Mi lehet tisztább az aranytartalmú szerednél? A kóser kozmetikum!

Mi lehet tisztább az aranytartalmú szerednél? A kóser kozmetikum!
Forrás: Instagram

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

A vallásos zsidók mellett egyre többen ragaszkodnak a kóser szépségápolási termékekhez. De vajon mitől lesz kóser a szappan? Ellátogattunk egy üzembe, hogy megtudjuk.

Bio, öko, organikus, natúr - varázsszavak, amelyek vásárlásra csábítják a vegán és környezettudatos nőket, akiknek többségével már legalább egyszer előfordulhatott az, ami velem, hogy a “natúr” feliratú szépségápolási termékek összetevői között tréfli komponenst, például pálmaolajat fedezett fel, amit ráadásul sok-sok különböző néven tüntetnek fel: Palm Kernel Oil, Palm Fruit Oil, Palm Kernel, Palmitate.

A bőrünk a legnagyobb szervünk, és enyhe túlzással mindent elnyel, ezért a vallásos zsidók mellett egyre többen ragaszkodnak ahhoz, hogy az ételükhöz, italukhoz hasonlóan a fürdőszobájukban megtalálható különféle szépségápolási termékek is kóserek legyenek.

De mitől lesz kóser a manapság divatos aranytartalmú öregedésgátló szered?

Kóser héber eredetű szó, ami azt jelenti magyarul, hogy alkalmas, tetsző, megfelelő.

Valamely dolog rituális alkalmasságát jelző szó a zsidó vallásban és szokásrendszerben. A zsidó közéletben minden rendben levő, helyes dologra használatos. A kóser szót a tiszta anyagokból készült dolgokra is használják. Illetve az adott dolog megbízhatóságát, kiváló minőségét, elsőrangúságát is jelenti.

A zsidó hagyományokban csak azok állatok húsát szabad fogyasztani, melyet a Tóra

kósernek ismer el. Ez azonban nem elegendő, hiszen a megfelelő élelmiszert szigorú előírások alapján kell feldolgozni, hogy a kóser minősítést megkaphassa!

A tudatos, zöld gyártók között végre felbukkant egy hazai is, aki érezte magában a kellő magabiztosságot, hogy megugorja ezt a kihívást. Ellátogattunk ellenőrzött tisztaságú üzemükbe, ahol szappanjaik a legmagasabb követelményeknek megfelelve készülnek!

Galéria / 15 kép

Így készül a kóser aranyszappan!

Megnézem a galériát

A kóser minősítést csak úgy kaphatják meg, ha mind az alapanyagaik, mind a gyártásuk, csomagolásuk, tárolásuk is megfelel a tisztasági követelményeknek. Ráadásul a minősítés “lejár” így időről-időre újabb ellenőrzéseken mennek keresztül. A minősítést, a pecsétet, melynek neve: Hechser (Olyan bizonyítvány, amelyet rendszerint egy nagytekintélyű rabbi állít ki annak igazolására, hogy bizonyos étel vagy ital a rituális követelményeknek megfelel) minden esetben feltüntetik a csomagoláson.

A pecsét megszerzéséhez rögös úton jutottunk el, legnehezebb talán az volt, hogy beláttuk, nem használhatunk semmiféle állati eredetű alapanyagot, ezzel lemondva a kecsketejes, méhviaszos termékekről és még hosszan sorolhatnánk. - mesélte Furdi Lilla a kóser Natur Premium szappanok megálmodója.

Galéria / 5 kép

TOP 5 KOSHER BEAUTY

Megnézem a galériát

Shalom! Bármit kenj is magadra, ha nem érzed jól magad a testedben, nem lesz jó kisugárzásod. A skandináv nők...

Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Szépség

Heti AKCIÓ: A legjobb arcmaszkok 800 Ft alatt - bőrtípus és bőrprobléma szerint

Nagyon szuper akciós arcmaszkokat találtunk a Notino heti ajánlatában!

Kép
Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

A boldogság nem egy elérhetetlen álomkép, ám nem is adja olyan könnyen magát! Viszont egy kis odafigyeléssel viszonylag könnyen beépítheted az életedbe, mondjuk is hogyan teheted meg mindezt!

Kép
Életmód

A szakértő figyelmeztet: 3 tápanyag, aminek hiánya miatt lassul a fogyás

Sokkal lassabban megy a fogyás, ha ezt a három tápanyagot kihagyod az étkezésedből!

Kép
Életmód

Ez a csodaszer elképesztő módon támogatja az agyad egészségét, és megőrzi a fiatalságát: a cink 5 jótékony hatása

Nos, mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy van egy csodaszer, melynek a rendszeres fogyasztásától megfiatalodik az agyad? Bizony, sokan nem tudják, de a cink jótékony hatásai közé tartozik többek között az is, hogy képes serkenteni, fiatalítani az agyi funkciókat. Ám nem csupán ez az egyetlen jótékony hatása van. Nézzük is, melyek ezek.

Kép
Életmód

Félresikerült póthaj, elrontott vágás! A Next Top Model történetének 10 legrosszabb átalakítása

Az America's Next Top Model, azaz a Topmodell leszek! évadjaiban voltak egészen elképesztő átváltozások!

Kép
Stílus

Zendaya ruhaválasztásával Carrie Bradshaw-t másolta: na de kinek állt jobban a szett?

Zendaya nem először merült el a nosztalgia tengerében, ezúttal Carrie Bradshaw adta neki az inspirációt!