Mi lehet tisztább az aranytartalmú szerednél? A kóser kozmetikum!

Mi lehet tisztább az aranytartalmú szerednél? A kóser kozmetikum!
Facebook
Twitter
Pinterest

A vallásos zsidók mellett egyre többen ragaszkodnak a kóser szépségápolási termékekhez. De vajon mitől lesz kóser a szappan? Ellátogattunk egy üzembe, hogy megtudjuk.

Bio, öko, organikus, natúr - varázsszavak, amelyek vásárlásra csábítják a vegán és környezettudatos nőket, akiknek többségével már legalább egyszer előfordulhatott az, ami velem, hogy a “natúr” feliratú szépségápolási termékek összetevői között tréfli komponenst, például pálmaolajat fedezett fel, amit ráadásul sok-sok különböző néven tüntetnek fel: Palm Kernel Oil, Palm Fruit Oil, Palm Kernel, Palmitate.

A bőrünk a legnagyobb szervünk, és enyhe túlzással mindent elnyel, ezért a vallásos zsidók mellett egyre többen ragaszkodnak ahhoz, hogy az ételükhöz, italukhoz hasonlóan a fürdőszobájukban megtalálható különféle szépségápolási termékek is kóserek legyenek.

De mitől lesz kóser a manapság divatos aranytartalmú öregedésgátló szered?

Kóser héber eredetű szó, ami azt jelenti magyarul, hogy alkalmas, tetsző, megfelelő.

Valamely dolog rituális alkalmasságát jelző szó a zsidó vallásban és szokásrendszerben. A zsidó közéletben minden rendben levő, helyes dologra használatos. A kóser szót a tiszta anyagokból készült dolgokra is használják. Illetve az adott dolog megbízhatóságát, kiváló minőségét, elsőrangúságát is jelenti.

A zsidó hagyományokban csak azok állatok húsát szabad fogyasztani, melyet a Tóra

kósernek ismer el. Ez azonban nem elegendő, hiszen a megfelelő élelmiszert szigorú előírások alapján kell feldolgozni, hogy a kóser minősítést megkaphassa!

A tudatos, zöld gyártók között végre felbukkant egy hazai is, aki érezte magában a kellő magabiztosságot, hogy megugorja ezt a kihívást. Ellátogattunk ellenőrzött tisztaságú üzemükbe, ahol szappanjaik a legmagasabb követelményeknek megfelelve készülnek!

Galéria / 15 kép

Így készül a kóser aranyszappan!

Megnézem a galériát

A kóser minősítést csak úgy kaphatják meg, ha mind az alapanyagaik, mind a gyártásuk, csomagolásuk, tárolásuk is megfelel a tisztasági követelményeknek. Ráadásul a minősítés “lejár” így időről-időre újabb ellenőrzéseken mennek keresztül. A minősítést, a pecsétet, melynek neve: Hechser (Olyan bizonyítvány, amelyet rendszerint egy nagytekintélyű rabbi állít ki annak igazolására, hogy bizonyos étel vagy ital a rituális követelményeknek megfelel) minden esetben feltüntetik a csomagoláson.

A pecsét megszerzéséhez rögös úton jutottunk el, legnehezebb talán az volt, hogy beláttuk, nem használhatunk semmiféle állati eredetű alapanyagot, ezzel lemondva a kecsketejes, méhviaszos termékekről és még hosszan sorolhatnánk. - mesélte Furdi Lilla a kóser Natur Premium szappanok megálmodója.

Galéria / 5 kép

TOP 5 KOSHER BEAUTY

Megnézem a galériát

Shalom! Bármit kenj is magadra, ha nem érzed jól magad a testedben, nem lesz jó kisugárzásod. A skandináv nők...

Tovább olvasok
Tovább olvasok
Életmód

A pillangóhatás erősebb, mint gondolnád

Vajon egy pillangó szárnycsapásai Brazíliában képes tornádót előidézni Texasban? A válasz határozott igen - állapította meg Edward Lorenz meteorológus.

Életmód

Nehéz elhinni, hogy ezeket a képeket nem manipulálták

A képek nagy része optikai csalódás: a természet megvicceli a szemünket vagy mi magunk képzelünk oda valamit?! – CSODÁS KÉPEK!

Életmód

Nagyot szólt a magyar dizájn Londonban

London a világ egyik dizájnfővárosa, nem véletlenül szerveznek minden évben több csúcstalálkozót, konferenciát, kiállítást és vásárt is ott. Ezek közül az egyik legrangosabb a London Design Fair, amelyen idén 11 alkotó tette fel a dizájntérképre Magyarországot.

Stílus

Csapj le a legmenőbb őszi kabátokra 10.000 Ft alatt!

Még mindig nem szerezted be az idei legtrendibb őszi kabátodat? Segítünk!

Sztárok

Nézd meg a szexi lelkészt, mielőtt letörli magát az Instagramról!

Semmi sem lesz olyan forró ma, mint Oskar, a svéd crossfit lelkész, aki egy csapásra az Instagram sztárja lett.

Egyéb

Csomagolj és vidd!

Egy szép kivitelezésű papírtáska, amelybe az ajándékainkat csomagoljuk, vagy személyes dolgainkat visszük nap mint nap, mindig egy kis eleganciát kölcsönöz tárgyainknak, és ezzel lényegében nekünk.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem