Mi lehet tisztább az aranytartalmú szerednél? A kóser kozmetikum!

Mi lehet tisztább az aranytartalmú szerednél? A kóser kozmetikum!
Forrás: Instagram
Facebook
Twitter
Pinterest

A vallásos zsidók mellett egyre többen ragaszkodnak a kóser szépségápolási termékekhez. De vajon mitől lesz kóser a szappan? Ellátogattunk egy üzembe, hogy megtudjuk.

Bio, öko, organikus, natúr - varázsszavak, amelyek vásárlásra csábítják a vegán és környezettudatos nőket, akiknek többségével már legalább egyszer előfordulhatott az, ami velem, hogy a “natúr” feliratú szépségápolási termékek összetevői között tréfli komponenst, például pálmaolajat fedezett fel, amit ráadásul sok-sok különböző néven tüntetnek fel: Palm Kernel Oil, Palm Fruit Oil, Palm Kernel, Palmitate.

A bőrünk a legnagyobb szervünk, és enyhe túlzással mindent elnyel, ezért a vallásos zsidók mellett egyre többen ragaszkodnak ahhoz, hogy az ételükhöz, italukhoz hasonlóan a fürdőszobájukban megtalálható különféle szépségápolási termékek is kóserek legyenek.

De mitől lesz kóser a manapság divatos aranytartalmú öregedésgátló szered?

Kóser héber eredetű szó, ami azt jelenti magyarul, hogy alkalmas, tetsző, megfelelő.

Valamely dolog rituális alkalmasságát jelző szó a zsidó vallásban és szokásrendszerben. A zsidó közéletben minden rendben levő, helyes dologra használatos. A kóser szót a tiszta anyagokból készült dolgokra is használják. Illetve az adott dolog megbízhatóságát, kiváló minőségét, elsőrangúságát is jelenti.

A zsidó hagyományokban csak azok állatok húsát szabad fogyasztani, melyet a Tóra

kósernek ismer el. Ez azonban nem elegendő, hiszen a megfelelő élelmiszert szigorú előírások alapján kell feldolgozni, hogy a kóser minősítést megkaphassa!

A tudatos, zöld gyártók között végre felbukkant egy hazaiis, aki érezte magában a kellő magabiztosságot, hogy megugorja ezt a kihívást. Ellátogattunk ellenőrzött tisztaságú üzemükbe, ahol szappanjaik a legmagasabb követelményeknek megfelelve készülnek!

Galéria / 15 kép

Így készül a kóser aranyszappan!

Megnézem a galériát

A kóser minősítést csak úgy kaphatják meg, ha mind az alapanyagaik, mind a gyártásuk, csomagolásuk, tárolásuk is megfelel a tisztasági követelményeknek. Ráadásul a minősítés “lejár” így időről-időre újabb ellenőrzéseken mennek keresztül. A minősítést, a pecsétet, melynek neve: Hechser (Olyan bizonyítvány, amelyet rendszerint egy nagytekintélyű rabbi állít ki annak igazolására, hogy bizonyos étel vagy ital a rituális követelményeknek megfelel) minden esetben feltüntetik a csomagoláson.

A pecsét megszerzéséhez rögös úton jutottunk el, legnehezebb talán az volt, hogy beláttuk, nem használhatunk semmiféle állati eredetű alapanyagot, ezzel lemondva a kecsketejes, méhviaszos termékekről és még hosszan sorolhatnánk. - mesélte Furdi Lilla a kóser Natur Premium szappanok megálmodója.

Galéria / 5 kép

TOP 5 KOSHER BEAUTY

Megnézem a galériát

Shalom! Bármit kenj is magadra, ha nem érzed jól magad a testedben, nem lesz jó kisugárzásod. A skandináv nők...

Tovább olvasok
Tovább olvasok
Kép
Stílus

Meglepő újítással nyitott újra az amszterdami kulturális központ

A világjárvány hatására meglepő újítással álltak elő a hollandok, akik megtalálták a módját, hogyan tegyék biztonságossá, mégis meghitté az éttermi vendéglátást.

Kép
Sztárok

Elárverezik Jennifer Aniston ikonikus aktfotóját

Elárverezik Jennifer Aniston huszonöt évvel ezelőtt készült aktfotóját a Christie's aukciósház jótékonysági vásárán.

Kép
Vegyélhazait

Jön a gyereknap! #vegyélhazait nekik is!

Május utolsó vasárnapján a gyerekeket ünnepeljük, a jelenlegi helyzetben nem tanácsos majálisokat tartani, programötlet helyett ajándékötletünk azért van.

Kép
Életmód

Mi történik a melleddel, ha hónapokig nem hordasz melltartót?

Ha te is hónapokkal ezelőtt letetted a melltartót, és csak a néha vetted fel azóta, akkor bizonyára benned is felmerült ez a kérdés.

Kép
Szépség

Egészséges barnulás, ami felér egy wellnesszel

Csodás, pihe-puha bronzos bőr egy óra alatt? Mutatjuk, hogyan valósulhat meg!

Kép
Sztárok

Hailey Bieber azt állítja, nem plasztikáztatta az arcát - Hiszel neki?

Hailey Bieber tagadja, hogy arcplasztikai beavatkozáson esett át.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem