Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! - Burian Fendall interjúja

Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! - Burian Fendall interjúja

Életmód

Tisztább és egészséges víz otthon! A vízszűrő kancsó előnyei és kiválasztásának szempontjai

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!

Facebook
Twitter
Pinterest

Íme a Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampány interjúsorozatának hatodik része, Burian Fendallal, aki a Vodafone Business-nél Regional Sales Lead for Central & Eastern Europe pozíciót tölt be.

Miért jelentkeztél a Jövő Menedzsere Mentor Programra és milyen várakozásokkal kezdtél bele? Mit vártál tőle? Megfelelt a várakozásaidnak?

A Menedzserszövetség Mentor programjáról először egy másik, magyar vállalatokat összekötő szervezettől hallottam két nappal a jelentkezési határidő letelte előtt. Horváth János ajánlása sokat jelentett nekem, úgy gondolom, a hasonló célért dolgozó szervezetek és a rajtuk átívelő kapcsolatok jelentősen erősítik a hazai vezetői hálózatot. A tapasztalatcsere, a különböző nézőpontok megismerése leírhatatlanul sokat tud adni az egyén szakmai fejlődéséhez.
Ha hosszabb ideig vagyunk egy vállalatnál, előbb vagy utóbb eljutunk a karrierünkben arra a pontra, amikor fejlődni szeretnénk, de folyamatosan falakba ütközünk. Olyan ez, mint amikor egy dobozból keressük a kiutat, de mivel benne vagyunk, egy külsős szem szükséges ahhoz, hogy rávilágítson a megoldáshoz vezető szempontokra, amiket belülről egyszerűen nem veszünk észre.
Ennek a külsős szemnek ad teret a Jövő Menedzsere mentor program, amely teljesen felülmúlta a várakozásaimat. Mentorom, Ratatics Péter úgy osztotta meg velem az elmúlt tíz évének vezetői tapasztalatát, hogy közben egyéni igényeimet és jövőképemet is figyelembe vette. Találkozóink ezeken az inspiráló, kétoldalú eszmecseréken alapultak. A mentoromnak köszönhetően ma már hiszem, hogy egy felsővezetővel is beszélgethetünk kötetlenül, akár ellenvetésinket is megoszthatjuk vele. Megtapasztaltam, hogy a magas pozíció ellenére egy vezető pontosan tudja honnan jött és hová tart, megvan benne az alázat, ami által a tapasztalatok átadása, az utánpótlás nevelése hivatássá válik.

Mitől lehet inspiráló, motiváló ez a program? Mi az a kulcsüzenet, amit tovább viszel? Kinek ajánlanád a programot és miért?

Evés közben jön meg az étvágy alapon megadatott a lehetőség, hogy belevágjak a programba, és közben egy olyan mentorral kerültem össze, akinek a víziójával és értékrendjével teljes mértékben azonosulni tudtam. Ennek következtében a legnagyobb impulzust az az érzés adta, amit egy-egy találkozó után éreztem. Az a hatalmas lendület és inspiráció, hogy minden egyes alkalom után úgy álltam fel az asztaltól, mint aki falakat tudna megmozgatni céljai elérése érdekében. Olyan gondolatokat jártunk körbe vezetéssel, stratégiával, emberek fejlesztésével, digitalizációval kapcsolatban, ami egy év távlatából is nagyon sokszor visszaköszön a munkám során, és számos alkalommal segített, hogy egy-egy holtponton túllépjek és előre haladjak.
A program egyik legfontosabb üzenetét a mentorom hozzáállása adta. Ez megerősített abban a hitben, hogy csak akkor lehetsz sikeres hosszú távon, ha meg tudsz maradni olyan alázatos embernek, amilyen akkor voltál, amikor gyakornokként kezdtél az első munkahelyeden. Ha felsővezetőként ugyanúgy meg tudod szólítani a belépő szinten lévő kollégákat, mint a legfontosabb befektetőidet, akkor nyert ügyed van. Azon leszek, hogy Péter példáját követve ezt képviseljem én is.

A mentorok sokszor kiemelik nyilatkozataikban, hogy Ők talán még többet tanulnak a mentor program alatt, mint a mentoráltak. Nálatok hogyan alakult a mentor-mentee kapcsolat? Szerinted te mit tudtál adni a mentorodnak?

Nem mondhatni, hogy egy szokványos tankönyvi mentor-mentee kapcsolatot alakítottunk ki. Nagyon szabadon, mégis a szakmaiságra fókuszálva folytak a beszélgetések. A program elején egy olyan egyedi helyzetben találtuk magunkat, amiben eddig egyikünknek sem volt tapasztalata. Egy világjárvány közepén, addig teljesen ismeretlen terepviszonyokhoz kellett alkalmazkodnunk és utat mutatni a csapatunknak. A kríziskezeléssel kapcsolatban rendszeresen megosztottuk egymással megoldási kísérleteinket, benyomásainkat, amelyek mindkettőnknek segítettek előre haladni. Az egyik ilyen például az volt, hogy virtuális tárgyalások során hogyan tarthatjuk fenn a figyelmet és érjük el azt, hogy valóban produktív legyen a találkozó. Bár mentorommal más területen dolgozunk, mégis számos közös pontot találtunk, így remélem, hogy ezek a beszélgetések Péter számára is hordoztak új üzenetet.

Burian Fendall mentora Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója volt.

A Menedzserszövetség október végén elindította Mi Vagyunk a Jövő Menedzserei! kampányát, melyben az elmúlt időszak mentor programjaiban részt vevő közel 150 mentorált közül kiválasztott 30 olyan fiatalt mutat be, akik kiemelten aktív tagjává váltak a Szövetségnek. Kövessék figyelemmel a sikertörténeteket az InStyle karrier rovatában 30 mini interjún keresztül november 1-től minden nap. 6 kisfilm is készült 12 mentor-mentee párossal, mely a Menedzserszövetség social media felületein és szintén az Instyle karrier rovatában jelenik meg, filmenként 2-2 páros sikeres munkájáról.

Videók

Életmód

Tisztább és egészséges víz otthon! A vízszűrő kancsó előnyei és kiválasztásának szempontjai

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!

Kép
Sztárok

Lekapták őket: Már nem tudják tovább titkolni, ő a Bridgerton sorozat sztárjának gyönyörű barátnője! - FOTÓ

Colin Bridgertont alakító szexi színész már nem tudja tovább titkolni kapcsolatát, ugyanis lencsevégre kapták őket. Mutatjuk, ki Luke Newton csinos barátnője!

Kép
Szépség

Tényleg árthat hajunknak a sós víz? Ha erre figyelsz, nem lehet baj a nyaralás során

A nyári tengerparti nyaralások alkalmával nem csupán bőrünk védelme érdemel kiemelt figyelmet, hanem fontos, hogy hajtincseink is megfelelő ápolásban és gondoskodásban részesüljenek. Mutatjuk, hogyan!

Kép
Életmód

Már nem a fehérje a legnagyobb táplálkozási őrület: 2024-ben ez a makrotápanyag vált a legfontosabbá

Igen, igen, fontos a fehérjebevitel, de 2024-ben a rostok kerültek a reflektorfénybe!

Kép
Stílus

Tuti vételek! 15 kihagyhatatlan nyári ruha 15 ezer forint alatt

A nyári ruhák terén tényleg megéri a változatosságra törekedni.

Kép
Életmód

Hiányuk demenciához vezethet! Avagy íme a 6 legerősebb agyműködést serkentő vitamin

Az emberi agy a testünk legbonyolultabb szerve. Felelős a gondolkodásért, az érzelmekért, a memóriáért, a tanulásért, a kreativitásért és még hosszan sorolhatnánk. Ahogy öregszünk, vagy ha krónikus betegségekkel küzdünk, a kognitív funkcióink romlani kezdhetnek. Ez a hanyatlás számos tényezőből eredhet, beleértve a nem megfelelő táplálkozást, a genetikai hajlamot, a stresszt, és természetesen a vitaminhiányokat is. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a vitaminokat, melyek az agyműködés serkentéséért is felelnek.

Kép
Sztárok

Volt, hogy tizenhárom hónap alatt 42 kilót fogyott! Avagy 10 őrültes dolog Karl Lagerfeldről

Karl Lagerfeld életét megannyi titok és szóbeszéd lengte körbe és ez a varázs az évek múlásával sem veszít érdekes bájából.