Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Alberti Petra interjúja

Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Alberti Petra interjúja

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Facebook
Twitter
Pinterest

Íme a Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampány interjú sorozatának harmincadik része, Alberti Petrával, aki a JOY és InStyle magazinok főszerkesztője, a #vegyélhazait közösség és márka alapítója.

Ha a Jövő Menedzsere Mentor Programból ki kellene emelnetek egy pillanatot, ami a legemlékezetesebb volt az együtt töltött alkalmak során, mi lenne az?

Az első találkozónkon a mentorom, Pánczél Andrea – akire mind szakmailag, mind magánemberként nagyon felnézek, újságíróként számomra lenyűgöző a karrierút, amit bejárt, televíziós újságíróként a tévéképernyőtől egészen a saját cégig, amelyben azzal a témával foglalkozhat, ami a legközelebb áll az érdeklődéséhez – őszinte érdeklődéssel és elismeréssel hallgatta a karrierutam beszámolóját. Elmeséltem neki, hogy tizenegy éve, gyakornokként kerültem a mostani munkahelyemre, ahol már főszerkesztő vagyok, és meséltem a kedvenc kreatív projektjeimről is, többek között az általam alapított #vegyélhazait mozgalomról és csoportról, amelynek mint kiderült, Andrea is figyelemmel kísérte a növekedését. Mikor befejeztem a bemutatkozást, megkért, hogy csináljunk egy közös képet, a poszthoz pedig ezt írta: „Már az első találkozónkon felborult a hagyományos mentor-mentorált viszony. Petra találta ki például a #vegyélhazait kezdeményezést! Én biztosan sokat fogok tőle tanulni!”. Ez a kedves visszajelzés azóta is megmaradt bennem és szeretettel gondolok minden találkozásunkra, nagyon jó érzés mentoráltként a szakmai példaképedtől ilyen visszajelzést hallani, motivációt tud adni a nehezebb, stresszesebb napokon.

Hogyan jellemeznéd a mentorod és közted kialakult kapcsolatot?  Milyen területeket és témákat érintettetek?

A mentorommal rögtön megtaláltuk a közös hangot, és a találkozóink olyan kellemesek voltak, mint egy baráti beszélgetés. A női vezetői szerep elvárásainak való megfelelés a tárgyalóasztalnál és a főnöki székben, vezető-beosztott kapcsolatok optimális kialakítása, a döntéshelyzetek kezelése mellett a család-karrier egyensúly megtartásának témakörére is kitértünk. Kicsit olyan is egy-egy ilyen találkozó, mintha az ember pszichológushoz vagy karrier coach-hoz járna, ki lehet beszélni magából olyan témákat és kérdésköröket, amelyekre talán eddig nem volt alkalma máshol. Andrea a karrierjében és a magánéletben is inspiráló, öröm volt hallgatni a megosztott tapasztalatait. Nem csak a sikereket, a kihívásokat is őszintén elmesélte, ami szerintem nagyban hozzájárul ahhoz, hogy tudjam, még a legsikeresebb karrierutak is rögösek olykor. A beszélgetések során ő is mindig érdeklődve, kíváncsian hallgatta a saját gondolataimat és tapasztalataimat, nagyon jó érzés volt, hogy nem „oktató” beszélgetések voltak, hanem egyenlő partnerként kezelt végig. A Mentor Programban kialakult jó ismeretségünk, támogató kapcsolatunk a program lejárta után is folytatódik, hiszen azóta is figyelemmel kísérjük egymás szakmai útját és mérföldköveit, és segítjük egymást, ha tudjuk, szakmai kérdésekben is bátran keressük egymást, volt már olyan projekt, amiben kikértük egymás tanácsát.

Mitől lehet inspiráló, motiváló ez a program? Mi az a kulcsüzenet, amit tovább viszel? Kinek ajánlanád a programot és miért?

Úgy gondolom, hogy az egyik legértékesebb tudás, amit kaphatunk, a tapasztalat. Emberileg és szakmailag is sok lehetőség van a fejlődésre a Mentor Program során, sok megszívlelendő vagy éppen kerülendő történetet hallgathat meg a mentorált, karrierutakról, döntéshelyzetekről, karrierváltásról, vállalkozásalapításról, sőt tárgyalófelekkel, beosztottakkal való tapasztalatokról is. Rengeteg visszajelzést kap az ember mentee-ként, egy olyan független külső szemtől, aki őszintén tud javasolni és irányt mutatni, rávilágítani az erősségekre és a fejlesztendő területekre is. A program végén kialakul az a kép, hogy mit érdemes priorizálni, átértékelni, illetve már maga az egy kihagyhatatlan élmény, hogy egy szakmai kiválóság közvetlenül osztja meg a tapasztalatait, tanácsait, és dedikált időt szentel a szakmai és személyes épülésünkre. Hiába lett vége a programnak és a találkozóknak, úgy érzem a mentoromra egy életen át tekinthetek a mentoromként, és fordulhatok hozzá tanácsként. A Mentor Program eseményei pedig lehetővé teszik a többi mentorral, illetve mentee-vel való megismerkedést és kapcsolatépítést is, így remek networking lehetőségek alakulhatnak ki mindenki számára, egy változatos, inspiráló és motiváló közegben.

A Menedzserszövetség október végén elindította Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampányát, melyben az elmúlt időszak mentor programjaiban részt vevő közel 150 mentorált közül kiválasztott 30 olyan fiatalt mutat be, akik kiemelten aktív tagjává váltak a Szövetségnek. Kövessék figyelemmel a sikertörténeteket az InStyle karrier rovatában 30 mini interjún keresztül november 1-től minden nap. 6 kisfilm is készült 12 mentor-mentee párossal, mely a Menedzserszövetség social media felületein és szintén az Instyle karrier rovatában jelenik meg, filmenként 2-2 páros sikeres munkájáról.

Videók

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Kép
Stílus

Varázslatos női ruhák a múltból: Fotók a 20. századi magyar divat évtizedeiből

Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy, szólt a Neurotic egyik száma. Valóban a divat diktálja a világ, a felnőtté válás, az életszakaszváltások egyre gyorsuló tempóját?

Kép
Szépség

Letisztult, egyenes frizura villámgyorsan! Teszteltük az új The Dyson Airstrait™ hajvasalót

Egy igazán modern és sok lehetőséget rejtő készüléket próbálhattunk ki, de vajon mennyire hatékony? Megosztjuk a tapasztalatainkat!

Kép
Sztárok

Selena Gomez manikűrje már a tavaszt idézi: imádni fogod ezt az árnyalatot te is!

Selena Gomez körmeit elnézve szinte biztos, hogy nem lehet túlontúl korán kezdeni a tavaszi manikűröket!

Kép
Sztárok

Híres leszbikus nők, akik egykoron férfihoz mentek feleségül

A szerelem bár néha tesz egy kis kerülőt, de idővel mindig célba ér!

Kép
Életmód

Így élnek a világ leggazdagabb kisállatai: vacsora ezüst tálcán, hatalmas medence, nemes textilekből készült ágynemű

Ezüst tányéron felszolgált steak vacsorára, óriási medence, nemes textilekből készült ágynemű, sok millió Instagram-követő. A világ leggazdagabb kutyái és macskái olyan elképesztő luxusban élnek, amiről a legtöbb ember csak álmodozik.

Kép
Sztárok

Sztárpárok, ahol a nő sokkal többet keres a férfinál

Sok párkapcsolat tönkremegy amiatt, mert a férfi egója nem tudja elviselni, hogy párja többet ad hozzá a családi kasszához. De szerencsére az ellenkezőjére is bőven akad példa, még a sztárok között is.