Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! - Burian Fendall interjúja

Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! - Burian Fendall interjúja
Facebook
Twitter
Pinterest

Íme a Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampány interjúsorozatának hatodik része, Burian Fendallal, aki a Vodafone Business-nél Regional Sales Lead for Central & Eastern Europe pozíciót tölt be.

Miért jelentkeztél a Jövő Menedzsere Mentor Programra és milyen várakozásokkal kezdtél bele? Mit vártál tőle? Megfelelt a várakozásaidnak?

A Menedzserszövetség Mentor programjáról először egy másik, magyar vállalatokat összekötő szervezettől hallottam két nappal a jelentkezési határidő letelte előtt. Horváth János ajánlása sokat jelentett nekem, úgy gondolom, a hasonló célért dolgozó szervezetek és a rajtuk átívelő kapcsolatok jelentősen erősítik a hazai vezetői hálózatot. A tapasztalatcsere, a különböző nézőpontok megismerése leírhatatlanul sokat tud adni az egyén szakmai fejlődéséhez.
Ha hosszabb ideig vagyunk egy vállalatnál, előbb vagy utóbb eljutunk a karrierünkben arra a pontra, amikor fejlődni szeretnénk, de folyamatosan falakba ütközünk. Olyan ez, mint amikor egy dobozból keressük a kiutat, de mivel benne vagyunk, egy külsős szem szükséges ahhoz, hogy rávilágítson a megoldáshoz vezető szempontokra, amiket belülről egyszerűen nem veszünk észre.
Ennek a külsős szemnek ad teret a Jövő Menedzsere mentor program, amely teljesen felülmúlta a várakozásaimat. Mentorom, Ratatics Péter úgy osztotta meg velem az elmúlt tíz évének vezetői tapasztalatát, hogy közben egyéni igényeimet és jövőképemet is figyelembe vette. Találkozóink ezeken az inspiráló, kétoldalú eszmecseréken alapultak. A mentoromnak köszönhetően ma már hiszem, hogy egy felsővezetővel is beszélgethetünk kötetlenül, akár ellenvetésinket is megoszthatjuk vele. Megtapasztaltam, hogy a magas pozíció ellenére egy vezető pontosan tudja honnan jött és hová tart, megvan benne az alázat, ami által a tapasztalatok átadása, az utánpótlás nevelése hivatássá válik.

Mitől lehet inspiráló, motiváló ez a program? Mi az a kulcsüzenet, amit tovább viszel? Kinek ajánlanád a programot és miért?

Evés közben jön meg az étvágy alapon megadatott a lehetőség, hogy belevágjak a programba, és közben egy olyan mentorral kerültem össze, akinek a víziójával és értékrendjével teljes mértékben azonosulni tudtam. Ennek következtében a legnagyobb impulzust az az érzés adta, amit egy-egy találkozó után éreztem. Az a hatalmas lendület és inspiráció, hogy minden egyes alkalom után úgy álltam fel az asztaltól, mint aki falakat tudna megmozgatni céljai elérése érdekében. Olyan gondolatokat jártunk körbe vezetéssel, stratégiával, emberek fejlesztésével, digitalizációval kapcsolatban, ami egy év távlatából is nagyon sokszor visszaköszön a munkám során, és számos alkalommal segített, hogy egy-egy holtponton túllépjek és előre haladjak.
A program egyik legfontosabb üzenetét a mentorom hozzáállása adta. Ez megerősített abban a hitben, hogy csak akkor lehetsz sikeres hosszú távon, ha meg tudsz maradni olyan alázatos embernek, amilyen akkor voltál, amikor gyakornokként kezdtél az első munkahelyeden. Ha felsővezetőként ugyanúgy meg tudod szólítani a belépő szinten lévő kollégákat, mint a legfontosabb befektetőidet, akkor nyert ügyed van. Azon leszek, hogy Péter példáját követve ezt képviseljem én is.

A mentorok sokszor kiemelik nyilatkozataikban, hogy Ők talán még többet tanulnak a mentor program alatt, mint a mentoráltak. Nálatok hogyan alakult a mentor-mentee kapcsolat? Szerinted te mit tudtál adni a mentorodnak?

Nem mondhatni, hogy egy szokványos tankönyvi mentor-mentee kapcsolatot alakítottunk ki. Nagyon szabadon, mégis a szakmaiságra fókuszálva folytak a beszélgetések. A program elején egy olyan egyedi helyzetben találtuk magunkat, amiben eddig egyikünknek sem volt tapasztalata. Egy világjárvány közepén, addig teljesen ismeretlen terepviszonyokhoz kellett alkalmazkodnunk és utat mutatni a csapatunknak. A kríziskezeléssel kapcsolatban rendszeresen megosztottuk egymással megoldási kísérleteinket, benyomásainkat, amelyek mindkettőnknek segítettek előre haladni. Az egyik ilyen például az volt, hogy virtuális tárgyalások során hogyan tarthatjuk fenn a figyelmet és érjük el azt, hogy valóban produktív legyen a találkozó. Bár mentorommal más területen dolgozunk, mégis számos közös pontot találtunk, így remélem, hogy ezek a beszélgetések Péter számára is hordoztak új üzenetet.

Burian Fendall mentora Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója volt.

A Menedzserszövetség október végén elindította Mi Vagyunk a Jövő Menedzserei! kampányát, melyben az elmúlt időszak mentor programjaiban részt vevő közel 150 mentorált közül kiválasztott 30 olyan fiatalt mutat be, akik kiemelten aktív tagjává váltak a Szövetségnek. Kövessék figyelemmel a sikertörténeteket az InStyle karrier rovatában 30 mini interjún keresztül november 1-től minden nap. 6 kisfilm is készült 12 mentor-mentee párossal, mely a Menedzserszövetség social media felületein és szintén az Instyle karrier rovatában jelenik meg, filmenként 2-2 páros sikeres munkájáról.

Videók

Kép
Sztárok

A kor tényleg csak egy szám! Avagy 10 sztárpasi, aki 50 felett sem vesztett szexi külsejéből

A hírességek körében nem egy olyan szexi sztárpasit tartunk számon, aki bizony az ötödik iksz felett sem vesztett szemrevaló külsejéből.

Kép
Sztárok

Imádjuk! SJP bebizonyította, hogy ezt a csúnya mintát igenis lehet stílusosan viselni

Sarah Jessica Parker ruhája egyszerre klasszikus és izgalmas.

Kép
Életmód

A legmegdöbbentőbb meglepetések! 13 Oscar-jelölt alkotás, ami végül nem nyerte meg a legjobb filmnek járó díjat

Az Oscar-jelöltek névsora hosszú évtizedek óta tud nagy meglepetéseket okozni.

Kép
Életmód

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!