Ne maradj le a JOY-napokról,
keresd a kuponokat az Instyle magazinban!
0 nap
0 óra
0 perc
múlva kezdődik a JOY-napok!múlva vége a JOY-napoknak!

Mit tehetünk a megtakarításainkért inflációs időkben?

Mit tehetünk a megtakarításainkért inflációs időkben?
Forrás: Jouca portraits / A képen: Tabányi Mónika, privátbanki igazgató, Concorde Értékpapír Zrt.

Szépség

Az 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Szépség

Helyes hajápolási rutin: Avagy 5+1 működő praktika a sérült haj ellen

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Facebook
Twitter
Pinterest

Nap mint nap tapasztaljuk az árak emelkedését, sokakban felmerül a kérdés: mit tehetünk az infláció ellen? Hogyan tudjuk megvédeni tartalékaink vásárlóerejét? Az alábbiakban összeszedtük a megtakarításainkkal kapcsolatos leggyakoribb hibákat, és felvillantunk néhány lehetőséget is.

A jegybankok a magas infláció ellen magas kamatokkal küzdenek, így a legnagyobb hiba, ha semmilyen kamatozó eszközt nem tartunk, csak hagyjuk a pénzünket romlani például egy bankszámlán. Ez már néhány hónap alatt is a pénzünk vásárlóerejének komoly csökkenését okozhatja. Sokkal jobb választás lehet ilyenkor egy állampapír, amely szükségszerűen alkalmazkodik a magas kamatokhoz.

A második legnagyobb hiba, ha nem gondolunk arra, hogy éppen egy válságban jön el a legjobb ideje annak, hogy józanul, szakemberrel konzultálva befektessünk valamivel kockázatosabb eszközökbe is.

Egy tíz év múlva lejáró, forintos magyar államkötvény évesített hozama például 8 százalék körül van. Ha valaki lejáratig tartja a kötvényt, megduplázza a pénzét. És a kötvénypiac mellett érdemes a részvénypiacban is gondolkodni, de szükséges, hogy a lehetőségek mellett a kockázatokat is pontosan megértésük.

Ezekben sokat tud segíteni egy olyan tapasztalt, sok válságot, és sok sikeres befektetési ciklust látott szakértő csapat, mint amilyen a Concorde-ban is dolgozik. Tanácsadás mellett vagyonkezeléssel is foglalkozunk, ilyenkor szakértőink leveszik a mindennapi döntések terhét is az ügyfél válláról.

Úgy látjuk, hogy egyre nő az igény arra is, hogy többféle devizában, kötvényben, eszközben tartsák a pénzüket az ügyfelek. És egyre több ügyfél szeretné nem egy, hanem több országban tudni a megtakarításait. A Concorde Csoportnak Írországban működő leányvállalatával erre is van megoldása, a teljes körű szolgáltatás Concorde-os tanácsadón keresztül itthonról, magyar nyelven igénybe vehető.

Úgy gondoljuk, hogy lassan tetőzhet az infláció, ami egyre közelebb hozza a jó vételi alkalmakat. Az év első felében még a kötvénypiac stabilizálódásával lehet elfoglalva a piac, ami ha bekövetkezik, maga után vonja a jó vételek utáni versenyfutást is a részvénypiacokon.

Az inflációs válság elmúlása nem lesz sétagalopp, a szokásosnál is fontosabb, hogy szakértővel konzultálva hozzunk döntéseket.

Videók

Szépség

Az 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Szépség

Helyes hajápolási rutin: Avagy 5+1 működő praktika a sérült haj ellen

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Sztárok

Büszkeség: Monica Belluccit egy magyar tervező ruhájában kapták lencsevégre - FOTÓ

Nem semmi: egy magyar tervező ruháját viselte Monica Bellucci címlapfotózásán. És ez még nem minden, a fotókat is egy tehetséges magyar fotós készítette!

Kép
Stílus

Eláll a lélegzet! Mutatjuk a 2024-es cannes-i filmfesztivál legcsodásabb ruhakölteményeit

Szombaton ért véget a cannes-i fesztivál, ami hűen magához, ismét számos emlékezetes vörös szőnyeges pillanatot hagyott az utókorra.

Kép
Életmód

Fogadjunk, hogy eddig te sem vetted észre! Íme 10 meglepő utalás, amit a Disney elrejtett a rajzfilmjeiben

Fogadjunk, hogy eddig te sem vetted észre! Mutatjuk a rejtett utalásokat és "easter eggeket" a Disney-rajzfilmekben!

Kép
Életmód

10 meglepő tényező, ami növelheti a bőrrák kialakulásának kockázatát: egy friss kutatás megdöbbentő felfedezést tett

Hajlamosak vagyunk arra, hogy a bőrrák kialakulásának kockázatát kizárólag a napozással, szoláriumozással kapcsoljuk össze. Azonban ez tévhit, számos tényező növelheti a bőrrák kialakulásának kockázatát, és némelyikről bizonyosan még nem is hallottál. Mutatjuk is, melyek ezek!

Kép
Életmód

Óriási hiba: Egész életünkben rosszul mostuk az epret! Így csináld, hogy tovább friss maradjon!

Ha eddig azt hitted, az epermosást nem lehet elrontani, sajnos tévedtél! Mutatjuk, hogy csinálják a profik!

Kép
Életmód

A híres táncosnő elárulta lapos hasának titkát: ezt fogyasztja minden reggel!

Ezt edd edzés után, ha olyan lapos hasat szeretnél, mint amilyennel a híres táncosnő, Julianne Hough büszkélkedhet!