradshaw adta neki az inspirációt!