"Akkor miért öltözött fel ilyen kihívóan?" - elgondolkodtató 1 perces videók a nőket ért zaklatásokról

Forrás: Youtube

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

Egy úriember tudja, hol a határ - bárhol, bármikor, bárhogyan - vagy mégsem? A Playboy magazin elgondolkodtató videósorozatot készített a nőket ért zaklatások ügyében.

Akkor miért öltözött fel ilyen kihívóan?" "Akkor miért szállt be az autójába?" "A szája nemet mondott, de a szeme igent..." - ismerős mondatok, melyek az elmúlt fél év #metoo botrányai kapcsán még gyakrabban merültek fel.

Október elején robbant az elmúlt évtizedek legnagyobb szexuális zaklatási botránya, azóta pedig sorra kerülnek elő a csontvázak a szekrényből, és nem csak Hollywoodban, itthon is. A nőket ért zaklatásokról végre lehet, és kell is beszélni, most pedig egy olyan nagy férfimagazin is megtette, mint a Playboy. A márka fennállása óta híres arról, hogy szereti megmutatni a szép nőket, de ez még nem azt jelenti, hogy ne képviselne olyan fontos értékeket, mint a gyengébbik nemmel szembeni megkérdőjelezhetetlen tisztelet.

Egy úriember tudja, hol a határ - bárhol, bármikor, bárhogyan

- mondják.

Most pedig egy igazán izgalmas, 3 videóból álló kampánnyal készültek, melyekben színészpárosok segítségével mutatunk be olyan helyzeteket, melyek egyetlen részletben (öltözet, mimika, helyszín) térnek el egymástól - a férfi viszont épp emiatt az apró részlet miatt nem tud uralkodni magán, nem tudja, hol a határ.

Az egyik ilyen videó szereplője Farkas Franciska ezt gondolja a nőket ért zaklatásokról:

Történelmi pillanat volt, mikor először Amerikában, majd Magyarországon kirobbant ez az ügy. Nagyon örültem a felkérésnek, mert szerintem ez egy elképesztően fontos ügy. A bántalmazott nők nagy része nem beszél ezekről az esetekről, mert nem akarja feltépni a sebeket, úgy tesznek, mintha meg sem történt volna a dolog. Nagyon örülök, hogy vannak olyan bátor nők, akik kiálltak a világ elé a traumáikkal.
Ez a szerep azért bekapcsolt olyan reflexeket, amik azért már bennem voltak. Voltam már sajnos olyan helyzetekben, mikor emberek visszaéltek a hatalmukkal. Az első filmemben prostituáltat játszottam, ott volt pár olyan jelenet, amitől totálisan kiborultam. Akkor az jutott eszembe, hogy ez csak egy szerep, amit el kell játszani. Ennek a filmnek egyébként volt egy prevenciós célja is, úgyhogy úgy voltam vele, hogy ha csak egy lány meggondolja magát miatta, akkor már megérte. Kicsit erős a párhuzam, de a mostani forgatáson is az volt bennem, hogy meg akarom mutatni mindenkinek azt, hogy mit élnek át ezek a lányok egy ilyen helyzetben.

Kurta Niké szintén kérdés nélkül elvállata, hogy szerepeljen a kampányban:

Magát a témát is fontosnak tartom, nem szabad, hogy ez tabu legyen. Nem volt nehéz eljátszani ezt a szituációt, már csak azért sem, mert szinte minden nő találkozik ezekkel a helyzetekkel ilyen-olyan formában. Az lehet különbség köztünk, hogy hogyan éljük ezt meg.
Kamaszként az ember nagy bizonytalanságában folyamatosan a visszaigazolást keresi, egy erőltetett közeledést ilyenkor még a hiúság simogatásaként is megélheti, ami veszélyes, mert ezzel könnyedén visszaélhet bárki. Szerintem két ember közt történjen bármi, annak minden körülmények között közös megegyezésen kell alapulnia.

A Playboy magazin decemberben nagyszabású akciójával, a Playboy Heroval olyan ügyeket karolt fel, amelyek fontosak minden magyar férfi és nő számára. Tavaly decemberben többek között az ESZTER alapítványt (Alapítvány az Erőszakos Szexuális Támadást Elszenvedettek Rehabilitációjára) is támogatták a népszerűsítő kampányukkal, ennek kapcsán merült fel a videósorozat az Umbrella produkciós ügynökség irányából a #metoo témában, mert 2018-ban még mindig van miről beszélni.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Életmód

Vajon te vagy az? 3 csillagjegy, aki utálni fogja az áprilisi telihold hatását

Ezek a csillagjegyek nem fognak örülni az áprilisi teliholdnak!

Kép
Szépség

Figyelmeztet a bőrgyógyász: Hajnövesztő étrend-kiegészítők, amik egy fillért sem érnek - sőt, még árthatsz is velük a testednek!

Dr. Luke Maxfield bőrgyógyász lerántotta a leplet a népszerű hajnövesztő kapszulák összetevőiről!

Kép
Szépség

Hogyan használjuk helyesen a fátyolmaszkot? Íme a legjobb tippek zsíros, pattanásos és dehidratált bőrre

A fátyolmaszkok világában sok az opció, és nem minden termék felel meg minden bőrtípusnak. Abban a helyzetben vagy, hogy zsíros, pattanásra hajlamos vagy kiszáradt bőrrel küzdesz? Akkor itt az ideje, hogy felfedezd a fátyolmaszkok erejét!

Kép
Sztárok

Négy hét alatt 33 kilót fogyott! Hírességek bizarr (és kifejezetten egészségtelen) diétái, amiket egy film kedvéért vállaltak be

Egy szerepért mindent? A sztárokat még a legszürreálisabb diéták sem rettentik el attól, hogy a lehető leghitelesebben hozzák a rájuk osztott szerepet.

Kép
Sztárok

Nők milliói értenek egyet! Margot Robbie elárulta, szerinte ki a filmtörténet legszexibb pasija!

Margot Robbie elárulta, hogy ki az ő filmes szerelme, mi pedig tökéletesen egyetértünk vele!

Kép
Életmód

A petrezselyem 7 jótékony hatása: védi a szívet, erősíti az immunrendszert, és rákellenes hatása is van

Alapvetően nem úgy szoktunk tekinteni a petrezselyemre és a szárára, mint értékes vitaminforrásra, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a szív egészségére van rendkívüli hatása, de bizony rákellenes tulajdonsáságról is ismert.